Limonun Faydaları Nelerdir?

Limonun Faydaları Nelerdir?

Limonun kansere karşı çok etkili olduğu en son ve daha önce yapılan araştırmalarda ortaya kondu. Dünyanın en büyük ilaç üreticilerinden birinden edinilen bilgiye göre, 1970’ten beri 20’den fazla farklı laboratuvarda yapılan incelemede, limon ekstresinin 12 kanser tipinde kötü huylu hücreleri yok ettiği ortaya çıktı. Bu kanserler arasında kolon, göğüs, prostat, akciğer ve pankreas kanserlerinin de bulunduğu açıklandı. Öte yandan, limon kabuklarında bulunan ‘dlimonene’ adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi.  Ciltte lekeler olunca süt veya ekşi yoğurt sürün. 15 dakika sonra limon suyu ile temizleyin. 05.01.2020 tarihli " Ben ve Cilt Lekesi Oluşumu. Ben ve Cilt Lekesi Nasıl Önlenir?" yazımız. 

 


Doktor Aidin SALİH Doğal ilaç olan limondan sürekli bahsederdi. Özellikle böbrek ve kireç temizliğinde çok etkilidir. Gerçek tıp kitabında da limondan bahsedilir. "1-3 limonun suyu sıkılıp, su ile karıştırılarak her sabah aç karnına içilirse şifadır. Kandaki PH dengesini sağlar, alerji, egzama ve mantara karşı çok iyidir. Yüksek tansiyonu, ateşi ve şekeri düşürür. İltihabı kurutur, balgamı yumuşatarak akciğerlerden söker, hazmı ve kilo vermeyi kolaylaştın Özellikle kan grubu "A" olanlara limon ve limon suyu çok faydalıdır. Limon, vücuttaki kireci eritir, idrarı çoğaltır, mesane ve böbrek taşlarını parçalayarak düşürür. Cilde sürülünce cildi güzelleştirir, sivilceleri geçirir. Limon suyu baş ağrısına, boğaz enfeksiyonlarına ve bademcik şişmesine iyi gelir. Kusmayı önler, ishali durdurur. Sıcak su ile içildiğinde ter söktürür

 

Limon Kabuğunun Faydaları

 

Limon kabuğu çiğnendiğinde diş eti kanamasını, çekirdekleri çiğnendiğin de kabızlığı ve basuru önler. 2-3 gr. kurutulmuş ve öğütülmüş çekirdeği ve ya kabuğu içilirse her tür zehrin etkisini azaltır. Yılan sokması durumunda limon kabuğunun suyunu su ile karıştırarak içmek ve ısırılan yere limon kabuğunu sarmak iyi gelir. 2-3 gün boyunca, günde 2-3 defa değiştirerek nasıra limon kabuğu sarılırsa, nasırı yok eder. İçtiğimiz siyah çayın içine iki damla limon suyu veyahutta kabuğuyla bir parça limon atılması çok faydalıdır. Ayrıca bir çorba kaşığı limon suyu hıçkırığı ânında biiznillah keser.


Şekerle birlikte yenirse zararlı olur, kan asidini yükseltir, kireçlenmeye, alerji ve mantara sebep olur. Sap tarafından sıkılan limon suyu ekşi değil, mayhoş olur. Limonu sevmeyenler her sabah greyfurt suyunu su ile sulandırarak içmeli veya greyfurt yemelidir. Limon kabuğu yün eşyaların arasına konulsa, güve çoğalmaz. Dikkat edilmesi gereken bir nokta: Limon suyu 15-30 dakika bekledik ten sonra şifalı özelliğini kaybetmeye başlar. Keten tohumu da öğütüldüğünde bekletilmeden tüketilmelidir.