Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurma sağlık faydaları ve zengin hayati besinleri barındırması hurmayı hemen hemen ideal bir gıda haline getiriyor. Hurmalar, bağırsakta bir Vitamin A türü olan Retinal'e dönüşen 15,6 mg Beta-karoten içerir. Yakın zamanlarda yapılan bir araştırma Beta-karoten'in uzun süreli kullanımı hafıza kaybı gibi önleyici faydalar sağlayabileceğini ortaya koymuştur. Hurmalarda yüksek oranda lif bulunur. (Yüzde 6,5-18). Büyük oranda hurmayla beslenen  Araplarda kanser ve kalp hastalıkları riskinin düşük olduğu ortaya çıktı. Araştırmalar yüksek lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göğüs ve rahim kanseri olasılığını düşürdüğünü gösterdi. Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabında aşağıda hurmadan söz etmiştir. Hurma orucu Aidin SALİH.

 

Hurma Çekirdeği Şifadır
 

""Hadîs-i Şerif'te  "Acve hurması cennettendir ve cinnete karşı şifadır" buyrulmuştur. İnsan besin olarak uzun süre sadece hurma tüketebilir. Hurma, kabuğu ile ve yıkamadan yenmelidir. Çekirdeğini günde 1-3-5 tane yutmakta da fayda vardır. Bağırsak tembelliğine ve basura iyi gelir. Hurmanın kabuğu üzerinde bulunan mikroplar sağlıklı insan bağırsağının içinde bulunan mikroplarla aynıdır. Hurmayı yıkamadan yemekle, bağırsağımıza gerekli mikropları ekmiş oluruz. Hurma rahmin kaslarını temizleyerek güçlendirir, esneklik kazandırır ve doğumu kolaylaştırır. Hamile kadınlara tavsiye edilir. Kahvaltı veya akşam yemeği olarak su veya yeşil çay ile birlikte yenmelidir. Peygamberimiz (s.a.v.) hurmayı, kavun, karpuzla veya kaymakla yerdi. Hurma alırken parlak ve büyük olmamasına dikkat etmek gerekir. Acve hurmasının en küçüğü tercih edilmelidir.""

 

Hurma Tek Sayı İle Yenmelidir

 

 

Peygamberimiz hurmayı tek sayı ile yemeyi (1-3-5) tavsiye ediyor. Bu Konuda Bilimsel bir araştırma vardır. Amerikalı bilim adamları diyor ki : Hurmayı tek sayılar üzerinden yerseniz şekeri karbonhidrata çevriliyor ve vücuda enerji veriyor. Eğer çift olarak yerseniz (2-4-6) şeker potasyuma dönüşüyor ve böbrekleri olumsuz etkiliyor.

 

Hurma Orucu Nasıl Yapılır?

 

On günlük hurma orucu ile ilgili sorular aldık biz de yazacağımızı söylemiştik. İftar ve sahurda sayı 7'ye kadar çıkarılabilir. Tek sayı olmalıdır. Ramazan'da yapılması daha uygundur. Dr. Aidin SALİH'in tavsiyesidir. 

 

1. Ramazan’ı Şerif te oruç tıka basa yemek ile olmaz. O yüzden hurma ile yapılan iftar ve sahur normal de yapılan çok çeşitli iftar ve sahurdan daha hayırlıdır.

2. Zeytinyağına ve Çörek otu yağına bandırmak daha faydalı olacaktır. Hurma yoğurt peynir v.s. ile yenilmeyecek.

3. 10 günlük hurma açlığı yani sahurda ve iftarda hurma yiyerek tutulan RAMAZAN ORUCU bize en azından yeme içmesi yönünden bir nebze de olsa gerçek ORUÇ TUTMA zevkini ve huzurunu yaşatmakla beraber vücudun temizlenmesine vesile olacaktır .

4. İftarda tek sayı yerseniz sahura kadar o sindirilir sahurda tekrar tek sayı yiyebilirsiniz.

ÖZET: 10 gün boyunca oruç tutulur. Sahurda, iftarda ve iftardan sonra 1 bardak su ile 1 limon suyu veyahutta 1 bardak su ile 1 greyfurt suyu karışımı içilir ( 1. seçenek) ve istenilen sayıda hurma , zeytinyağı ve çörekotu ile ( 2. seçenek) yenebilir. İftar ile sahur arasındaki sürede (8-8,5 saat) bu iki seçenek 1-1,5 saat arayla tüketilebilir.  1 saat arayla yiyecekseniz tek seferde 1 veya 3 hurma yiyiniz.