Biberiye Nedir? Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

Biberiye Nedir? Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

İnce ve  uzun bir yapısı olduğundan kuş diline benzetilen otun onlarca faydası vardır. Çoğumuzun biberiye diye bildiği otun diğer adı kuşdili otudur.  Ballıbabagiller familyasına (Rosmarinus officinalis) ait olan biberiye, yüksek miktarda A vitamini ve C vitamini, B6 vitamini, B1 vitamini ve B9 vitamini içerir. Ayrıca magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir minerallerini barındırır. Doymuş yağ oranı ve diyet lifi yüksek, sodyum oranı düşüktür. Mor çiçek açan bu bitkinin içerisindeki yağı yaraları iyileştirdiğinden alternatif tıpta kullanılır. Mide ve barsak uyarıcısı, idrar söktürücü ve safra artırıcı etkisi vardır. Uçucu yağ, uyarıcı olarak haricen kullanılır. Ayrıca hazımsızlığı giderir. Çarpıntıları keser, migreni keser.İdrar ve adet söktürür.

 

Biberiye Kansere Karşı Etkilidir.

 

 

Dr. Aidin SALİH gerçek tıp kitabında ve konferanslarında doğal bir ilaç olan biberiyeden bahseder: Ağız, boğaz, mide enfeksiyonlarına ve hatta H.Pylori enfeksiyonuna, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi enfeksiyonlarına, egzama, yüksek kolesterol, romatizma ve kansere karşı kuvvetli bir ilaçtır. Kanamaları durdurur, mide ve bağırsaklarda oluşan gazları söktürür, hazımsızlığı ve mide ekşimesini giderir, saç dökülmesini durdurur. Hafıza zayıflığı, sara, kalp çarpıntısı ve iktidarsızlığa, baş ağrılarına, siyatik ağrılarına, düşük ve yüksek tansiyona karşı etkilidir.


* Bir tatlı kaşığı biberiye 150 gr. kaynar su ile haşlanır. 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve içilir. Bu şekilde demlenen biberiye günde 1-3 defa içilebilir.


* 500 gr. doğal elma veya üzüm sirkesi 3 çorba kaşığı ince kıyılmış taze biberiye yaprağıyla veya 1 çorba kaşığı dövülmüş kuru yaprakla karıştırılır ve cam kavanoza koyularak ağzı kapatılır. Ara sıra çalkalanarak 10 gün bekletilir. 10 gün sonunda süzülerek yaprakları atılır. Günde bir defa 30 gr. biberiyeli sirke, 30 gr. su ile karıştırılarak içilir. Damar tıkanıklıklarına, yüksek kolesterole, egzamaya, aşırı adet kanamalarına çok iyi gelir. Egzamalı bölgelere sürmek üzere, sirke biberiye karışımı, keskinleştirmek için süzmeden kaynatılır ve su karıştırmadan kullanılır.


* Taze biberiye yaprağı, yemeklerin üzerine serpilerek veya yemekten sonra çiğnenerek de kullanılabilir. Hazmı kolaylaştırır, mide yanmasını geçirir.