Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür?

Bağırsak Kurdu Nasıl Düşürülür?

 

 

Kıl kurdu (enterobiasis), insanlarda görülen bağırsak solucanı enfeksiyonlarının en yaygın türlerinden biridir ve oldukça bulaşıcıdır. İnsandan insana kolayca geçebilir. Nedeni enterobius vermicularis adı verilen küçük bir parazittir. Kıl kurtları, uzunlukları 2-13 mm arasında değişen, ince ve beyaz solucanlardır. Yumurtaları çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük ve saydamdır. Küçük iplik parçaları gibi görünen bu kurtlar, rektumda 13 hafta kadar yaşayabilir.

 

Bağırsak Kurdu Belirtileri

 

 

 

Bağırsak kurdu parazitlerinin birçok türü bulunmaktadır. Bağırsak kurdu belirtileri de parazitin cinsine ve miktarına göre değişiklik gösterir. Genellikle görülen belirtiler şu şekildedir:


Geceleri diş gıcırdatma ve yastığa salya akması,
Garip karın ağrıları,
Halsizlik,
Kansızlık ve vitamin eksikliği,
Huzursuzluk,
İştahsızlık ya da aşırı yeme gibi beslenme bozuklukları,
Hafif mide bulantıları,
Makat bölgesinde kaşıntı, Sık sık ishal veyahutta kabızlık yaşanması...


Yukarıdaki belirtiler sizdede bulunuyorsa parazitoloji uzmanına giderek tahlil yaptırmanız gerekmektedir. Her yapılan tahlil doğru sonuç veremiyebilir, belirli zamanlarda tekrarlamanızda fayda vardır. İnce bağırsakta yaşayan parazitler tükettiğiniz yiyeceklerin faydalı kısımlarını sizden önce emerler. Bu nedenle kansızlık, halsizlik ve vitamin eksikliğine sebep olurlar. Çengelli kurtlar, doğrudan bağırsağın içerisine yapışarak burada kan emerler ve kansızlığıa sebep olurlar.

 

 

Bağırsak Kurdu Bitkisel Çözümü

 

***İlk olarak Dr. Aidin SALİH'in parazitler ve bağırsak kurtları için tavsiyesini yazıyoruz. " Sabah Akşam birer çay kaşığı Öğütülmüş Karanfil ve Pelinotunu suyla yutmak faydalıdır."

 

***Kabak çekirdeği yağı; yemeklerden yarım saat önce sabah akşam bir tatlı kaşığı içilir. 2-3 ay devam edilir. 3 yaş altı için bir çay kaşığı kullanılır. 

 

***Başka yöntem: Sabah aç iken Tuzsuz, KAVRULMAMIŞ kabak çekirdeği bir avuç kadar yenilir. Çocuklar bir hafta; onlarda da miktar aynıdır. Yani bir avuç. Büyükler bir avuç kabak çekirdeğini bir haftadan fazla tüketebilir.

 

***Son yöntem: Özellikle çocuklarda tahta havanda dövülmüş yarım çay kaşığı anason bir kuru incirin arasına konulur, çocuk bunu aç karnına 3 sabah tüketebilir. Fakat anason bazı çocuklarda alerji yapabilir. Böyle bir durumda kabak çekirdeği veya yağını çocuklar tüketebilir. Anason alerji yaparsa yenmemelidir.