Şeker hastalığı (Diyabet) nedir? ( Tip 2 Diyabet) Belirtileri ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?-2

Şeker hastalığı (Diyabet) nedir? ( Tip 2 Diyabet) Belirtileri ve bitkisel  tedavi yöntemleri nelerdir?-2

Yazımıza başlamadan bir hususu hatırlatmak isterim. Şeker hastalığı ile ilgili çok önemli bilgilerin olduğu ilk yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Türkiye Diyabet Vakfı : " Sizde veya bir yakınınızda Tip 2 diyabet varsa endişelenmeyin. Diyabet ciddi bir hastalıktır, ancak uygun beslenme tedavisi, medikal tedavi, düzenli egzersiz ve diyabet eğitim ile sağlıklı, uzun bir yaşam sürdürebilmek mümkündür." 2 Tip Diyabet insüline bağımlı olmayan diyabettir. Bu tip diyabet, genellikle erişkin yaşta, kilolu veya obez olan kimselerde ve 10 diyabetli hastadan 9'unda görülen ve insüline bağımlı olmayan diyabettir. Ancak sonradan bu tip diyabet de insüline bağımlı diyabete dönüşebilir.


Bu diyabette pankreas insülin üretir, ancak miktarı yeterli değildir ya da yeterli derecede kullanılmaz. Belirtileri: Sık hastalanma, ciltteki kesik ya da yaraların zor iyileşmesi, sık idrara çıkma, idrarın renksiz ve köpüklü olma­sı, iştahın çoğalması, sık susama, bulanık görme ve yorgunluktur. Kadınların, hamilelik sırasında kan şekerlerinin yükselmesi, dört kilo­nun üzerinde çocuk dünyaya getirmeleri 2. tip diyabete yatkınlıklarını gös­terir. İleri yaşlarda başlayan ikinci tip diyabet de kendi içinde iki gruba ayrılır.

 

Birincisi şeker dengesizliğinden başka birşey değildir ve hastaların büyük çoğunluğu bu gruba girer. Karışık yiyenler, katkılı yiyecekleri tüketen­ler, hidrojenize yağları kullananlar, yemekten sonra meyve yiyenler ve su içenler, yemeği az çiğneyenler, sık yiyenler, çok kahve içenler, ilk önce devamlı olarak hazımsızlık çekerler, sonra da şeker dengesizliği ile karşı karşıya kalırlar. Çünkü karışık yemeklerin parçalanabilmek için ihtiyaç duyduğu enzimler birbirine zıttır. Bu zıt enzimler birbirini yok ederek insülin ih­tiyacını kat kat attırır Bu durumda kanda şekerin çoğalması insülin azlığı ile değil insülin ihtiyacının çoğalmasıyla bağlantılıdır. Bazen sadece yemek alışkanlıklarını değiştirmek bile şeker dengesini sağlamak için yeterli ol­maktadır. 

 

2. Tip Diyabet Hastalarının İkinci Grubu

 

 

2. tip diyabet hastalarının ikinci grubunda ise pankreas, doğal insülini normal sınırlar içinde üretmeye devam eder. İnsülin kandaki şekeri hücre­lere gönderir, şekeri tanıtarak girişine izin vermelerini ister. Hücreler ba­zen kapıları açar ve şekeri içeri alır, ancak çoğunlukla "hayır" cevabı vere­rek kapıları açmazlar. Bu durumda şekerin hücrelere girişi azalır ve sonuç­ta şeker kanda birikip çoğalmaya başlar. Bu tip diyabet genellikle 40 yaş üzeri yetişkinlerde görülmekle beraber gençler arasında da gittikçe yaygın­laşmaktadır. Yapay tatlandırıcı içeren hazır katkılı yiyecek yiyenler ve ha­zır içecek içenler, genetiği değiştirilmiş mısır, pirinç ve buğday ürünlerini kullananlar, genellikle bu tip diyabete yakalanırlar. Bu yiyecek ve içecekle­rin şekeri doğal şeker olmadığı için, hücreler onu tanımazlar veya düşman olarak görürler. Daha önce kullanılan doğal hayvani insülinin kuvveti de bu suni şekeri hücrelere sokmaya yetmez. Yapay tatlandırıcı içeren hazır yiyecek ve içecekleri çok kullanan gençler bu hastalığa yakalanırlar. Dünya standartlarına göre yüz kilo şekerin içerisine 1 kilogram tatlandırıcı katılabilir.

 

 

2. Tip Diyabetin Tedavisi

 

Dr. Aidin SALİH'in gerçek tıp kitabından alınmıştır:

• Sabah, saat 06-07'de bir bardak limon veya greyfurt suyu, suyla karış­tırılarak içilir. 1-3 diş sarımsak yutulur.
• Acıkınca 50 gr. kırmızı pancar suyu + 150 gr. ıspanak suyu karışımı, ya da 150 gr. semizotu suyu +50 gr. kuru soğan suyu karışımı veya 150 gr. ıspanak suyu + 50 gr. kuru soğan suyu karışımı içmeye başlanır ve öğle yemeğine kadar 2-4 bardak içilir. Her seferinde 1-3 diş sarımsak yutulur.
• Öğlen yemeğinden yarım veya 1 saat önce 3 tane acı badem, 3 tane tatlı badem ile yenir.
• Öğlen yemeği (saat 15.00 -16.00) Et, balık veya taze köy yumurtası, salata veya sebze yemeği ile yenir. Yemekle beraber ya da yemekten sonra 1 -5 diş sarımsak yutulur. Sarımsak yerine çiğ soğan da yenebilir.
• Akşam (saat 21.00-22.00) 1-5 diş sarımsak yutulur ve 30-50 gr. halis zeytinyağı + 30-50 gr. limon suyu içilir.
1 kahve kaşığı ısırgan tohumuna veya ısırganotuna, aynı miktarda çö-rekotu ve 1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil eklenir ve her sabah veya akşam su ile yutulur.
4 hafta boyunca bu beslenme şekline devam edilir. 4 hafta sonra ısırgan tohumu ve sebze suyu yerine yazın vişne, erik, taze incir, üzüm veya karpuzdan biri seçilerek yenir.
Bu 4 hafta içinde her pazartesi ve her perşembe 1 günlük açlık yapılır. Her açlık günü de hacamat yaptırılır.
Bunlar kanı temizlemek, pankreası kuvvetlendirmek ve kan şekerini nor­male döndürmekle beraber böbrek ve mesanede kireç ve taş oluşumunu en­geller.
Soğan suyu (taze sıkılmış)
• Her akşam orta boy bir soğanın suyu sıkılır ve aç karnına insülin yerine içilir. Taze veya kuru soğan yemeklerle birlikte çiğ olarak yenir.
Veya
• Orta boy bir soğanın suyu, 150-200 gr. beyaz lahana, brokoli veya karalahana kökü suyu ile karıştırılıp yudum yudum içilir.
Veya
• Orta boy bir soğanın suyu, 150-200 gr. kırmızı pancar suyu ile karıştırılıp içilir.
Kandaki şeker oranını kontrol eden bitki çayları:
• Bir miktar taze zeytin yaprağı katı meyve sıkacağı yardımıyla ezilir. Bu yaprak ezmesi su ile karıştırılıp 15 dakika bekletildikten sonra sü­zülür ve yudum yudum içilir.
• 1 çorba kaşığı ceviz yaprağı bir bardak kaynar suda 20-30 dakika demlenerek süzülür ve bir gün içinde tüketilir.
• 40 tane cevizin iç kısımlarında bulunan perdeler 1 bardak kaynar su ile karıştırılarak 15 dakika demlendikten sonra 2 saat bekletilir ve süzülür. Günde 3 defa birer çorba kaşığı içilir. Kışın ısırganotu ile dönüşümlü olarak kullanılır.
• Böğürtlen yaprağı demlenerek çay yerine içilir veya günde 2-3 defa birer kahve kaşığı, ezilmiş böğürtlen yaprağı yutulur.
• Taze sıkılmış ısırganotu suyunu günde 100-150 gr. içmek, ısırganotunu yemek veya salata olarak yemek, günde 1 tatlı kaşığı ısıganotu tohumu yutmak, ısırganotu çayı içmek, ezilmiş kuru yapraklarını yemeklere ve salataya serpip yemek, her mevsimde hiç bırakmadan kullanmak veya sinirliotu sıkarak suyunu içmek, ve tohumunu yutmak kanı temizler, bağışıklık sistemi ve pankreası kuvvetlendirir, kan şekerini normalleştirir.
Diyabet için çok kuvvetli ilaçlar:
• 1 su bardağı çörekotu + yarım bardak tere tohumu + bir bardak nar çekirdeği + bir bardak kurutulmuş beyaz lahana kökü öğütülür, bir çorba kaşığı ince dövülmüş mürri safi karıştırılır ve karışım bitene ka­dar aç karnına günde 2 defa 1 çorba kaşığı alınır. Her 6 ayda bir defa tekrarlanır.
• 10 gr. sinameki + 5 gr. hardal tohumu + 5 gr. kimyon + 5 gr. anason + 5 gr. kişniş tohumu + 15 gr. muşmula veya zeytin yaprağı + 10 gr. çörekotu + 20 gr. karabaş otu karıştırılarak öğütülür, elekten geçirilir ve karışım bitene kadar sabah-akşam 1 tatlı kaşığı yeşil çay veya su ile yutulur. 3-4 ayda bir defa tekrarlanır.
• Her sabah-akşam 1 tatlı kaşığı taze öğütülmüş çörekotu + 20 mg. arı sütü + biraz doğal bal karıştırılır ve aç karnına ağızda eritilip içilir. 1 -2 ay devam edilir. Bu işlem bezleri temizleyip dengeli çalışmasını sağ­lar.
• Isırgan tohumu, böğürtlen yaprağı, ökse otu ayrı ayrı ve taze öğütülerek elekten geçirilir. Sonra 1 kahve kaşığı ısırgan tohumu + 1 çay ka­şığı böğürtlen yaprağı + yarım çay kaşığı ökse otu karıştırılır ve sabah akşam suyla yutulur. 4 hafta devam edilir. Açlık yapamayanlar için meyve ve sebze suyu listesi: Her biri kendi mevsiminde kullanılmak üzere
• 100 gr. soğan suyu + 150 gr. lahana kökü suyu + 50 gr. su karışımı,
• 100 gr. soğan suyu + 150 gr. taze sıkılmış ısırgan suyu + 50 gr. su ka­rışımı,
• 150 gr. havuç suyu + 50 gr. kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydonoz suyu + 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu + su karışımı,
• 150 gr. ıspanak suyu + 50 gr. kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + 1 çorba kaşığı kereviz yaprağı suyu + su karışımı,
• 100 gr. ıspanak suyu + 100 gr. kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + su karışımı,
• 100 gr. pırasa suyu + 100 gr. kırmızı pancar suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz suyu + su karışımı,
• 200 gr. semizotu suyu + 1 çorba kaşığı maydanoz yaprağı suyu + su karışımı,
• Karpuz suyu (çekirdeği ve biraz kabuğu ile beraber),
• Limon suyu + greyfurt suyu + elma suyu + su karışımı
Bu karışımlardan biri veya her seferinde farklı biri günde 1,5-3 litre olmak üzere günboyunca acıktıkça içilir.
Kavrulmamış antep fıstığı ince bağırsakta glikoz emilimini azalttığı, kan şekerinin yükselmesini önlediği için hergün bir avuç yemekte fayda vardır. Her yaz ve kış, ayda bir veya 3 ayda bir sırayla omuzlar, kürek kemik­leri arası, bel ve kuyruk sokumu hacamatlarını yaptırmak, her kış omurga­ya acı kavun yağı ile kompres yapmak, her ilkbahar ve sonbahar makada, 2 hafta sonra da ense çukuru altından başlayarak kuyruk sokumuna kadar omurga hattı boyunca 11-21 tane sülük koymak çok iyi gelir.