Bağışıklık Sistemi Nedir?

Bağışıklık Sistemi Nedir?

Bağışıklık sisteminin sağlıklı olması gerekir; bu çok önemlidir. Şayet bağışıklık sistemi kuvvetlenmezse sağlık olmaz. İnsandaki hastalığı tedavi eden bağışıklık sistemidir. Asıl hastalık yanlış beslenme ve yaşam tarzıdır. Tarihin hiçbir döneminde bu kadar katkı maddeli, bol ve bu kadar çeşitli yiyecek bir arada tüketilmemiştir. Onun için bu asırda insanların karaciğeri çöplüğe dönüşmüştür. Sağlık Bakanlığı'nın "Kronik Hastalıklar Raporuna" göre, hastaların sayısında sürekli artış gözlenmektedir. Hasta olmak insanın kendi hatasıdır. Çünkü bedenine, onu hastalıklardan koruyan öyle mükemmel bir Bağışıklık Sistemi  yerleştirilmiştir ki, bu mekanizmayı tahrip etmek için çok "uğraşmak"  gerekir.

 

Mesela bir kimsenin ateşi yükseliyorsa bağışıklık sistemi iyi durumda demektir. Ateşin yüksek olması gerekir, çünkü ateş yüksek olmazsa bağışıklık sistemi kuvvetlenemez. Ateş sebepsiz yere yükselmez. Ateş kanı ısıtır. Örnek verecek olursam, siz mutfağınızdaki lavabonuz tıkandığında ilk önce sıcak suyu açmıyor musunuz? İnsan vücudu da aynısını yapıyor ve metabolik atıkları eritmek için hemen ilk önce kanı ısıtıyor.

 

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Ne Yemeliyiz?

 

Coronavirüs ( Koronavirüs) başta olmak üzere enfeksiyonların arttığı son günlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemi bir kez daha gündeme geldi. Peki bağışıklık sistemini güçlendirici takviyeler nelerdir? Soğan, sarımsak, doğal bal, doğal pekmez, limon, zencefil, zerdeçal, polen,  doğal kefir ve doğal yoğurt , adaçayı, kavrulmamış kuruyemişler, balık (özellikle omega 3' e dikkat etmek gerekir), son olarak da doğal meyve sebze bağışıklığı güçlendirir. Bağışıklık için takviye vitaminlere gerek yoktur. Zaten doğal beslenen birisinin vitaminlere ihtiyacı yoktur. 

 

Prof. Dr Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA diyor ki " Burnu akanın ambulans çağırabildiği; hapşırana tomografi yapılan; muayene, tahlil ve tedavinin "bedava" olduğu bir sağlık sistemi sürdürülebilir olmadığı gibi sonu da hüsrandır."