Buğdayın Faydaları Nelerdir?

Buğdayın Faydaları Nelerdir?

Buğdayın Faydaları hususuna geçmeden içeriği hakkında bilgi vermek istiyorum. Buğdayın içeriğinde B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu nedenle buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur. Özellikle tam buğday unundan yapılan ekmek çok sağlıklıdır. Zâten 0 kan grubundan olan bir kimse beyaz undan yapılan ekmek yerse ekmeği çok zor hazmeder. Çavdar ekmeği veya tam buğday ekmeği yemelidir. KURABİYE dâhi yese 0 grubu, tam buğday unundan yapılan kurabiye yemelidir

 

Buğdayda;  Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko  depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur. Birçok araştırma rafine edilmiş tahılların tersine tam tahılların beslenmeye ilave edilmesiyle kolesterolü ve trigleseritleri azalttığı gözlemlenmiştir. Diyabet riskinden kurtulmak için günlük ana öğünlerde tam tahıl ürünlerinden yenmelidir.  Bir araştırmada tam tahıl ürünleri yiyenlerin LDL kolesterolünün düşük olduğu, toplam kolesterolünün de normal seviyelerde olduğu görülmüştür. Organik tam tahıl ürünlerinin, insülin açlığını yüzde 10 düşürdüğü tespit edilmiştir. 

 

Obezite ve Buğday

 

 

Obezite konusunda da organik tam tahıllı besinleri tüketenlerin, vücut kitle indeksinin düştüğü gözlemlenmiştir. Aidin SALİH bir konferansında " Biz çimlenmiş buğday suyunu anne sütü alamayan bebeklere veriyoruz. Çinlenmiş buğdayı dövüyor, kaynatıyor, süzüyor ve bal ekleyerek veriyoruz. Bebekler için çinlenmiş arpa ve buğday çok iyi bir besindir. Biz bunu hastalara da tavsiye ediyoruz. Mesela ülseratif kolit için 10 günlük kür şeklinde çimlenmiş buğday veya arpa veriyoruz.  Ülseratif kolit olanlar sadece bu buğday suyunu içiyorlar. Her gün buğday ve arpa çimlendirilir. Ertesi gün ve gelecek diğer günlerde de yenisi çimlendirilir ve 5 gün boyunca bu şekilde devam edilir.  Önce ilk çimlendirilen kullanılır ve bu şekilde devir yapılır. Böylece her gün, 5 gün boyunca çimlenmiş buğdayın suyu kullanmış olur." diyor.

 

Organik tam buğday ürünlerini tüketebileceğiniz miktarlarda alınız. GDO’lu ürünlerden uzak durunuz. Sayfamizda doğal ilaçlar kategorisinde " Çimlenmiş Buğday ve Arpanın Faydaları" yazısını okuyabilirsiniz.