Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlığa Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlığa Bitkisel Çözümler Nelerdir?

Maalesef hazımsızlık her türlü hastalığın başıdır. Daha genç yaşlarında çağının en büyük hekimi olan İbn-i Sina hazıma çok önem vermiştir. Kabızlığın seyri şöyledir; Hazım ilk olarak ağızda başlar. Ağızda gıdalar çiğnenir, iyice ezilir ve enzimleriyle karışır. Mesela nöbet şekeri gibi hafif şekerler ağzın içindeki kılcal damarlardan kana karışarak ağızda hazım olur. Besin ne kadar iyi çiğnenirse, ezilirse besinin içindeki maddeler, o kadar daha iyi analiz edilir. Beyine de deyaylı rapor gider. O besin, daha mideye gelmeden önce midede gerekli enzimler üretilmeye başlar. Bu yüzden ağızda normal mikrofloranın yaşaması çok lüzumludur. Bu mikroflora yaşamazsa veya yok edilirse (zararlı yiyecekle) hazım başlangıçtan itibaren bozulacaktır. Ağızdan sonra hazım midede devam eder. Yediklerimizin çeşidi ne kadar az olursa ve iyi çiğnersek hazımsızlık yaşanmaz. 

 

Hazımsızlığı ortadan kaldırmadan hastalıkları tedavi etmek zordur. Bugün bitkisel ilaç verenler de dahil hazmı düzeltmeden tedavi etmeye çalışmaktadırlar. "Artık egzamaya, sedefe son" diyorlar. Hazım ve beslenme düzelmeden hiçbir şey yapamazsınız. Hazımsızlık durumunda en iyi beslenme az yemektir. Sabahleyin 1-2 limon su ile karıştırılıp içilebilr. Çünkü bu damarları ve idrar yollarını temizler. Taze sıkılmış elma, portakal, greyfurt suyu da içilebilir. Ev sirkesi de içilebilir. Eğer şişkinlik, hazımsızlık yaşarsanız bir kahve fincanının 3/2 si su 3/1 i sirke olacak şekilde içerseniz şifa olur. Aslında sirkeyi ömür boyu kullanabilirsiniz. Hazımsızlık sonucunda oluşan atık maddeler karaciğere gider, karaciğer bunların bir kısmını safra kesesine çamur olarak gönderir. Devamlı hazımsızlık mide ve bağırsak hastalıklarına yol açar. Bu hastalıklar hazmı da sıkıntıya sokar. 

Kabızlık İçin Bitkisel Tedavi:

Kabızlık  hazımsızlığın belirtisi ve tüm hastalıklara davetiye çıkarır. Kabızlıktan kurtulmak için yemek yeme tarzı değiştirilmeli ve her yemekten 30-60 dakika önce bir bardak su içilmelidir. Dr. Aidin SALİH'e göre sağlıklı olmak isteyen, yediği yemekten sonra büyük abdeste çıkmadan karpuz, incir, greyfurt, elma, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler hariç ikinci bir öğünü yememelidir. Bu kaideye ömür boyu riayet edilmelidir. Bu düsturla yaşayan dünyada çok az insan vardır. Hareketsiz sürekli oturanlarda kabızlık oranı çok yüksektir. Kabızlığı önlemek için kesinlikle klozet kulanmamalıyız. En doğrusu alaturka tuvalet yani çömelerek oturmaktır. Bağısakları çalıştırmak için sinemaki veya sinemaki karışımlarından biri ya da keten tohumu veya ingiliz tuzu (magnezyum sülfat) kullanılmalıdır.( 0 grubu 15 günde bir diğer kan grupları her gün kullanabilir) Çiğ meyve ve çiğ sebze de kabızlığı önler. Çocuklar için oran farklı. (Bunların kullanımını araştırın)

 

2011 yılında rahmetli doktor Aidin SALİH hanımefendi bana 0 gruplarında kabızlığın fazla görüldüğünü bunun sebebinin de et yememek olduğunu söyledi. 0 gruplarında süt ürünleri ve buğday ürünleri kabızlık yapar. Kan grubu B için de et iyidir. Onlar oburdur, şayet yemekten hemen sonra meyve yerse hazımsızlık ve gaz olur. A ise meyve, sebze. mercimek ve ekmek yiyebilir. A grubu küçük ve büyükbaş hayvan etini haftada bir yemesi gerekir. Safrası eritmez. Gaz olur.  Kabızlığa yol açan en önemli etmenlerden birisi de doktora danışmadan antibiyotik kullanmadır.  Çünkü, antibiyotik bağırsaklardaki mikroflorayı öldürür. Oradaki tüycükler yok olur ve sinir uçlarını zehirler. Diğer sebepler karaciğer hastalıkları ve yanlış beslenmedir.  Bir insan kahvaltıda iyi çiğnemeden, hızlı hızlı, karışık yerse ve bunu hazmetmeden aynı şekilde öğle ve akşam yemeği olacakları buraya yazıyorum: Şişkinlik, gaz, ağırlık çöker, uyku basar, uyurken horlar, kabızlık ve ağız kokusu olur.  

 

Kabızlığa Anında Çözüm

İngiliz Tuzu ( Magnezyum Sülfat)

Magnezyum sulfat derin tabakalardan toksin ve tuzları çekerek bagırsaklar yoluyla dışarı atar. Ödemleri indirir,böbreklerin işlerini kolaylaştırır. Bünyeye göre 1 tatlı kaşıgından 1 çorba kaşıgına kadar magnezyum sulfat ( kaya tuzuna benzer bir tuz ) bir bardak su ile karıştırılıp sabah içilirse,1-2 saat sonra büyük abdest gelir. Magnezyum sulfat, bagırsakların hızlı çalışmasını sagladıgından, akşam yemekten sonra degil, hazım bittikten sonra, sabah içilir. Hazmolunmamış yemek bagırsakları hızlı geçerek, bagırsakların kimyasal düzenini bozar.

UYARI : Kan grubu ‘’0’’ taşıyıcıları magnezyum sulfattan ( İngiliz tuzu ) çok etkilenirler. Bu sebebten onu sadece bazı tedavi metodlarında veya 2 haftada bir defa kullanabilirler. ‘’A ‘’, ‘’B’’ ve ‘’AB’’ taşıyıcıları ise,magnezyum sulfatı, gerektiginde her gün veya haftada 2-3 defa ya da haftada bir defa devamlı kullanabilirler.

NOT : Düz bagırsagındaki bir özellikten dolayı 20 yıl boyunca her gün İngiliz tuzu kullanan bir yaşlı adamın kan grubu ‘’AB’’ idi. Onun kanı, dokuları ve organları, bu kitapta ( Gerçek tıp ,Yitik şifanın izinde – Dr. Aidin Salih) anlatılan tedaviyi 3 yıl boyunca uygulayanlar kadar temizdi.