Basur Nasıl Geçer?

Basur Nasıl Geçer?

Basur çok can sıkan bir hastalıktır. Sürekli yaşanan hazımsızlık sonucu dalak ve karaciğerde damarlar tıkanır. Bu durumda bağırsakların hareketi yavaşlar, kabızlık olur. Devamlı kabızlık basur'a yol açar. Eski doktorlar "dalağın faaliyeti bozulmadıkça basur ve varis görülmez" derlerdi. Sıcak mayalı ekmek, pastörize sütler, margarin ve transgen yağlar, cips gibi hazır yiyecekler, karışık ve bayat yemekler, haddinden fazla yemek sonuna kadar hazmedilemez. Tedavisi yemeklerin düzeltilmesi ile olur. En önemli husus bağırsakların çalışması sağlanır. 

 

Dr. Aidin SALİH'in her zaman olduğu gibi bu konuda da sıradışı fikirleri vardır. Mesela; basur tedavisinde tuvalet kağıdı yerine sert bez ve soğuk suyu tavsiye eder. Çünkü soğuk su makat kaslarının direncini artırır ve kan dolaşımını hızlandırır. Böylece makat etrafında, beyne bağlı akupunktur noktalarının temiz olması gerekir.  Ayrıca iç çamaşırı geniş olmalıdır. Tek bir durumda makata sıcak su uygulanır. Şayet basurdan dolayı, kaslar gerdirdiği için idrar yapmakta zorlanılırsa (ilk başlarda şiddetli iken) sıcak su kullanılabilir. O zaman idrar rahat yapılır. 

 

Hemoroidin Doğal Çözümü

 

 

Mide kapasitesinden fazla yemek yerseniz kabız olursunuz. 40 yaşından sonra 400 gr. kimi insana fazla gelebilir. Kabızlık çok büyük bir illettir. Basurda hazımsızlığın bir göstergesidir ve kabızlıkla bağlantılıdır. Basur kabızlığın ilerlemiş hâlidir. O (sıfır) kan grubu bir kadın karaciğerine iyi geldiğini zannederek 3 yıl boyunca her sabah 200 gr. çökelek peyniri tüketmişti. Kalınbağırsağı tesbih gibi olmuştu. Kan grubu 0 olduğu için hazım olmadı ve peynir, taş hâline döndü. Sonuçta bağırsak ceplerinde saklandı. Sayfamızdaki kan gruplarına göre beslenme yazılarımızı mutlaka okuyunuz. 

 

200 gr. zeytinyağı, 40 gr. taze öğütülmüş çörekotu ile karıştırılır, bir hafta sonra süzülür. Bitene kadar günde 1 kaşık, yemeğin üzerine dö­kerek veya içerek tüketilir.

Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı ka­ğıda sürülür, varisli bölgelere ve basura sarılıp sabitleştirilir. 10-12 sa­at bekletildiğinde iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır.

Kabızlık hâlâ devam ediyorsa: Eşit miktarlarda sinameki + kişniş tohumu veya ısırganotu öğütülerek, yemeklerin üzerine serpilir. Bu karışımlar karın ağrısı yaparsa, siname­kinin miktarı, karın ve büyük abdest rahat olacak şekilde azaltılır.
 Ağrıyan basur memelerine Rendelenmiş patates + bal karışımı veya öğütülmüş çörekotu + zeytin­yağı karışımı, veya bal + kepek karışımı yağlı kağıda yerleştirilir, basur memelerine konarak sabitleştirilir.
Bir başka çözüm
 7 -11 tane sülük makat etrafına yerleştirilir. Fakat bazen tek sülük tedavisi seansında basur geçmeyebilir. O yüznen en az 3 hafta arayla 3 kez sülük tedavisi uygulanmalıdır. 
Kuyruk sokumundan hacamat yaptırılır.
Basur memeleri kanarsa
Basurdan gelen kan koyu renkli ise, kanamayı durdurmak doğru değil­dir. Vücut bu kanamayla hem kandaki toksinlerden ve atıklardan kendini temizler, hem de kan fazlalığından kurtulur. Bu kanamayı durdurmaya ça­lışmak, sıhhate zarar verir. Kanamayla atılmayan fazlalık ve zehirli madde­ler vücutta toplanarak paraproktit, menenjit, verem  sedef, vitiligo, kanser ve cüzzama sebep olabilir.
Kanın rengi kırmızıya dönüşürse
 Çörekotu veya hurma çekirdekleri kavrulup öğütülür, veya yumurta kabuğu kavrulup dövülür. Temiz bir beze serpilerek basur memeleri üzerine konur.
 Basur memelerine sık sık kınayağı sürülür. Kınayağı basur memelerinin açılmasını, iltihabın ve kanın akmasını sağlar.