Nöbet Şekerinin Faydaları Nelerdir?

Nöbet Şekerinin Faydaları Nelerdir?

Nöbet Şekerinin diğer isimleri Polat, Kaya, Günlük, Lohusa Şekeridir. İranlılar nebat şekeri de der. Bazı yörelerde löbe şekeri de denir. Kendim çayı her zaman bir küçük nöbet şekeri parçası ile içerim. Eskiler nöbet şekerini ağız yaralarına kullanırlardı. Nöbet şekeri rafine edilmemiş, yani işlem görmemiş şeker demektir. Şeker kamışı solüsyonu ve palmiye ağacı özünden yapılır. Nöbet şekerinin içeriğinde yüksek miktarda vitamin, mineral ve amino asit bulunur. Nöbet şekeri rafine şekerden daha tatsızdır. Nöbet şekeri sofra şekeri yerine kullanılabilir..

 

Çok sayıda mineral, vitamin ve aminoasit içerdiğinden nöbet şekeri tüketerek birçok sağlık faydasına ulaşabilirsiniz. Yüzyıllardır birçok sağlık problemini iyileştirmek için kullanılmasıyla ün salmıştır. Nöbet şekeri astım, anemi, solunum problemleri, grip, öksürük, kan basıncı ve hatta böbrek problemlerini tedavi etmek için doğal bir kür olarak kullanılabilir. Çok çay tüketen Erzurumlular küçük bir nöbet şekeri ile ( hemen erimediği için) en az 5 bardak çay içebilir. 

 

Nöbet Şekeri Nasıl Kullanılır?

Ağzınıza bu şekerden 1-2 tane atıp emin. Her gün buna devam edin.

 

Nöbet Şekerinin Faydaları

 

 

***Bağışıklık sistemini güçlendirir

***Halsizliği giderir

***Boğaz ağrısına şifadır

***Sindirim sistemini çalıştırır

***Kan yapar

***Gözleri keskinleştirir, görmeyi kuvvetlendirir

***Mide ağrısını giderir

***Metabolizmayı hızlandırır

***Enerji verir

***Burun kanamasını durdurabilir.

***Böbrek taşını düşürür

***Ağrı kesici özelliktedir.

***Grip, nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarına yakalanmayı önler

***Ağızdaki aftı yok eder.

***Kronik öksürüğü etkili şekilde geçirir.

 

*Kansızlığı Tedavi Etmeye Yardımcı Olur;

Hemoglobin eksikliği yani kansızlık anemi, baş dönmesi ve cilt sararması gibi birçok probleme yol açabilir. Nöbet şekeri tüketimi hemoglobin düzeyini ve kan dolaşımını arttırır, kansızlığa şifa olur.

 

*Boğaz Ağrısını Ve Öksürüğü Geçirir

 

Soğuk hava öksürük ve boğaz ağrısı dahil birçok sağlık problemine neden olabilir. Nöbet şekeri tüketmek öksürük ve ağrıdan rahatlama sağlar. Boğazı yumuşatmaya ve mukusu gevşetmeye yardım eder.

Bu şekeri ağzınıza alıp emmek boğaz ağrısını ve öksürüğü kısa sürede geçirecektir. Öksürük ve boğaz problemlerinden kurtulmak için nöbet şekerini karabiberle de tüketebilirsiniz. Nöbet şekerinin bu durumları hızlı şekilde rahatlatmaya yardım eden bazı tıbbı özelliklere ve gerekli besin maddelerine sahip olduğuna inanılır. Tatlı olmasından dolayı çocuk veya büyük her yaş grubu için kullanılabilir.

 

Dr. Ender Saraç bu doğal şekerin yararlarını sürekli anlatıyor. Özellikle sesiyle çalışanlara ses açma, Sesi kuvvetlendirme için nöbet şekerini öneriyor. Çünkü nöbet şekeri, sesi açan en doğal maddedir. Ayrıca sesi kısılanlarda nöbet şekeri emerek ses tellerinin tedavisini kolaylaştırabilirler.

Emilerek tüketilen nöbet şekeri vücudun hararetini alır. Bu nedenle yazın da tavsiye edilir.Nöbet şekeri öksürük, faranjit ve üst solunum yollar hastalıklarının tedavisinde göğsü yumuşatır. Nöbet şekeri, eşit miktarda damlasakızı ve zerdeçalla birlikte havanda dövülüp yenirse gastrite ve ülsere iyi gelir.

 

*Böbrek Taşını Yok Eder.

 

Nöbet şekeri böbrek taşını yok etmede doğal bir destekleyici kürdür. Eğer böbreğinizde taş varsa bir miktar nöbet taşını 2 kaşık soğan suyunda karıştırın ve düzenli olarak tüketin. Taşı küçük parçalara bölecek ve idrarınızla yok edecektir.

 

*Ağız Kokusunu Giderir

 

Nöbet şekeri ağız kokusunu gidermekte de çok etkili yöntemlerdendir. Ağız kokusundan şikayetçiyseniz, bir tutam kimyonu yarım tatlı kaşığı nöbet şekerine karıştırın. Bu karışımı emin.

 

*Burun Kanamasını Durdurur

 

Nöbet şekeri burun kanamasını kontrol etmek için iyi bir kürdür. Ne zaman bu problemle karşılaşırsanız burun deliklerinizin yakınına bir miktar nöbet şekeri tozu yerleştirin ve kokusunu soluyun.

 

*Hafızayı Kuvvetlendirir

 

Az miktarda nöbet şekerini badem ve kimyonla karıştırın. Bu karışımı hafızanızı canlandırmak ve görmenizi geliştirmek için düzenli olarak yatmadan önce tüketin.

 

*Anne Sütünü Artırır

 

Nöbet şekeri depresyon karşıtı olarak rol oynar. Süt miktarını arttırdığından nöbet şekeri tüketmek emziren anneler için faydalıdır. Az şekerlidir, yani yemenin hiçbir zararı yoktur.

 

*Kilo Kontrolü Sağlar

 

Nöbet şekeri temel sınır ölçüleriyle kilo kontrolü sağlar. Bu nöbet şekerinin eşsiz bir sağlık faydasıdır. Metabolizmanızı canlandırır ve bu da doğrudan kilonuzun kontrolünü sağlar. Sağlığınız için kilonuzu korumak oldukça önemlidir. Fit kalmak insan vücudun ilk ihtiyacıdır. Nöbet şekeri size bu ayrıcalıklı faydayı sunar.

 

*Enerji Verir

 

Nöbet şekeri vücudunuzdaki enerji seviyesini yüksek oranda tutmak için iyi bir etkendir. Bu nöbet şekerinin avantajlarından biridir. Eğer enerji seviyenizi geliştirmek istiyorsanız, nöbet şekerini günlük olarak tüketin.

 

Nöbet Şekerini Yan Etkileri Nelerdir?

 

Nöbet şekerinin bu zamana kadar raporlara geçmiş herhangi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak yine de herkesin bünyesi farklı olduğundan aşırı tüketimden kaçınmanızı öneriyoruz. Aşırı tüketime bağlı olarak herhangi bir yan etki ile karşılaştığınızda mutlaka bir doktora görünmeyi de ihmal etmemelisiniz.

 

Nöbet şekeri ile hamile kalanlar

 

Nöbet şekeri hamile kalmayı kolaylaştırdığı kullananlar tarafından dile getirilmiştir. Nöbet şekeri; bir miktar ezilip, rahime yerleştiriliyor ve iltihap söküyor, rahmi düzenliyor.

 

Nöbet şekeri kilo aldırır mı?

 

Aşırıya kaçmadan tüketildiği kilo aldırmaz.

Doğal nöbet şekeri bulunuz!