Defne Ağacının ( Yaprağı, Meyvesi, Kabuğu) Faydaları Nelerdir? Defne Yağı Nasıl Hazırlanır?

Defne Ağacının ( Yaprağı, Meyvesi, Kabuğu) Faydaları Nelerdir? Defne Yağı Nasıl Hazırlanır?

Defne denilince ilk aklıma gelen romatizmaya iyi gelmesi ve doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Bunların yanı sıra kas gevşetici olarak kullanılabilir. Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabında Doğal İlaçlar bölümünde defne ağacı olarak bu doğal ilaçtan bahseder: Ağacın tüm organları ilaç yapımında kullanılır.


· Defne yaprakları öğütülür, kepekli buğday unu ile yan yarıya karıştırılır ve sirke ile hamur yapılır. Bu hamur ateşli şişliklere sarılır. İltihaplanmayı önler, ateşi düşürür, ağrıyı dindirir.


· 20 gr. defne yaprağı 1 litre su ile 3 dakika kaynatıldıktan sonra 30 dakika demlenmeye bırakılır. Süzüldükten sonra 3 gün süresince yudum yudum içildiğinde eklemleri temizler. Bu ilacın kaplıcada kullanılması daha etkilidir.


· 100 gr. defne yaprağı 3 dakika kaynatılır ve 30 dakika demlenmeye bırakılır. Sıcağa yakın ılık su ile karıştırılır ve bu suyun içine oturulur. Bu, idrar yollarındaki yanmayı keser, idrar kesesi ve rahim hastalıklarına iyi gelir.


· Defne ağacı kabukları ve meyvesi öğütülür, yarı yarıya karıştırılarak günde bir defa 4-6 gr. içilirse, böbrek taşlarını parçalar ve düşürür. Bu ilaç 3 gün arka arkaya kullanılır, bir haftalık aralarla 3-5 defa tekrarlanabilir. Fakat bunu hamile kadınlar kullanmamalıdır, bebeği düşürebilir.


· Defne meyvesi öğütülerek, bal ile yarı yarıya karıştırılır ve sabah-akşam birer kahve kaşığı yenirse, kronik bile olsa baş ağrısını keser. Defne yağı şiş ve ağrıyan eklemlere sürülürse ağrıyı dindirir, kulağa damlatılırsa veya kafa derisine sürülürse kulak ve baş ağrısına iyi gelir.


· Öğütülmüş defne yaprakları koklanınca, hapşırtarak beynin temizlenmesini sağlar.

 

Defne Yağı Nasıl Hazırlanır?

 

 

Defne yağı hazırlama: Taze defne yapraklan ve meyveleri 3 eşit gruba ayrılır. Birinci grup, tencereye sıkı sıkı yerleştirilir ve üzerini kapatacak kadar zeytinyağı dökülür. Buharlaşması bitinceye kadar kısık ateşte kaynatılır. Yağı süzülerek tekrar tencereye konur, ikinci grup defne aynı yağın içinde aynı şekilde kaynatılır. Üçüncü grup için de aynı yağın içinde aynı işlem yapıldıktan sonra yağ süzülerek cam kavanozlara konur, ağzı kapatılarak gerektiğinde kullanılır.