B Kan Grubuna Göre Beslenme ( Kan Gruplarına Göre Beslenme-7 )

B Kan Grubuna Göre Beslenme ( Kan Gruplarına Göre Beslenme-7  )

Kan Grubuna Göre Beslenme yazılarımıza yedincisi ile devam ediyoruz. B Kan Grubu Beslenme Aidin SALİH. Şunu belirtmekte fayda var. Bir kimse sadece B grubu beslenme yazısını okuyarak konuyu anlamaz. Bu yazıdan önce yazılan özellikle ilk dört yazıyı da okuması gerekir. B Kan Grubuna Göre Beslenme. Bu yazımızda ağırlıklı olarak B kan grubu beslenmeden söz edeceğiz. Bir kimsenin ayak serçe parmağı kıvrık ve içe doğru saklıysa  o kişinin kan grubu B'dir. Kan grubu B olmasına rağmen ayak serçe parmağı normal ise o kişi 0 taşıyor demektir. Bu durumda kan grubu B'lerin 0'ı baskın olur. Zaten kan grube B ve 0 birbirine çok benzerler. Eğer kan grubu B olan 0 taşıyorsa huyu da uysal olur. Hâlbuki kan grubu BB olanlar öyle değildir. 

 

Kan grubu B çok ilginç bir kan grubudur. Kan grubu B olanlar hem BB hem de B0 olabilirler. O yüzden kan grubu B'ler arasında kan grubu 0'a benzeyenler vardır. Kan grubu B olanlar bütün kan grupları arasında böbrekleri ve idrar sistemi en zayıf olan kan grubudur. Kan grubu B0 olanlar hariç, B'lerin hepsinde böbrek kapasitesi düşüktür. Kan grubu B olanların üst çenesi büyük olur. Eğer dar olursa o muhakkak 0 taşıyordur. Üst çene dediğimiz kısım, burundan üst dudak seviyesine kadar olan yerdir. BB olanların serçe parmağındaki tırnak çok kısa olur. O da böbreklerden kaynaklıdır. Kan grubu B olanların böbrekleri hassas ve kapasitesi düşük olduğu için; aşırı terleme, baş ağrısı, tansiyon, şeker ve kolesterol dengesizliğine yatkındırlar.  

 

Can Boğazdan Çıkar

Mehmet Ali BULUT "Can Boğazdan Çıkar" isimli kitabında B kan grubu için şunları söyler. Sindirim sistemleri güçlü enzimlere sahiptir. Deyim yerinde ise B gruplarının asitleri taşın üstüne damıtılsa onu bile eritir. Onların sindirim mekanizmasını da motor benzetmemiz üzerinden değerlendirirsek, B'ler için motorin/mazot kullanan motorlar kategorisi en iyi örnek olurdu herhalde. Türklerin göçebe yaşadıkları devirdeki esas kan grubunun B olduğuna dair araştırma sonuçları var. B grubundan olanların sabah güneş doğmadan önce kalkmaları mühimdir. Güneş doğarken uyumak, hiçbir grubu B grubundan olanlar kadar rahatsız etmez. Koyun, kuzu, keçi, tavşan ve yabani et ( geyik eti) şifadır. B grupları için sadece yiyecek değil, aynı zamanda ilaçtır.

 

Dr. Aidin SALİH Kan grubu B olanlar için şöyle diyor; böbrekleri zayıf olduğu için cilt hastalıklarına çok yatkındırlar. Çünkü cilt ikinci böbrektir. O zaman ilk önce aşırı terleme, sonra egzama ve sedef görülür. Böbrekleri zayıf olduğu için cilt hastalıkları aslında kan grubu B olanların KURTULUŞ YOLUDUR. O zaman metabolik atıklar cilt yoluyla dışarı atılıyor. Tabii ki sedefe bölgesel değil genel bir tedavi yapılmalıdır. Kan grubu B için şeker, tansiyon, ve kolesterol dengesizliği ve tiroit problemleri çok doğaldır. Çünkü böbrekleri zayıf olunca zamanla böbrek üstü bezi de zayıflar. 

 

Kan grubu B olanlar ruhsal problemlere yatkındırlar. Şiddete de yatkındırlar ama bu tiroitten dolayı değildir. Enerji yolu kafayı geçerek kaşlara iniyor ve böylece beyni etkiliyor. Beyin etkilendiği ve baş ağrıları çok şiddetli olduğu için, su dolaşımı da bozulduğu için baş ağrısı nörolojik bir problemdir. Onlar için ömür boyu dolunay ve yeniay günlerinde ( ayda 6 gün) baş ağrısı olması normaldir. Çünkü ay bu zamanlarda dünyanın suyunu çeker. İnsan da dünya gibi %70 su, % 30 maddedir. C7 bölgesinden, kafa arkasından veya alından hacamat olursalar baş ağrısı olmaz. Bu hususta sayfamızdaki "Dolunay Günlerinde Dikkat Edilecek Hususlar"  yazısını mutlaka okuyunuz. 

 

 

8 adet kan grubuna göre beslenme ( Hemoglobin, kan gruplarının kansere yatkınlık dereceleri) nin anlatıldığı makaleler aşağıdaki linkte: 

Aidin Salih Kan Gruplarına Göre Beslenme

B GRUBU

Faydalı olan yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar):

  • Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit, morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri, mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniri

  • Zeytinyağı, ceviz

  • İnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulaf ve ürünleri

  • Patlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnabahar, patates, her türlü biber, pul biber, karahindiba, maydanoz

  • Erik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümü

  • Körri, reyhan (fesleğen), yeşil çay

Zararlı olan yiyecekler:

  • Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz eti

  • Dondurma, sakız

  • Her türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç)

  • Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdar ve ürünleri, karabuğday ve ürünleri

  • Enginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçası

  • Aloe vera, Hindistan cevizi

  • Karabiber, beyaz biber, tarçın

  • Jelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek

Yenebilenler:

  • Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymak

  • Barbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabak

  • Kestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu, nane, anason, çay, kahve, şeker

  • ‘Zararlılar‘a girmeyen her meyve ve sebze, bal ve sirke