Kabalak (devetabanı) nedir? Kabalak otunun faydaları nelerdir?

Kabalak (devetabanı) nedir? Kabalak otunun faydaları nelerdir?

 

Kabalak (devetabanı), esas olarak, nemli olan, verimli humus bakımından zengin topraklarda yetişen çok yıllık otsu bir bitkidir. Gövdeler, rizomlar ve yapraklar, temel olarak çok sayıda sağlık rahatsızlığını iyileştirmek için kullanılan besleyici değerden oluşur. Peki kabalak otunun sağlığa faydaları nelerdir?

 

1. Migren Ağrılarının Önlenmesi


Kabalak tüketimi migren, baş ağrısını önlemek için son derece faydalıdır. Devetabanı kökünden elde edilen belirli bir özü 16 haftadan uzun süre kullanmak, migren baş ağrılarının sayısını, sertliğini ve sürdükleri süreleri azaltabilir. Kabalak özü, migren baş ağrılarının sayısını neredeyse yarı yarıya azaltır. En iyi sonuçlar için günde iki kez en az 75 mg'lık dozlar gerekli görülmektedir.

 

2. Anti-Enflamatuar Özellikler

 

Kabalak’ta bulunan besinler, iltihaplanmanın anında azaltılması için son derece faydalıdır. Hepimizin bildiği gibi, iltihaplanma vücudumuzda zamanında iyileştirilmesi gereken tehlikeli şeylerden biridir, aksi takdirde vücudunuzu yavaş yavaş yıpratabilir. Gut, romatizma ve kalp rahatsızlıklarından muzdaripseniz, hastalıktan ağrısız ve hızlı bir şekilde kurtulmak ve uzun vadeli sağlığınızı iyileştirmek için kabalak (devetabanı) otu ile anti-inflamatuar tedavi gereklidir.

 

3. Soğuk Algınlığı

 

Kabalak (devetabanı), solunum yolları ve burun boşlukları yoluyla balgam ve mukusun atılmasını teşvik etmeye yardımcı olduğu için güçlü balgam söktürücülerden biri olarak tanımlanır. Balgam ve mukus, bakterilerin kalması ve gelişmesi için mükemmel yerlerdir, bu nedenle hastalık için bu sıcak noktaları ortadan kaldırmak, hastaysanız iyileşme sürecini hızlandırabilir ve sağlıklıysanız hastalanmanızı önleyebilir.

 

4. Alerjik Reaksiyonlar

 

Alerjik reaksiyonlar çoğumuz için gerçekten ciddi bir sorundur. Birkaç dakika dışarı çıkarsak, kuru kaşıntılı gözler, şiddetli hapşırma ve çeşitli başka belirtiler getirebilir. Bu tür fiziksel semptomlar, zararsız olsa bile belirli bir maddeyle karşılaştığımızda vücudumuzda salınan histaminlerden kaynaklanmaktadır. Kabalak (devetabanı), antihistaminik bir elementtir; bu nedenle alerjik reaksiyonlarını açıkça önleyebilir veya en azından şiddetini önemli ölçüde azaltabilir.

 

5. Ateşi Azaltır

 

Ateşi azaltmak için az miktarda kabalak (devetabanı) kullanılır, böylece bir hastalıktan sonra iyileşme sürecini hızlandırır. Bitkinin anti-enflamatuar yapısı nedeniyle, aynı zamanda hastalık tedavisindeki rolü nedeniyle güçlü bir bağışıklık sistemini güçlendiricidir.

 

6. Spazmlar ve Ağrı

 

Kabalak (devetabanı), yeterince ilgi görmeyen bazı spazmodik ve analjezik özelliklerden oluşur. Kronik ağrınız, irritabl bağırsaklarınız varsa, bir hastalık ya da yaralanma söz konusu ise kabalak (devetabanı) özü, uygun miktarlarda kullanıldığında, bu durumları hızla gidermenize yardımcı olur.

 

7. Kas Bozuklukları

 

Kabalak (devetabanı)’ın içerdiği potasyum, düzenli kas kasılmasında önemli bir rol oynar. Kasların düzenli olarak kasılması ve gevşemesi için yeterli miktarda potasyum gereklidir. İnsan vücudunda bulunan potasyum iyonlarının çoğu kas hücrelerinde bulunur. Optimum kas ve sinir işlevini sürdürür, kasların ve beynin sinirsel bağlantısını teşvik ettiği için reflekslerimizi hızlı tutmaya yardımcı olur!

 

8. Şeker Seviyesi

 

Kabalak (devetabanı), insan kanındaki şeker seviyesini kontrol etmede etkinlik gösteren önemli miktarda manganez içerir. Ayrıca şeker hastalığı gibi bazı hastalıkların ortaya çıkmasını engeller. Kandaki şeker seviyesini yönetmek için manganez, insülin sentezini ve sekresyonunu düzenler. Kan şekerinin öngörülemeyen düşüşü daha iyi kontrol edilebilir ve şeker hastaları için daha normal ve fonksiyonel bir yaşam sağlar.

 

9. Enerji Desteği

 

Kabalakta bulunan bakır, enerji üretiminde iki ana rol oynar. İlk olarak, demirin kırmızı kan hücrelerine karışmasına yardımcı olacak ve kansızlığı önleyecektir. İkincisi, hücrelerin içindeki karbonhidratlardan enerji üretmeye yardımcı olur. Bakırın her iki kullanımı da demir gerektirir, çünkü bakır eksikliği semptomları düşük demir alım semptomları ile aynıdır. 

 

10. Premenstrüel Depresyonu Önler

 

Kabalak (devetabanı)’ta bulunan kalsiyum, hipertansiyon, duygudurum dalgalanmaları, baş dönmesi ve diğerleri gibi adet öncesi sendromun semptomlarını azaltmak için son derece faydalıdır. Yetersiz miktarda kalsiyum, adet öncesi ruh hali değişimlerinin yanı sıra depresyon ve sinirlilikten sorumlu olan hormonların salınımını aktive edebilir.

 

11. Tiroid Bezleri

 

Kabalakta bulunan bakır, tiroid bezinin düzgün çalışmasını sağlamada önemli bir rol oynar. Bununla birlikte, fazla bakır aynı zamanda tiroid bozukluğunun ana nedenidir, bu nedenle kanda çok dengeli bir bakır seviyesine ihtiyacınız vardır, aksi takdirde hormonal aktivite dengesiz olur ve hipertiroidizm veya hipotiroidizm belirtileri geliştirebilirsiniz.

 

12.Yüksek Kan Basıncının Tedavisine Yardımcı Olur

 

Farklı araştırmalar, Kabalak (devetabanı)’ta bulunan B6 vitamininin halihazırda yüksek tansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu kanıtlamıştır. B6 vitamini kan akışını artırmaya yardımcı olur, arterlerdeki birikimi azaltır ve kalp hastalığının yaygın sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

 

13. Astımı Önler

 

Kronik astımı olan kişiler, bronş kaslarını gevşetmeye ve solunumu düzenlemeye yardımcı olan magnezyum takviyeleri yardımıyla nefeslerini düzenleyebilirler. Nefes darlığı ve hırıltı intravenöz, magnezyum uygulamasıyla giderilebilir.

 

14. Bağışıklığı Artırır

 

Araştırmalar, Kabalak (devetabanı)'nında bulunan selenyumun bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olduğu ve ayrıca HIV gibi virüslerin gelişimini önlemede ana besin maddesi olabileceği sonucuna varmıştır. Halihazırda HIV kapmış hastalarda selenyumun, hastalığın AIDS'e dönüşmesini yavaşlatmada son derece değerli olduğu gösterilmiştir.