Varis Nedir? Bitkisel Tedavisi Nedir?

Varis Nedir? Bitkisel Tedavisi Nedir?

Varis ve basur'un sebebi: Kabızlık. Kabızlık çok büyük bir illettir. Basur kabızlığın ilerlemiş hâlidir. Uzun kronik kabızlıktan sonra ayaklarda varis oluşursa insan kurtulur. Ama varis eğer ayaklarda oluşmazsa karaciğere kadar gider. O zaman karaciğer ve dalak büyük tehlike altında kalır. Basurdan sonra varis oluşmasını bekleyin. Eğer varis olmazsa durum tehlikelidir. Kabızlıkta bağırsaklar normalden daha geniştir ve dâima tıkalıdır. Zaten basur ilerlemiş bağırsak varisidir. Toplanan atıklar kan dolaşımını bozar. Kan dolaşımı bozulunca varis, varis ilerleyince de basur olur.

 

Eski doktorlar "dalağın faaliyeti bozulmadıkça basur ve varis görülmez" derlerdi. Sıcak mayalı ekmek, pastörize sütler, margarin ve transgen yağlar, cips gibi hazır yiyecekler, karışık ve bayat yemekler, haddinden fazla yemek sonuna kadar hazmedilemez. Tabipler eskiden günümüze kadar varise, muskat ve sülükten daha iyi bir ilaç bulamamışlardır. Muskat; (küçük hindistan cevizi. bir tür baharat. rendelenir. günde yarım çay kaşığı yenebilir. Fazla olursa zarar verebilir ( halüsinasyon-delirme) veya 1/6 muskat parçası hergün ağızda eritilerek yutulur. 2 hafta devam edilir. Bacaklardaki varislere işin ehli tarafından sülük tutturulur.

 

Varis Tedavisi

Dr. Aidin SALİH varis için şunları söylüyor: tedaviye, yemeklerin düzeltilmesiyle başlanır. Yukarıda sayılan yiye­ceklerden tamamen vazgeçmek gerekir. Bağırsaklar çalıştırılır, bağırsakla­rın tedavisi titiz bir şekilde uygulanır, karaciğer temizlemesi, kan ve damar temizlemesi yapılır. Varis ağrılarını dindirmek için varisli bacaklara soğuk su tutulur.

Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı ka­ğıda sürülür, varisli bölgelere ve basura sarılıp sabitleştirilir. 10-12 sa­at bekletildiğinde iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır.


Taze veya kuru ısırganotu ezilir ve sirke ile yoğrulur. Sonra yağlı ka­ğıda sürülür varisler üzerine sarılıp sabitleştirilir. 10-12 saat bekletilir. Bu işlem iltihabı akıtır, şişlikleri dağıtır.


 Varisler üzerine önce elma sirkesi sürülür,- 1 saat sonra basur tedavisin­de anlatılan şekilde hazırlanan çörekotulu zeytinyağı sürülür. Bu uygu­lamaya 1-2 ay devam edilirse iyi sonuç alınır.


Günde bir defa 5 gr. üzerlik tohumu suyla yutulur. 2 hafta boyunca kullanılırsa, varise çok iyi gelir.

Kurutulmuş kapari iyice dövülüp suyla içilir.

Bağırsaklar düzelince, basur yok olur ve insan onun varlığını unutur. Va­ris görüntüleri tamamen düzelmese de, herhangi bir rahatsızlık vermez. Yara şeklindeki varisin tedavisi için "Gerçek Tıp Kitabı Yaralar" bölümüne bakınız.