Apandisit Nedir? Apandisit Nerede Bulunur? Apandisitin Doğal Tedavisi!

Apandisit Nedir? Apandisit Nerede Bulunur? Apandisitin Doğal Tedavisi!

Sağ kasık ağrısı apandisittir demek yanlış olur. Her kasık ağrısı apandisit değildir. Apandisitin yeri de toplumda genellikle yanlış bilinmektedir. Apandist ne tarafta, bedenimizde, sağ kasığın biraz üstünde bulunur. Apandisit ağrısı genelde gaz sancısı ve kadınlarda regl, pms dönemi ağrıları ile karıştırılmaktadır. Ayırt edici ağrılarıysa şu şekildedir, apandisit ağrısı birkaç gün sürer. En belirgin özelliği ise, apandisit ağrısı ile birlikte kabızlığın ortaya çıkmasıdır. Yani apandisitte bir sorun var ise büyük tuvalete çıkarmaz, engel olur. Bir başka ayırt edici özellik ise, apandisit ağrısında sağ kasık ağrıdığı zaman bu ağrıya göbek çevresi ya da sağ baldırda dahil olur, ağrı zirve yaptığında hastanede olmak en iyisidir çünkü apandist patladığında tüm bedeni zehirler. 

 

Dr. Aidin SALİH Son Söz 2 kitabında " Apandisit ve Bağırsak Düğümlenmesi" başlığı altında şunları söylüyor:  " Apandisite de açlık ve lavman uyguluyoruz. Karın ağrısı başladığı anda hemen lavman uygulayın ve sonrasında açlık yapın. Çünkü ağrı çoğalırsa lavmanı ancak doktor izin verirse yapabilirsiniz ya da uygulamazsınız. Bu her türlü ağrı için geçerli bir durumdur. Eğer apandisit patlamak üzereyse yumuşak bir lavman uygulamak gerekir. Ölçü kademeli bir şekilde artarak önce 700 ml, sonra 900 ml ve sonra da 1,5 litre olmalıdır. Bağırsakları yavaş yavaş boşaltmak gerekir ki apandisit patlamasın. Lavman sadece su veya limonlu su ile uygulanır. Bundaki niyet sadece bağırsakları boşaltmaktır, başka bir şey değil."

 

Çocuklarda Bağırsak Burkulması

 

" Bu lavmanlar 15 dakikalık aralarla uygulanabilir. Lavmandan sonra açlığa başlanır. Birinci açlık gününden sonra ağrılar yok olur. Üçüncü açlık gününden sonra ise apandisit parlak olur ve normale döner. Bağırsak düğümlenmesinde de bağırsakları düzeltmek için lavmandan daha iyi bir usul yoktur. Çocuklarda bağırsak burkulması çok sık oluyor. Çünkü onlar çok oburlar ve çok yiyorlar. Önce çok hareket ediyor ve koşuyorlar, yemek istemiyorlar sonra da oturup çok yiyorlar. Çok yiyince gaz oluşur ve bağırsaklar burkulur. Bu durumda doktorlar ameliyat yapmak gerektiğini söylüyorlar ama bunun için ameliyat olmaz.  Burkulma, lavman ile açılır. Ben, bağırsak burkulmasında çocuklara zeytinyağlı lavman veriyorum. Çünkü zeytinyağı çok geçicidir, ve her yere güzel sızar. Zeytinyağının ölçüsü 200 gramdır. Çocuk lavmanla ishal olur ve problem biter. Yetişkinler bu durumda normal lavman yapabilirler ama zeytinyağıyla da olabilir. "

 

Apandisitin Büyüklüğü

 

Son söz 1 kiatbında da Dr. Aidin SALİH apandisitten bahseder: " Bana bir hasta telefon açarak apandisitin büyüklüğünün ne kadar olduğunu sordu. Ben bilmediğimi söyleyince " Kimse bilmiyor" dedi. Ben de kimsenin bilmemesinin çok normal olduğunu çünkü mesela burun göründüğü için herkesin onun büyüklüğünü bilebildiğini ama apandisit görünmediğ için onun büyüklüğünü bilmenin mümkün olmadığını söyledim. Apandisit de tıpkı burun gibidir. Bazılarında küçük, bazılarında uzun olabilir. Ama standart dedikleri nedir?  Neye ve nereye göre standarttır?

 

Standartlar hep değişir. O hâlde daima değişenlere biz neden inanalım? Tabii ki inanmayacağız. Biz kendi bağışıklık sistemimize inanacağız çünkü bilen odur. Onun dışında kimse bilmez. Ben de bilmem, siz de bilmezsiniz. Biz sadece aklımıza göre tahmin edebiliriz, o kadar. Tabii ki başlangıçtan itibaren takip ederek de durumu tam anlayabiliriz. Ama anlasak da anlamasak da bu hiç önemli değildir. Önemli olan doğru hareket etmektir."