Kavunun Faydaları Nelerdir?

Kavunun Faydaları Nelerdir?

Kavun;  içerisinde bulundurduğu zengin C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Kalp krizi riskini azaltır. Beta-karoteni ve C vitamini sayesinde kanser hücreleri ile savaşır. Kanser oluşumunu ve büyümesini önler. Kavun stres ile mücadele etmeye yardımcı olur. Beta-karoten ve A vitamini açısından zengin oluşu göz sağlığını ve görme yetkisini korur. İçerisinde bulunan lif sayesinde tok tutucu özelliği vardır. Bu da zayıflamayı kolaylaştırır. Saç dökülmesini engeller, saçların daha gür ve sağlıklı uzamasını sağlar.

Dr. Aidin SALİH kavundan Gerçek Tıp Kitabının Doğal İlaçlar bölümünde  aşağıdaki gibi bahsetmiştir:

Hadislerde "Meyve yediğinizde, kavun ve karpuz yiyin, çünkü o cennet meyvesidir ve bin nimet ve bin rahmet içerir. Onu yemek, her hastalığı giderir" ve "Gebe olan ve taze kavun, karpuz yiyen kadınları hiçbir şey iyi bir çocuk doğurmaktan alıkoyamaz"
buyrulmuştur. Doğumdan önce yenmesi, doğumu kolaylaştırır. Kavun çeşitli vitaminler, bol demir ve selüloz içerir.

 

Kavun Bağırsakları Temizler

 

Bağırsakları temizler, kırmızı kanı düzeltir, karaciğeri yumuşatır, kireç ve taşları eritir ve düşürür, idrarı çoğaltır. Taze koparılmış kavun kan hastalıklarına, skleroza, basura, böbrek ve kalp hastalıklarına iyi gelir, kabızlığı yok eder. En şifalı kavun en yakın bostandan, taze koparılmış kavundur.  Beklemiş kavunda zararlı madde çoğalır. Kavrulmamış, tuzlanmamış kavun çekirdekleri içteki ve dıştaki yaralara, cilde iyi gelir. 

 

Can Boğazdan Çıkar

 


 

Yazar Mehmet Ali BULUT Can Boğazdan Çıkar Kan Gruplarına Göre Beslenme kitabında; yukarıdaki resimdeki Honeydew kokulu bal damlası kavun için A ve O grubu için zararlı, B ve AB grubu için yenilebilenler sınıfında olduğunu söylüyor. Kırkağaç benzeri Casaba Melon ve Musk Melon yâni Yerli, Bilinen Kavunlar için bütün kan grupları için yenilebilen sınıfında olduğunu söylüyor.         

Sitemizin en fazla okunan yazılarından:  Aidin Salih Kan Grubuna Göre Beslenme