Kudret Narı Faydaları Nasıl Kullanılır?

Kudret Narı Faydaları Nasıl Kullanılır?

Kudret Narı denilince ilk aklıma gelen; mide-bağırsak sistemi başta olmak üzere sindirim sistemi için mucizevî şifâlı bitkidir. Ülser, kolit, gastrit, reflü, kabızlık, hazımsızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunları gidermek için tüketilir. Mide ve bağırsakta bakteri üremesini önler, sindirim sistemi enfeksiyonlarını tedavi eder. Hatta düzenli olarak kudret narı kürü uygulayanlarda mide ve bağırsak ile ilgili tüm sorunlarda, şikayetlerde azalma olduğu biliniyor. Özet olarak; Mide, bağırsakla ilgili rahatsızlıkları önler ve tedavi eder.

 

Uzun yıllardır, eski insanların şifa için kullandıkları Kudret Narı, günümüzde genç nesil tarafından pek tanınmıyor. Mide ülseri, bağırsak iltihabi, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor. Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor. En az 40 gün kullanılması tavsiye ediliyor. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise, halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor. Bu şekilde de 40 gün devam edilerek kabızlık, mide hastalıkları, iştahsızlık tedavi ediliyor. Hariçten ise yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılıyor.

 

 

Kabakgillerden bir bitki olan kudret narı, yapraklarının karsısından çıkan uzun tutunma helezonları ile çevresindeki ağaç, çit veya duvara tutunarak yükseliyor. Kenarları sarımsı veya açık yeşil renkte, 1020 santim eninde, 1225 santim uzunluğunda oluyor. Önce yeşil olan meyve, olgunlaştıkça yavaş yavaş sarıya ve son olarak da altın sarısına dönüşüyor. İçinde 2030 adet koyu kırmızı renkte fasulyeye benzer tohum bulunuyor. Sonbaharda toplanan meyveleri taze olarak yendiği gibi tohumlarından Kudret Narı yağı veya macunu da yapılabiliyor.

 

Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kudret narı macunundan faydalanılır. Antibiyotik özelliği vardır. Karaciğer sağlığını destekler. İçeriğinde var olan likopen ve lutein sayesinde tümör oluşumu ve büyümesini önleyici etki gösterir. Kanser hücrelerinin gelişimini engeller, sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücrelerin yok olmasına yardım eder. Kan şekerini düzenleyici etki gösterdiği için diyabet hastalarına önerilir. İçeriğinde bulunan vitaminler ve protein dolayısıyla hücre yenilenmesini destekler, hızlandırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, pek çok hastalığa karşı koruyucu etki gösterir. Guatr hastalığının şikayetlerini azaltır. Kadınlarda üreme yolları hastalıklarını, iltihap ve enfeksiyon oluşumunu önler. Varis oluşumunu engellerken varis ve romatizmadan kaynaklanan ağrılar için de kudret narı macunu ile bacaklara masaj yapılması önerilir.

 

Zeytinyağlı Kudret Narı

 

 

 

Zeytinyağlı kudret narı macunu hazırlamak için 1 tane olgunlaşmış sarı ya da turuncu kudret narının çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın ve cam bir kavanoza koyun. İçine 1 su bardağı dolusu saf zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Kavanozun kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 6 ay boyunca bekletmeniz gerekiyor. Hazırladığınız karışımı sade olarak ya da içine bal katarak da tüketebilir, kullanabilirsiniz. Zeytinyağlı kudret narı karışımınızı sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketebilir, cilt sorunları için cildinize uygulayabilirsiniz.