Şeker hastalığı (Diyabet) nedir? ( Tip 1 Diyabet) Belirtileri ve bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?-1

Şeker hastalığı (Diyabet) nedir? ( Tip 1 Diyabet) Belirtileri ve bitkisel  tedavi yöntemleri nelerdir?-1

Diyabet ( Şeker Hastalığı), dünya nüfusunun % 2.5'ini olumsuz etkilemektedir. Her yaşta ortaya çıkabilen ve yaşam boyu süren şeker, aşırı su içme ve yemek yeme, sık acıkma, sık idrara çıkma, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterir. İstatistiklere göre, en yüksek ölüm nedeni olarak görülen hastalıkların hazırlayıcısı olan diyabet, iyi tedavi edilmediğinde yaşamsal organlarda ciddi ve kalıcı hasarlara yol açar. 40 yaş altında kalp krizi geçiren kişilerin yüzde 51'inin kan şekerinin yüksek olduğu tesbit edilmiştir. Vücudumuz yediğimiz gıdaların çoğunu karaciğerde şekere yani glikoza dönüştürür. Üretilen şeker kısmen karaciğerde depolanır, kısmen kana karışır.

 

Pankreas tarafından üretilen insülin hormonu da kana karışır. Kandaki şeker insülin ile birleştiğinde karbonhidratların 3. hazmı tamamlanmış olur. İnsülin, şekeri bütün vücut hücrelerine taşır. Hücrelere sinyal göndererek kandaki şekerin hücrelere girmesine izin vermesini ister. Hücreler kapıları açar ve şekeri içine alır. Hücrelere giren şeker, hücrelerdeki enerji santrallerine gönderilir. Bu enerji santrallerinde şekerden, vücudun yapma­sı gereken işler için enerji üretilir. Böylece karbonhidratların 4. hazmı da tamamlanmış olur. Gerçek tıp kitabında der ki: Öyleyse şeker hastalığı karbonhidratların (ekmek) 3. hazmının yetersizliği veya hiç olmaması ile bağlantılı olmalıdır.

 

Tip 1 Diyabet Doğal Tedavisi

 

 

Diyabet hastaları iki grupta toplanır: 1. Tip Diyabet insüline bakımlı olan diyabettir.
Bu tip diyabet, her 10 diyabet hastasının birinde görülür, genç yaşta başlar ve derin pankreas bozukluklarından kaynaklanır. Bu hastalarda pan­kreas çok az insülin üretir ya da hiç üretmez. Modern tıptaki tedavisi insülinle başlar. Bu tip diyabetin belirtileri: Sık ve çok acıkma, çok su içme, sık ve çok miktarda idrara çıkma, hızlı kilo kaybı. Bu belirtiler genellikle aniden başlar. Prof. Dr. Ahmet Rasim KÜÇÜKUSTA Diyabet hastalığı için: "DİYABET 100 SENE ÖNCESİNE DÖNEREK ÖNLENEBİLİR" diyor. Çünkü; 
1922′ de diyabet tedavisi için tek tedavi olarak karbonhidrat ve şekerden düşük, yağ ve proteinden zengin beslenme tavsiye ediliyordu.

 

Dr. Aidin SALİH de bir konferansında : " İnsülin kandaki şekeri kendine takar ve hücreye götürür. Hücreye sinyal verir, hücre de kapıyı açar ve şekeri alır. Ama sadece doğal şekeri alır. Genetiği değiştirilmiş ve sentetik şekeri kesinlikle almaz. İnsülin, sentetik veya genetiği değiştirilmiş olan şekeri bırakır ve o şeker kanda birikinti yapar. O zaman kanda şeker yükselir." diyor. İki yıldan az insülin kullanan, az miktarda da olsa da, vücudu insülin üretebilen 1. tip diyabet hastaları sağlıklarına kavuşabilirler. Ancak yıllarca insülin tedavisine bağlı kalan hastalar için durum aynı değildir. Bu durumda karşımıza hastalıktan önce vücudun yıllarca kullandığı insüline bağımlılık sorunu çıkmaktadır.

 

Meyve ve Sebze Ağırlıkı Beslenme

 


İnsülini azaltmak veya insülinden kurtulabilmek için, önce yemek düzeni yoluna koyulmalıdır. Pişmiş yemekler yerine çiğ sebze, karpuz ve meyve tercih edilmeli, doğal karpuz, kara üzüm, kırmızı üzüm veya incir yemek olarak, hiçbir şeyle karıştırılmadan yenmelidir. Bu şekilde beslenenler daha az miktarda insüline ihtiyaç duyarlar. Bu tip hastaların,  böbrek tahribatından ve vücut kireçlenmesinden korunmak için haftanın iki gününü sadece meyve ve sebze suyu içerek geçirmeleri gerekir.  Meyve ve sebze sularının listesini 2. yazımızda yayınlayacağız. Tip 1 diyabet hastalarında sentetik glikozdan ötürü problem oluşuyor. 

 

Vücuttan sentetik glikoz çıkarılınca o insan iyileşir. Veyahutta çocuk. Eğer pankreas iflas olmadıysa iyileşir. Biraz sabır isteyen bir süreçtir. Diyabet ( şeker hastalığı) tek makale ile olmazdı. Tip 2 diyabet yazımızı  buradan okuyabilirsiniz.