Ayak Altı Yanması Neden Olur? Ayak Altı Yanmasının Bitkisel ve Doğal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ayak Altı Yanması Neden Olur? Ayak Altı Yanmasının Bitkisel ve Doğal Tedavisi Nasıl Yapılır?

 

Ayak altı yanması çok sayıda nedenden dolayı olabilir. Genellikle ayaklarınızın ısınmasına, karıncalanmasına hatta bazen uyuşmasına neden olabilir ve oldukça ağrılı olabilir. Bu, görmezden gelmeniz gereken basit bir sorun değildir. Doktorunuza danışmanız ve bu sorunun altında yatan nedeni anlamak çok önemlidir. 

 

Küçük görünebilir, ancak yanan ayaklarınızı görmezden gelirseniz altta yatan neden daha büyük bir soruna dönüşebilir. Bu aynı zamanda ayaklarınızda bir tür sinir hasarı olduğu ve bunun en erken teşhis ve tedavi edilmesi gerektiği anlamına da gelebilir. 

 

Diyabet, tansiyon, mide-bağırsak hastalıkları, hipotiroidizm, beslenme yetersizliği ve böbrek hastalığı gibi sağlık sorunları ayaklarınızın yanmasının nedeni olabilir.


Bu nedenle, bu sorunu tedavi etmek ve bunlarla başa çıkmak için ilaçları dahil etmek önemlidir, ancak bu sorunu teşhis etme sürecindeyken sessizce acı çekmek zorunda değilsiniz, ayaklarınızı daha iyi hissettirmek için bazı bitkisel ve doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. Elbette önce doktorunuzla görüşmeniz şartıyla…

 

İşte yanan ayakları tedavi etmek için bazı bitkisel ve doğal çözümler:

 

 

1.    Zerdeçal

 

Zerdeçal, dolaşımı ve kan akışını iyileştirmeye yardımcı olur. Ayrıca zerdeçal, ayaklarınızdaki ağrıyı azaltmaya yardımcı olan kurkumin bileşiği ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir.


•    Bir bardak ılık suyla 2 çay kaşığı zerdeçal alın ve bu solüsyonu günde en az iki kez alın.
•    bir çorba kaşığı zerdeçal tozunu bir bardak süt ile karıştırıp içebilirsiniz.
•    Ayrıca etkilenen bölgeye günde 2 kez doğrudan zerdeçal uygulayabilirsiniz. Ve bunun ayaklarınızı lekeleyebileceğini unutmayın.

 

2.     Elma Sirkesi

 

Elma sirkesi, ayaklarınızın pH dengesini korumaya yardımcı olur, ağrıyı yatıştırır ve rahatsızlığı da azaltır. Yanan ayakları elma sirkesi ile tedavi etmenin en iyi yolu, 

•    Ayaklarınızı günde iki kez bir bardak elma sirkesi ile karıştırılmış bir kova sıcak suya batırmaktır. 
•    Bir kaşık elma sirkesini damak zevkinize göre bir kaşık su ve biraz balla karıştırarak da tüketebilirsiniz.

 

3.    Epsom Tuzu

 

Bu tuz, kaslarınızı yatıştırmaya, gerginliği ve stresi gidermeye yardımcı olur ve ayrıca ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Yüksek magnezyum içeriğine sahip olduğu bilinmektedir ve cildiniz magnezyum emdiğinde ayak yanmasının etkilerini azaltmaya yardımcı olur. 
•    Bir kovanın içine yarım fincan Epsom tuzu ve ılık su ekleyip iyice karıştırın. Ardından yaklaşık 15 dakika ayaklarınızı ıslatın.
•    Bu yöntemi her gün bir kez yapın. Bu işlemi yapmadan önce tansiyon, kalp hastalığı veya şeker hastalığı olan kişiler için uygun olmadığı için doktor önerisi sormak daha iyidir.


4.    Zencefil

 

Zencefil, tıbbi özelliklere sahip olduğu bilinen ve çok sayıda sorunun tedavisine yardımcı olan bir başka bitkidir. Tedavi ettiği rahatsızlıklardan biri de ayak altı yanmasıdır. 
•    Bir kaşık zencefil suyunu biraz zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırıp ayağınıza 20 dakikaya kadar masaj yapabilirsiniz. Böyle bir durumda bir fincan zencefil çayı da harika olabilir, ancak masaj yapmak her zaman daha iyi bir seçenektir çünkü kaslarınızı rahatlatmaya ve kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur.

 

5.    Soğuk Su

 

Bu basit çare, yanan ayakları tedavi etmenin harika bir yolu olabilir. Ayaklarınızı soğuk suyla dolu bir kovaya batırarak ayaklarınızı rahatlatabilir, yanma ve karıncalanma hissini giderebilir, ayrıca gerekirse biraz buzla karıştırabilirsiniz. Ancak bu yöntemi denemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

 

Ayak altı yanmasını hafifletmek için evde yapılacak uygulamalar:

 

Ayak altının yanma hissinden etkili bir şekilde kurtulmak, rahatsızlığınızın nedenine bağlıdır, ancak bu yöntemler size yardımcı olabilir:


•    Ayaklarınızı havalandırmaya, nemi azaltmaya, ayağınızdaki gerginliği ayakkabılarınızdan gidermeye ve ayaklarınızı serinletmeye yardımcı olmak için rahat, destekleyici açık sandaletler giyin.


•    Ayakkabının tamamen havalanmasını ve kurumasını sağlamak için her gün ayakkabılar arasında geçiş yapın, sıkışan nemin ayaklarınızı tahriş etmesini önleyin.


•    Herhangi bir fungal cilt enfeksiyonunu veya diğer enfeksiyonları tedavi edin.


•    Doktorunuz veya uzmanınız ile düzenli kontroller yaparak ayak altı yanmasına katkıda bulunabilecek beslenme eksikliklerini veya metabolik bozuklukları giderin.


•    Kan akışını hızlandırmaya ve şişliği hafifletmeye yardımcı olmak için ayaklarınızı yüksekte tutun.

.Anlık şifa için ayağınızın altını tahtaya sürün veya ayağınızın altını ovalayın.

ÖZET:  Yukarıda yazdığımız doğal ilaçlar elbette fayda sağlayacaktır. Fakat bu tip rahatsızlıklarda tam şifa için dışardan değil içerden tedavi edilmelidir. Öncelikle beslenme ve yanlış yaşam tarzı değişmelidir. Sonrasında ise;

Diyabet, tansiyon, mide-bağırsak hastalıkları, hipotiroidizm, beslenme yetersizliği ve böbrek hastalığı gibi sağlık sorunlarının tedavisi yapılmalıdır...