Nanenin Faydaları Nelerdir?

Nanenin Faydaları Nelerdir?

Nane güzel kokuya ve ferahlatıcı bir tada sahip, yeşil yapraklı bir bitkidir. Taze nane ve kuru nane olarak satılmaktadır. Özellikle nane limon çayı  boğaz ağrısını gidermek için iyi bir seçenektir. Mideyi rahatlatır, sinirleri gevşetir, idrar söktürür, ağız kokusunu alır, grip ve nezleye karşı antibiyotik yerine kullanılabilir, adet döneminde içildiğinde önemli bir rahatlatıcıdır.

 

Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabının doğal ilaçlar bölümünde nane'den bahseder: Mideyi  ısıtır ve kuvvetlendirir. Hazma yardımcıdır. Balgamı ve kusmayı önler, mide ve akciğer iltihabını kurutur, meniyi çoğaltır. Limonlu nane çayı öksürüğü giderir. Nane, besinlerin bozulmasına mani olur, yüz ve ağız kokusunu güzelleştirir. Sinamekiyle beraber kullanıldığında bağırsağı temizler, kurtların ve zararlı mikropların atılmasını sağlar. Süte konursa, bozulmayı önler. Taze nane yaprağı yemek terletir, baş ağrısı, baş dönmesi, regl ağrısı ve mide ekşimesini giderir, cinsi istekleri azaltır.

Ezilmiş nane biraz tuz, su ve sirke ile karıştırılıp içilirse, dalak hastalıklarına şifadır. Nane, incir ile birlikte yendiğinde akciğerleri temizler, siroz ve sarılık hastalığına çok faydalıdır. Nane yemek ve yoğurt suyu içmek, fil hastalığına ve varise iyi gelir.

 

Nane Limon Çayı Nasıl Yapılır?

 

 

Malzemeler:

  • 1/2 litre su
  • 1 limon
  • 1 demet taze nanenin yaprakları

Hazırlanışı:

Bir tencerede suyu kaynatın. Limonun kabuklarını soyun ve bu kabukları rendeleyip kaynar suya nane yapraklarıyla beraber ekleyin. Karıştırın ve 3 dakika boyunca kaynamaya bırakın ve çayınızı süzün. Dilerseniz şeker ilave edip içebilirsiniz.