Kolesterol Nedir? Kolesterol Belirtileri Nelerdir?

Kolesterol Nedir? Kolesterol Belirtileri Nelerdir?

Yüksek Tansiyon yazımızda şöyle demiştik: "Böbrek üstü bezi, tansiyon, kolesterol, ve şekeri yönetir. Kolesterol, şeker ve tansiyonun düşük veya yüksek olması sadece böbrek üstü bezi ve böbreklerle bağlantılıdır. Kolesterol vücudunuzdaki tüm hücrelerde bulunan mumsu, yağ benzeri bir maddedir. Ağırlıklı olarak karaciğerde üretilen, ancak yanlış ve ağır gıdalar yediğimizde yükselir. Vücuttaki hormonları, D vitamini ve yiyecekleri sindirmeye yardımcı olacak bazı kolestorollere ihtiyacı vardır. Kandaki kolesterol seviyenin fazla olması durumunda atardamarlarınıza zarar verebilir ve kalp hastalığı riskinizi artırabilir.

 

Margarinin Zararları

 

 

Margarin kimyasal işlemler sonucunda suni olarak elde edilir. Bunun için, sıvı yağlar tereyağına benzer görünüm ve tat elde etmek üzere çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilerek katılaştırılırlar. Ancak günümüzdeki bilimsel çalışmalar bu katı yağın insan sağlığına çok zararlı olduğunu ortaya koymaktadır.
Margarinin Zararları:
* Koroner kalp hastalığı riskini 3 kat artırır.
* Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
* HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)

 

Kan Temizleyen, Damar Açan ve Kolesterol Düşüren İlaçlar

 

Dr.Aidin SALİH'ın Ballı Sarımsaklı Karışımı:

10 limon suyu + tahta havanda dövülmüş 10 baş sarımsak + 1 kilo bal karıştırılarak cam kavanoza konur. Ağzı 3 kat pamuklu bezle kapatılır ve karanlık bir yerde 7 gün bekletilir. 7 gün sonra kavanozun kapağı kapatılarak buzdolabına konur. Uzun süre dayanır, hatta ne kadar uzun bekletilse o kadar kuvvetlenir.

* Hazırlanan karışımdan günde bir defa olmak üzere 4 çay kaşığı yutulur. Her defasında ağza en fazla 1 çay kaşığı alınır. Hemen yutmadan, ağızda dolandırarak dağılması sağlanır.  Bu şekilde tüketilmesi önemlidir, çünkü ilaç midede değil, ağızda, kılcal damarlar tarafından emilmelidir. Her gün aynı saatte aç karnına içilen bu mükemmel ilaç kalp ve beyin damarlarını açar, kanı temizler. Ağızda dolandırmadan bir defada yutulursa, karaciğer hastalıklarına, mide ve onikiparmak bağırsağı ülserine, H. Pylori enfeksiyonuna iyi gelir. Sağlıklı olan kişilerde sağlığı korumak, hastalarda ise şifa için senede bir defa yapılmalıdır. 40 yaşın üzerindekiler her türlü hastalıkta bu ilacı kullanabilirler.

Soğanlı İlaç: 1 bardak taze sıkılmış soğan suyu ve 1 bardak bal karışımından her gün 30-50 gr. olmak üzere 2 defa aç karnına içilir.

Sarımsaklı Zeytinyağı: 1 bardak sızma zeytinyağı ve 1 baş dövülmüş sarımsak karıştırılır. 24 saat bekletilerek sarımsaklar süzülür. Günde l defa, 30 gr. sarımsaklı zeytinyağı + 30 gr. limon suyu karışımı içilir. Yemek ve salatalarda da sos olarak kullanılabilir. Dikkat: Günde 50 gramdan fazla zeytinyağı tüketmemek gerekir.

Aidin Hanım bir konferansında kolesterolla ilgili şu şekilde bilgi veriyor: " Genel kolesterol, iyi ve kötü kolesteroldür. İyi kolesterol HDL, kötü kolesterol LDL'dir. Demek ki LDL kötü yağlardan kaynaklanmaktadır. Bazı dondurmaların içindeki yağ alba yağıdır. O yağ değil sentetik bir şeydir. O sentetik yağ tabii ki LDL olacaktır. HDL kolesterolü ise poşetler oluşturur. Meselâ siz çöp atarken çöpü poşete, poşeti de çöpe atıyorsunuz. HDL ve LDL kolesterolü poşetliyor ve kıl dibinden yağlanma, sivilce ve çıban olarak çıkartıyor. HDL, LDL'yi atıyor. Bu yüzden kolesterol mutlaka gerekir." 

 

Sarımsak ve ev sirkesi kolesterol üzerinde çok etkilidir. Her gün 50-100 gram sirkeyi suyla içmek sarımsak yutmak gerekir. Ballı sarımsaklı veya sarımsaklı sirkeli ilaç da kolesterolün normal hâle gelmesi için çok etkilidir. Çünkü bu ilaçlar kolesterolü sivilce yoluyla değil, eriterek vücuttan atar. Eğer bu ilacı kullandığınız zamanlarda idrarınızı toplayıp bakarsanız idrarda yağ tabakası olduğunu görürsünüz. Yüksek kolesterole aldırış etmemek yanlış olduğu gibi, kolesterolden aşırı korkup, heyecanlanmak da, doğru değildir. Normal şartlarda, sağlıklı hücre yapılışında ve hücre sağlığında, önemli rolü olan kolesterolün yerini alacak başka bir madde bulunmamaktadır. Kötü beslenmeyi bırakmamız gerekir.