Aidin SALİH Tırnak Batması

Aidin SALİH Tırnak Batması

 

Kendisi küçük derdi büyük tırnak batması parmakta şişlik, kızarıklık yapar. Bazı durumlarda şiddetli ağrı olabilir. Tırnak batması sert tırnağın yumuşak dokuyu sıkıştırıp tahriş etmesi sonucu oluşan enfeksiyon durumu ve kronik yaradır.  Bu şikayetler sebebiyle ayakkabı giyilemez. Ayrıca çorabı kirleten akıntı ve koku oluşabilir. Bu durumda sıkı ayakkabı giyilmemelidir. Zâten normal zamanlarda da sıkı ayakkabı giymek böbreklerin iyi çalışmamasına sebep olur. Dar elbise giymek de böbrekler için iyi değildir. Maalesef kısırlık gibi durumlara da sebebiyet verir dar elbise giymek...

 

Neredeyse her makalemizde görüşlerine başvurduğumuz Dr. Aidin SALİH'e göre tırnak batmasının sıra dışı tedavisini aşağıya yazacağız. 

 

 

Baş parmağın iç tarafında, tırnağın dibindeki akapunktur noktasından karaciğer enerji akıntı noktası, dış tarafında ise dalak enerji akıntısı başlar. Fiziksel bedende ruh merkezi olan Karaciğer, ve sır merkezi olan dalak insanın maneviyatı için çok önemlidir. Batık tırnağa halk arasında "şeytan tırnağı"denir. Zamanla bu deyişteki hikmet kaybolmuştur. Ancak buradaki hikmet şeytanın sır ve ruh merkezine yol aradığına işaret eder. Batan tırnağı çektirmek karaciğer ve dalağa zarar verir.

 

ÖNERİLER;

 

Beslenmeyi düzeltmek, Karaciğeri temizlemek, Hicri ayların 13-14-15 inci günlerinde 3 günlük açlık yapmak gerekir. Özellikle Lokman Suresi, Bakara Suresi 163-164. ayetler okumak üzere sık kur'ân-ı kerim okumak gerekir.

 

Her akşam bir lit sıcak suda 100 gr. Kaya tuzu eriterek 20 -30 dk ayak banyosu yapılır. Tuz yerine papatya, ceviz yaprağı, İncir yaprağı ve filizleri, yada çam yaprağı kaynatılarak kullanılabir.

 

AYAK BANYOSUNDAN SONRA;

 Bir pamuk parçası tuzlu suya batırılıp, tırnağı biraz kaldırarak, tırnak ile parmak arasına konur. tuzlu pamuk parmaktaki ilihabı çeker.

Veya

Bir parça pamuk incir yaprağından çıkan sütle ıslatılır. Aynı şekilde tırnak altına konur, ve taze incir ikiye bölünerek parmağa sarılır.

 Pamuk veya yün çorap kullanılır, ayakkabı veya çorabın ayağı sıkmamasına dikkat edilir.