Argan Yağı Nedir? Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Nedir? Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

 

Argan yağı genel olarak saç sorunlarını çözmesi ve saç büyümesini teşvik etmesi ile bilinir. Ancak cilt problemlerinizi de çözebileceğini biliyor muydunuz? Bu besleyici yağ son derece yumuşak ve hafiftir ve cilt bakımı amacıyla da kullanılabilir. Argan yağının cildiniz için neden faydalı olduğu ve günlük cilt bakımı rutininize nasıl dahil edeceğinizi bu yazımızda açıklayacağız.

 

Argan Yağı Nedir?

 

 

Argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının tohumlarından elde edilir. İnsanlar argan yağını farklı şekillerde kullanabilirler. Bazıları yağı yemek pişirmek için kullanırken, diğerleri cilt ve saç bakımı için kullanır. Argan yağı, yağ formunda, kremlerde ve şampuan gibi cilt ve saç bakım ürünlerinde bir bileşen olarak bulunur.

 

Argan Yağı Yüze Sürülür Mü?

 

Argan yağı, Fas'a özgü argan ağaçlarının çekirdeklerinden elde edilir. Etkileyici nemlendirme özelliklerine ve güçlü antioksidan özelliklere sahiptir, bu da onu hem saç hem de cilt sorunlarını tedavi etmede son derece etkili kılar. Argan yağı yaygın olarak saf yağlar olarak satılır ve topikal kullanım için birçok kozmetik üründe kullanılır. Argan yağını ek kapsül formlarında da tüketebilirsiniz.


Argan yağı cilt için hafiftir ve tüm cilt tiplerine uygundur. Cildinizi derinlemesine nemlendiren omega yağ asidi, linoleik asit ve E vitamini ile doludur. Cildiniz için kuru lekelere ve yaşlanma belirtilerine karşı koruyucu bir bariyer görevi görür.

 

Daha İyi Bir Cilt İçin Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

 

Argan yağı, içerdiği yüksek miktardaki E vitamini sayesinde cilde önemli bir nem artışı sağlar. West Hollywood'da yaşayan ünlü estetisyen ve SkinLab'ın kurucusu Joshua Ross “E Vitamini cildin katmanlarını güçlendirmeye yardımcı olur, böylece daha fazla nemi koruyabilir” diyor. Hidrasyonun korunmasına yardımcı olmak için günlük nemlendiricinize birkaç damla yüzde 100 saf argan yağı uygulamanızı önerir.

 

Argan Yağının Yüz İçin Faydaları Nelerdir?

 

 

1.Cildi nemlendirir

 

Şaşırtıcı gelebilir, ancak argan yağı nemlendirici olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Çoğu nemlendirici sabun, losyon ve krem argan yağı içerir. Yağı doğrudan cildinizde nemlendirme amaçlı kullanabilir hatta tüketebilirsiniz. Argan yağı, büyük ölçüde oral tüketim için ek kapsüller olarak satılmaktadır. Ayrıca cilt tarafından kolayca emilir. Böylece hem gece hem de sabah kullanabilirsiniz. 

 

2. Akneyi azaltır

 

Akne oluşumunun temel nedeni aşırı sebum yağı üretimidir. Argan yağının sivilce oluşumunu kontrol altında tutabilen sebum düzenleyici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle akne kontrol eden kremlerin çoğunda ana bileşen olarak argan yağı bulunur.


3. Atopik dermatite karşı savaşır

 

Atopik dermatit, cildinizi kaşıntılı ve pul pul yapan rahatsız edici bir cilt durumudur. Araştırmalar, argan yağının atopik dermatit semptomlarını tedavi edebildiğini göstermiştir. Argan yağı, E vitamini ve iltihap önleyici özelliklere sahip olduğundan kaşıntı, kızarıklık ve cilt tahrişini iyileştirmeye yardımcı olur.

 

4. Yaşlanma karşıtıdır

 

Argan yağı yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir. Sürekli kullanıldığında kırışıklıklarınızı, ince çizgilerinizi ve yaşlılık lekelerinizi azaltabilir. Cildin yenilenme hızını ve cilt elastikiyetini artırır. Ayrıca, oldukça nemlendirici yapısı cildinizi daha yumuşak ve dolgun hale getirir. Uzmanlar, argan yağının oral ve topikal kullanımının bir kombinasyonunun yaşlanma belirtilerini azaltmak için faydalı olduğunu öne sürüyorlar.

 

5. Yağ dengesini kontrol eder

 

Birçok insan, birden fazla cilt sorununa yol açan aşırı yağlı ciltten muzdariptir. Neyse ki argan yağı, sebum üretimini kontrol altında tutan sebum azaltıcı özelliklere sahiptir. Dört haftalık uygulama cildinizin yağ dengesini koruyabilir.

 

6. Çatlakları önler

 

Hamilelik sırasında ve sonrasında çatlaklar yaygın olsa da, herhangi bir kişi bunu hayatının herhangi bir noktasında yaşayabilir. Kişiler kilo verirken veya kilo alırken vücudunun birçok yerinde çatlaklar oluşur. Uyluklar, alt karın ve göğüsler genellikle etkilenen vücut parçalarıdır. Bir ön çalışma, argan yağı içeren yağ içinde su çatlak önleyici kremin cilt elastikiyetini artırdığını ve çatlak izlerini azalttığını öne sürüyor.

 

7. Yaraları iyileştirir

 

Argan yağı güçlü bir antioksidan ve E vitamini kaynağıdır. Yara ve kesiklerin tedavisi söz konusu olduğunda bu harika bir kombinasyondur. Argan yağı takviyelerinin düzenli olarak ağızdan tüketilmesi, yaraları daha hızlı iyileştirmenize yardımcı olabilir.

 

8. Cilt enfeksiyonlarını tedavi eder

 

Argan yağı farklı cilt enfeksiyonlarıyla savaşmaya yardımcı olan anti-bakteriyel ve mantar öldürücü kaynaklara sahiptir. Doğal olarak, cilt için kullanmak onu birçok antibakteriyel ve mantar enfeksiyonundan koruyabilir.