Cilt Mantarı Neden Olur? Nasıl Tedavi Edilir?
Vücuttaki cilt mantarı hastalığı bir deri enfeksiyonudur. Çok sıkıntı veren inatçı deri hastalıkları iç ve dış sebeplerden kaynaklanır. İç sebepler genetik, fiziksel veya ruhsal kökenli olabilir. Fiziksel sebepler karaciğer, böbrekler ve akciğerlerin yetersiz fonksiyonuna bağlı olsalar da, kökü mutlaka ve mutlaka beslenme sistemindeki bozukluklara veya kimyasal maddelerin verdiği zarara dayanır. cilt hastalıklarında, vücutta biriken veya üretilen yakıcı toksik maddenin deri hastalıkları vasıtasıyla dışarı atılması, bu sırada deride döküntü, kaşıntı, yara gibi rahatsızlıkların meydana gelmesidir. Nedenler çok değişik olabilir, fakat küçük ayrıntılar hariç, temel tedavi (cilt mantarı) hep aynıdır.
Dr. Aidin SALİH Mantar hakkında şunları söylüyor. "Doğada mantarlar asitli, ıslak ve ılık topraklarda yetişir. İnsan vücudunda ise kanın PH dengesinin bozulmasıyla kanda asitin artması mantara sebep olur.
Kanda asit oluşmasına sebep olan yiyecekler: Kan grubu "0" ve "B" olanlar için sıcak ve taze mayalı beyaz ekmek, her tür buğday ürünü bilhassa tip 405-550 ve şeker,- kan grubu "A" olanlar için kırmızı et,- herkes için margarin, rafine edilmiş yağlar, hazır katkılı yiyecek ve içecekler özellikle çikolata, kahve, siyah çay, karışık yemekler, kavrulmuş ve tuzlanmış kuru yemişler, yemekten sonra yenen meyve ve tatlılar."
Mantar Tedavisi
• Beslenme düzeltilerek, mide ve bağırsaklar tedavi edilir.
• Karaciğer temizlemesi ve tüm diğer temizlemeler yapılır.
• Mantar hastalığı bulunan bölgeye sülük konur.
• Haftada 1 defa 1 günlük oruca devam edilir.
• Çiğ sebze ve özellikle turp yemeye ağırlık verilir. Hazır yiyeceklerden, bir daha kullanmamak üzere vazgeçilir, tatlı ve beyaz ekmek beslenmeden çıkarılır.
Aşağıdaki ilaçlardan biri mantarlı bölgeye uygulanır:
Acı badem yağı, öğütülmüş kavun çekirdeği ile iyice karıştırılır ve mantara sürülür.
v Mantar oluşan yerlere ince hardal tozu ile karıştırılmış sirke sürülür.
v Taze limon suyu mantar üzerine sürülür. Limon suyu, kabuğu ve çekirdeğiyle birlikte yarısı kalana kadar kaynatılır, sonra soğutularak mantarın oluştuğu yerlere sürülürse daha etkili olur.
v Kabuğu soyulmuş sarımsaklar ısıya dayanıklı cam veya toprak bir kaba konularak üzeri hamurla kapatılır. 200 derece fırında 1-1,5 saat bırakılır. Sonra soğutulup aynı miktarda bal ile karıştırılır ve mantarın olduğu yerlere sürülür.
v Kekik öğütülür, buğday yağı veya halis zeytinyağı ile karıştırılır ve mantara sürülür.
Aynı zamanda
v Semizotu suyu hem içilir, hem de mantara sürülür.
v Soğan, sarımsak yenir, ayrıca günde 3-5 diş sarımsak yutulur ve mantara sarımsak sürülür.
Mantar hastalıkları, vücut sistemlerinde oluşan bozukluklara işarettir, hafife almamak gerekir. Tatlı yiyenler mantardan kurtulamazlar. Tedavinin başlarında bal dahi yememelidir.