Sülük Tedavisi

Sülük Tedavisi

Nehir,göl ve ırmaklarda yaşayan sülükler eski çağlardan bu güne tedavi için kullanılır. Sülük toplar damarda oluşan tıkanıklıkları eritir, 118 farklı enzim salgılar. Derin tabakalardan, vücudun en kirli kanını emerler. Özellikle varis ve basur gibi, damarlardaki tıkanıklık ve dolaşım bozukluğundan kaynaklanan her durumda kullanılır. 35'e yakın beyni, 270 civarında dişleri vardır. Bu canlılar kısa bir süre içerisinde tuttuğu vücudun labaratuvar tahlilini yapar.

 

Sülük derimize dokunur dokunmaz kalpten müsade ister. Eğer kalp müsade verirse sülük kesme işlemine salgı vererek başlar. Emme işlemi bittikten sonra deriyi onarmak için onarıcı salgıları kestiği yer bırakır. Sülükten ne kadar korkulursa korkulsun tuttuğu andan 5-10 dakika sonra vücutta salgılanan enzimlerle kaslarda rahatlama olur. Sülüğü doğru uygulayan veya uygulatan onu asla bırakamaz. Tiksinmeye, iğrenmeye gerek yoktur. Yüzdeki kılcal damar çatlaması tedavisi için sülük etkilidir.

 

Dr. Aidin SALİH Son söz kitabında sülükten bahsediyor: " Bütün kulak problemlerinde kulağa sülük bırakılır. ' Beyne gitmez mi?' diye soruyorlar. Tabii ki de gitmez. Epilepsi hastalığı için burun ve kulak içine, kafa arkasına ve C7 bölgesine sülük koyulur. Bu çok etkili bir yöntemdir. Apselerde de en etkili sülüklerdir. İltihap nerede oluşursa oraya sülük kapatın."

 

 Özellikle iktidarsızlıkta sülük tedavisi gerçek bir mucizedir. Penis bölgesinde kan akışının sorunlu olması, pis kanın çok fazla birikmiş olması iktidarsızlığın başlıca nedenlerindendir. Hiçbir cerrahi işlem, kesik ya da çizik olmadan sülüklerin bu bölgeye uygulanması sayesinde pis kan çekilebilir ve damarların açılıp dolaşımın tekrar eskisi gibi rahat bir şekilde gerçekleşmesi sağlanabilmektedir.

 

Aynı yazıda Aidin SALİH Mumio'dan da şu şekilde bahseder. " Kaynakları dünyanın tek bölgesinde, Orta Asya'da olan mumio diye bir ilaç vardır. Bilim adamları orada daha önce bir keçi türünün yaşadığını düşünüyorlar. O erkek keçilerin, mağaraların köşelerinde binlerce yıl öncesine ait sperm ve idrar birikintileri mevcuttur. Mumio aslında biraz da idrar kokar. Bahsettiğim bu ilaç, kemik gelişimi için en etkilidir. Benim kolumda ciddi bir kırık vardı ve mumio ile hemen 7 günde iyileşti."

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

 

 

Sülük tedavisine şu hususa mutlaka dikkat etmek gerekir. Sülüğün miktarı ne kadar zamanda bir kullanılacağı bir de tabi ki kanama süresi hastanın kan durumuna göre ayarlanır. Sülük tadavisinde mahir ehil insanlara yaptırılmalıdır. Sülüğün yüzlerce çeşidi vardır. Hepsi tedavide kullanılmaz. Tedavide kullanılan birkaç çeşittir. Bazı sülüklerin kullanımı aşırı kanamaya yaralara ve şişliklere yol açabilir. Kan sulandırıcı kullananların sülük koymadan 3 gün önce sulandırıcı ilacı bırakmaları gerekmektedir. Kiraz, vişne ve limon kanı aşırı sulandırdığı için sülükten 2 gün önceyi kapsıyacak şekilde yememek gerekir.

 

Uyarı: Aşırı miktarda ilaç kullananlar ( ağrı kesici, ateş düşürücü, aspirin ve antibiyotik kullananların kan üretimi baskılanmış olabilir. Böyle bir durumda olan sülük koymaya 3 taneden başlamalı ve en önemlisi de iki seans arası 3 haftadan az olmamalıdır. Bu tür bir hasta sülük takan ehil birinin  ""kan kontrolü"" ile yapmalıdır. Sülükler düştükten sonra da kanama durdurulmalıdır. Hemofili hastalarına, adetli kadınlara, tok karna, organ nakli geçirenlere ve diyalize bağlanan böbrek hastalarına sülük konmaz. Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde şu anda sülük merkezleri ve hastahaneleri hızla açılmaktadır.