Keçiboynuzu ve Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu ve Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu ve pekmezi birçok hastalığa iyi gelen önemli bir besin kaynağıdır. Vücudumuz hayâti önem taşıyan  Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korur.  Antioksidan, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Verdiği tokluk hissi nedeniyle zayıflamaya yardımcı olur, kan şekerini ve tansiyonu dengeler. Afrodizyak etkisiyle cinsel performansı artırdığı ve iktidarsızlığı engellediği bilinmektedir.  Ayrıca sperm sayısını artırıcı özelliği de kesinlik kazanmıştır. Çocuk sorunu yaşayan bireyler tarafından tüketilmesi önerilir. Kansızlık ile ilgili bize soru geldiği zaman aklımıza 2 doğal ilaç geliyor. 1- Keçiboynuzu 2- Kırmızı Pancar.

 

Keçiboynuzu meyve olarak tüketilebildiği gibi, çeşitli işlemlerden geçirilerek sıvı konsantre şeklinde de yenilebilir. Çekirdekleri öğütülerek elde edilen keçiboynuzu tozu kakao ve kahve yerine kullanılır. Keçiboynuzunun içeriğindeki yüksek lif oranı LDL kötü kolesterol  seviyesini düşürerek tansiyon, damar tıkanıklığı, kalp krizi, felç inme gibi hastalıkların oluşma riskini azaltır. Ayrıca kandaki trigliserid miktarının düşmesine de yardımcı oluyor. Keçiboynuzu (özellikle çekirdeğinden üretilen özü) içerdiği polifenoller aracılığıyla serbest radikallerle savaşarak rahim ağzı kanseri, akciğer kanseri gibi bazı kanser türlerini engelleyebilir.

 

Zengin bir antioksidan kaynağı olan keçiboynuzu virüs ve zararlı bakterilerin üremesini önler. Özellikle mide ve bağırsaklarda enfeksiyon gelişme riskini azaltır, mevcut enfeksiyonların iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca alerjik astım, bronşit soğuk algınlığı, grip gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. Keçiboynuzunun şeker ve kalori miktarı düşüktür. Kan şekerini düzenleyerek yükselmesini önleyebilir. Özellikle diyabet hastalarının halsizliklerine karşı güvenli bir besindir. Lif bakımından zengin olduğu için açlık hormonu ghrelinin salgılanmasını önleyerek tokluk hissi sağlar ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Kemikleri güçlendirir.  

 

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları?

 

 

Balgam söktürücüdür. Akciğer, karaciğer, bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrit ile tansiyona iyi gelir. Kurt, solucan vb. bağırsak parazitlerinin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Cildin yaşlanma etkilerini azaltarak parlaklık kazanmasını sağlar. Erkeklerde sperm sayısını,  kadınlarda yumurta sayısını arttırır.