Ginseng Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Ginseng Nedir, Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Bitkisel ilaçlar gün geçtikçe popüler hale geliyor. Pek çok insan Batı tıbbından alternatif tedavilere yöneliyor. Bu sayede, farmasötik ilaçlarda kullanılan toksik kimyasal alım azaltılmış oluyor. Günümüzde önemli sayıda bitkisel ilaç bulunmaktadır. Klinik araştırmalar ve bilimsel araştırmalar, birçok bitkisel ilacın sağlığa faydalarını destekliyor. Ginseng, geleneksel olarak Çin tıbbında kullanılan ve popülerlik kazanmış bir bitkidir. Ginseng bitkisinin birkaç farklı çeşidi vardır. Bu bitkinin hem erkek hem de kadınların yararlanabileceği sağlık yararları bulunmaktadır.

 


Ginseng ürünleri tüm insan vücudunun sağlığı için iyidir. Enerjiyi artırır, kan şekeri düzenlemesine yardımcı olur ve daha fazlasını sağlar. Birçok insan, kendileriyle ilişkili başka bir fayda için de bu bitkilere yönelir. Yani cinsel yaşama olan katkısı için bu ürüne yönelenler bir hayli fazladır. Şimdi ginsengi biraz daha yakından tanıyalım.

 

Ginseng nedir?

 

Canlı kırmızı meyvelere sahip yavaş büyüyen çok yıllık bir bitki olan ginsengin kökleri, 2000 yılı aşkın süredir geleneksel Çin tıbbında kullanılmaktadır. Farklı çeşitleri vardır, ana türleri Asya ve Amerikan ginsengidir. Araştırmalar, farklı türlerin farklı faydaları olduğunu ve söz konusu ginsengin faydalarının, ginsenosid adı verilen bitkideki aktif bileşenlerden kaynaklandığını bulmuştur.

 

Ginseng nelere iyi gelir?

 

 

 

 1. Ginseng, güçlü bir adaptojendir.

 

İşten, soğuktan, sıcaktan, evdeki problemlerden veya başka bir nedenle oluşan stresi kontrol etmenizi sağlar. Ginseng, vücudun hem zihinsel hem de fiziksel olarak çevrenizdeki değişime uyum sağlama yeteneğini büyük ölçüde geliştirmeye yardımcı olur. Vücudunuz strese uyum sağlarken, düzeltilmesi gereken alanları dengeler. Aynı zamanda yenileyici özelliklere sahiptir ve doğal Qi enerjisini artırır. Bu özelliği onu enerji eksikliği olanlar veya hayattan biraz tükenmiş hissedenler için mükemmel bir bitkisel tonik yapar. 

 

2. Ginseng, doğal afrodizyak olarak bilinir.


Ginsengin bir başka yararı da hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu ve genel cinsel dürtüyü artırdığı söyleniyor. Erektil disfonksiyonlu erkeklerin tedavisi söz konusu olduğunda, Geleneksel Çin Tıbbında (TCM) kullanılan tonik bitkilerden biridir. Erkek cinsel işlevini uyarır ve sperm üretimini iyileştirir.

 

3. Ginseng metabolizmanın dengelenmesine yardımcı olur.


Ginseng, obeziteden muzdarip insanlar için harika bir bitkidir. Egzersiz ve uygun diyetin yanı sıra, ginseng çayı içmek bir kişiyi daha aktif ve canlı hale getiren bir enerji artışı sağlayabilir. Kilo kaybı için iyidir, çünkü bir diyet sırasında hayati enerjinin korunmasına yardımcı olurken sindirimi ve metabolizmayı hızlandırır.

 

4. Ginseng doğal bir analjeziktir.


Bu bitkinin kas dokularını gevşetip yatıştırdığı söyleniyor. Küçük ağrıları hafifletmek için anti-inflamatuar özelliğe sahiptir.

 

5. Ginseng bir Nootropiktir.


Bilişsel yetenekler, basitten karmaşığa görevleri yerine getirmemiz için gerekli beyin temelli becerilerdir. Ginseng, beyin hücrelerinizi doğal olarak uyaran mükemmel bir besindir. Ön çalışmalar beyin için inanılmaz faydaları tespit etmiştir. Ginseng, hafızayı ve konsantrasyonu iyileştirir, beyin hücrelerinin işlevini artırarır ve (beynin en önemli kısmı olan) serebral korteksi uyararak erken başlangıçlı Alzheimer veya Parkinson hastalığını önlemeye yardımcı olur. Ginsengin doğrudan beyin hücrelerini etkilediği, bilişsel gücü ve dayanıklılığı aktive ettiği ve artırdığı görülmektedir.

 

6. Ginseng, yaşlanmayı geciktiren bir bitki olarak işlev görür.


Ginsengin birçok yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Cilt hücresi yenilenmesini teşvik eder ve vücuttaki serbest radikallerin zararlı etkilerini ortadan kaldıran bir antioksidan kaynağıdır. Ginseng çayı içmek aynı zamanda detoksifikasyon özelliği ile yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda cildi arındırmak ve yeniden nemlendirmenin yanı sıra kan dolaşımını iyileştirmek için de etkilidir. Tüm bu faydalar uzun ömürle ilişkilendirilmiştir.

 

7. Ginseng, kadınlık hormonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.


Günümüzde birçok kadının adet döngüsü ile ilgili zorlukları var. Ginseng, düzensiz döngüler, kramplar ve aşırı kanama gibi zorluklar söz konusu olduğunda yardımcı olan bir bitkidir. Ginsengin pek çok faydasından biri de kadınlık hormonlarını düzenlemesi, salgı dengesini koruması ve adet döneminde düzgün ve sağlıklı akış sağlamasıdır.

 

8. Ginseng saç büyümesine iyi gelir.

 


Androgenetik alopesi, erkekler ve kadınlar için yaygın bir saç dökülmesi şeklidir. Araştırmalar, ginseng'in bu süreci engellediğini ve saç dökülmesini önlediğini, kafa derisini uyardığını ve saç büyümesini desteklediğini buldu.

 

9. Ginseng, kan şekerini kontrol etmeye ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.


Araştırmalar, ginseng'in kan şekeri seviyelerini iyileştirmeye de yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Açlık ve yemek sonrası kan şekeri seviyelerinde şeker düşürücü etkiler yarattığı için şeker hastalığının tedavisinde kullanılmıştır. Tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadan önce onları kontrol altına almalarına yardımcı olmak için, yüksek kolesterol seviyesine sahip kişiler için harika bir bitkisel ilaç yapar.

 

10. Ginseng, ana organlarınıza fayda sağlar.


Ginseng, neredeyse tüm vücuda fayda sağlayan, sağlığı ve canlılığı geliştirmeye yardımcı olan bir bitkidir. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisiyle kalbi, akciğerleri, böbrekleri, dalağı canlandırır. Aynı zamanda karaciğeri korur ve karaciğer hücrelerinin yenilenmesini uyarmaya ve karaciğer nekrozu (toksisiteden karaciğer hücresi ölümü) olasılığını azaltmaya yardımcı olur. Sadece bu da değil, ginseng, bir kişinin kolaylıkla idrara çıkmasına yardımcı olarak böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Aynı zamanda amino asitler, Vitamin A, C, B1, B2 proteinleri, enzimleri, vitaminleri ve aktif bileşenleri içerir.

 

Ginseng efsane bir bitkidir. Sağlığınızı hemen hemen her seviyede destekleyen, daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olabilecek tonik bir bitkidir. Öyleyse neden bu sonbaharda bir değişiklik yapıp ginseng çayını denemiyorsunuz?