Kolit ve Ülseratif Kolit Nedir?

Kolit ve Ülseratif Kolit Nedir?

Kolit ve Ülseratif Kolit bir kalınbağırsak hastalığıdır. Sinsice ilerler o yüzden tanısı geç konur. Belirtileri: İştahsızlık ,yorgunluk, halsizlik, ateş, kilo kaybı, karın ağrısı, ciltte döküntüler, ishal, kabızlık, karında şişkinlik, mide bulantısı, kusma, kanamalı dışkı, makatta akıntı, kansızlık, baş dönmesi, makat kanamasıdır. Bu hastalıklar beslenme ve yanlış yaşam biçimi kaynaklıdır. Şifâ bulmak için vücudun bağışıklık sistemi ile tedavi olmak gerekir. Dr. Aidin SALİH kolit ve ülseratif kolitin devamlı antibiyotik kullanımı kaynaklı olduğunu söylüyor. 

 

Aidin Hanım: " Devamlı antibiyotik almayı bir kenara bırakalım, bir defa antibiyotik almakla bile bağırsak mikroflorası yok olur. Sonra yara oluşur çünkü o zaman bağırsaklara patalojik mikroflara gelir. Böylece kolit ve ülseratif kolit ortaya çıkar. Hiç kolite veya divertikülozise antibiyotik verilir mi? Bana çok ülseratif kolit hastası geliyor. Nasıl da bağırsak kanamaları yaşıyorlar. Onların sürekli kanamaları, yaraları ve ağrıları oluyor. İnsan bu durumda hiçbir yere çıkamıyor çünkü 5 dakikada bir büyük abdest isteği geliyor ve kan ile iltihap çıkıyor. Ben bu hastaları hemen açlığa başlatıyorum."

 

Arpa ve Nar Suyu

 


Arpa suyu ve nar suyu hâriç de hiçbir gıda vermiyorum. Ama nar suyuna dikkat etmek gerekir. Nar suyu ekşi olursa büzüştürücü, tatlı olursa rahatlatıcı olur. Nar suyu bağırsağın iç zarını büzüştürerek yaralara kapanma imkânı vermiş olur. Bu yüzden kolit hastalıklarında nar suyu kullanıyoruz. Nar suyu ne kadar ekşi olursa o kadar büzüştürücü olur. Ekşi nar suyu sadece suyla karıştırılarak içilir ve çok miktarda içilmez. Eğer çok ekşiyse yarı yarıya su ile karıştırın veya ölçü 1/3'ü su, 2/3'ü nar suyu olsun. " Gerçek tıp" kitabını okuyan bir hasta, kanı temizlemek için en iyi şeyin nar suyu olduğunu gördü.

 

Ama kitapta suyla karıştırılır yazmasına rağmen, su karıştırmadan içti. Hiç olmazsa narı çekirdekleriyle yese daha iyi olurdu ama o sadece saf nar suyu içti. Nar suyu içince de kabız oldu ve bağırsakları o kadar daraldı ki iç dokuda büzüşme oldu. Bağırsaklar daralıp büzüştüğü için büyük abdestini yapamadı. Bu hastayla o zaman çok uğraştık. Kusma, müshil ve lavman ile hasta ancak 2 hafta içinde kendine gelebildi. Aslında komplikasyonlar çok nâdir oluyor ama böyle ilginç bir vakâ yaşamıştık."" 

 

Dikkat edilmesi gereken nokta nar suyu mutlaka su ile karıştırılmalıdır. Eğer çok ekşiyse YARI YARIYA SU ile karıştırın veya ölçü 1/3'ü SU, 2/3 Nar suyu olsun. Çok miktarda içmeyin. Çok ağır Ülseratifkolit ve Divertikül vakâları için Aidin hanımın marjinal bir görüşü var;  Hastanın kendi İDRARIYLA YAPACAĞI LAVMANDIR. BU HER AKŞAM YAPILMALIDIR. Hastanın tedavisi tamamlandıktan sonra da beslenmesine ve yaşam biçimine dikkat ederek hastalıktan korunması sağlanır.