Mide Ülserinin Doğal Tedavisi

Mide Ülserinin Doğal Tedavisi

Ülser mide veya onikiparmak barsağı'nın mide asidi ve sindirim sıvıları tarafından harabiyeti sonucunda meydana gelen doku kaybıdır. Enflamasyon dediğimiz yara meydana getirir. Mide ülseri reflü  ve fıtık ile birlikte veya tek başına da görülebilir. Hastalığın başlangıcında mide ekşimesi ve ağırlık hissi, ağıza ekşi su gelmesi, dil paslanması, karnın üst kısmına bastırılınca ağrı hissedilmesi, yemeklerden 2-3 saat sonra sırta doğru, kürek kemikleri arasına yayılan şiddetli mide ağrıları görülür. Kusma ile kan gelmesi veya büyük abdestin kahverengi olması, ülserin ilerlemiş olduğunu gösterir. Dr. Aidin SALİH'e göre; mide reflüsü, gastrit ve mide ülserinin sebebi aynı olduğu için tedavisi de aynıdır.

 

Tedavi

Gerçekten şifa bulmak istiyorsanız aşağıdaki doğal ilaçları tüketmeniz gerekiyor. Eğer ki şifa bulacağınız ilaçları gerçekten bulursanız o hastalıktan kurtulursunuz. Bazen bir ilaç kullanırsınız. O ilaç hastalığın üzerini örter. Bu şekilde hastalık tekrar nükseder.

* Bir hafta boyunca her sabah 30-50 gr. sarımsaklı zeytinyağı + 30-50 gr. limon suyu karışımı içilir. (  Sarımsaklı zeytinyağı şöyle hazırlanır: Bir su bardağı doğal zeytinyağı (200 gr) içine bir baş (  yaklaşık 10-12 adet) dövülmüş sarımsak atılır. Bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün süzülür)


* Gün boyunca acıktıkça sebze suyu karışımları istendiği kadar (5-8 defa) içilir.


Her akşam uykudan önce bir çorba kaşığı yeni sıkılmış taze zencefil suyu küçük yudumlarla içilir. Sebze suyu karışımı mevsime göre seçilir:


50 gr. soğan suyu + 150 gr. taze sıkılmış ısırgan suyu + 50 gr. su karışımı, 150 gr. havuç suyu + 1 çorba kaşığı maydonoz suyu + 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu + su karışımı,


* 100 gr. havuç suyu + 100 gr. elma suyu + 50 gr. su karışımı,


* 150 gr. ıspanak suyu + 50 gr. kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu+ su karışımı,


* 200 gr. semizotu suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + su karışımı,


* 50 gr. soğan suyu + 150 gr. patates suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + su karışımı.


* Mayıs papatyası, civanperçemi, biberiye, mercanköşk, kekik veya kuru zencefil ince ince kıyıldıktan sonra yarım tatlı kaşığı alınır, bir bardak kaynar suyla haşlanır ve 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3 defa, bu şekilde demlenen taze çay soğutulmadan içilir.


* Sıkıştırıcı-büzüştürücü etkiye sahip olan nar çekirdeği ve iç zarları ince öğütülüp elekten geçirilir ve sabah-akşam suyla birlikte 1 tatlı kaşığı yutulur. Tarhana, yoğurt çorbası veya mercimek çorbası nar çekirdeği ile pişirilerek içilir.


* Meşe kabuğu ve meşe kozalakları da reflü, fıtık ve mide büyümesine karşı kullanılır. Bir tatlı kaşığı ince kıyılmış veya öğütülmüş meşe kabuğu, bir bardak kaynar suyla karıştırılıp 15-20 dakika demlenir ve süzülür. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır. 1 kahve kaşığı ince öğütülmüş taze meşe kozalağı sabah-akşam suyla yutulur.


Bu hafta bittikten sonra Mide ve Bağırsakların Genel Tedavisi yapılır. (Gerçek tıp kitabında genel tedavi anlatılıyor) Hastaların, gece yatarken gövdelerinin üst kısmını yüksekte tutmaları gerekir. Yatmadan önce 2-3 saat bir şey yiyip-içmemek ve saat 21'den sonra hiçbir şey yememek gerekir. 

Yukarıdaki tedavi için kullanacağınız bütün gıdalar doğal olmalıdır.