Dolunay Günlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Dolunay Günlerinde Dikkat Edilecek Hususlar

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafâ(sallallâhü aleyhi ve sellem) her hicri ayın 13,14 ve 15' ini oruçlu geçirirmiş. Çünkü bu günlerde ayın tesiri ile dünya yüzeyi temizlenir: Yağmur yağar, şiddetli rüzgarlar hasta ve yaşlı ağaçları devirir, tıpkı insan vücudunun atıkları attığı gibi de­nizler çöpleri sahile atar. Bu günlerde hastalıklar şiddetlenir, kronik kana­malar çoğalır, kadınlar adet görür, vs... Bu günler cinnet dönemleri. Ay yüzünü insanlara en ağır zamanını göstermektedir. Bilimsel olarak da ispatlanmıştır. Dolayısıyla dolunayda ne olur sorusunun cevabı bu sayfada. 

 

 

Bu günlerde suç işleme oranında artış oluyor. Cinayet, adam yaralama bu günlerde maalesef artıyor. Bu günleri her ay takip edip sakin kalmamız gerekiyor.  Rahmetli Aidin SALİH hanımefendi  bana "haftada bir gün 36 saatlik açlık veya hicri (13, 14, 15) bu üç gün oruç tutan soğuk algınlığı, grip gibi Hastalıklara yakalanmaz" dedi. Gerçekten ben bunu yaptım. Yaptığım yıllarda kesinlikle hasta olmadım. Pazartesi, Perşembe sünnet olan oruçlarda buna dahildir. Vücut temizliği oluyor. Ramazan orucunu tıka basa yemeden, bazı günler hurma ile bazen salata, çorba gibi hafif yemekler ile geçirsek o sene sağlıklı geçecek. 

 

 

Vücut temiz kanı asla dışarı atmaz. Kanamayla atılan kan muhakkak zehir içeren kirli kandır. Genelde bu tür kanamalar bu dolunay günlerinde olur. Bu günlerde, dünyanın, kendini temizlemesi gibi insan vücudu da kendini temizler. Vücut, kronik olan rahim kanaması, basur ve burun kanamalarıyla kandaki zehir, fazlalık ve zararlı maddelerden kendini temizler, kan fazlalığından kurtulur. Bu kanamaları durdurmaya çalışmak sağlığa zarar verir.

 

 

Hicri 13-14-15 Ve hicri 28-29-01 tarihlerinde, (Hicri ay 30 çekerse 29.30 ve yeniay 1) sindirim oldukça yavaşlar. Hücreler iç istirahate cekilir. Bugünlerde yediğimiz ağır yemekler midede ve bağırsaklarda şişkinlik yapar ve Çok fazla gaz yapar. Bu gazı ve şişkinliği  bastırmak için ilaç alırsınız.  Aldığımız ilaç yüzünden mideyi şişiren kirli su lenfatik sistemi, gaz da bağırsakları olumsuz etkiler. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde birçok hastalıkla artık karşı karşıya gelmişsiniz demektir. Bu yüzden Yeniay ve dolunay da midenizi ve bağırsaklarınızı mümkün olduğunca boş bırakınız.

 

Dolunay ve yeniay günlerinde vücuttan pek kan çıkmaz. Özellikle de 12-13-14-15 ve 16. günlerde birde yeniay günlerinde yâni  hicri 28-29-01 tarihlerinde, (Hicri ay 30 çekerse 29.30 ve yeniay 1) hacamat yapılmaz. Yapılsa da yeterince kan çıkmaz.

 

Bu yazı 26 ARALIK 2023 günü güncellendi. En yakın DOLUNAY günü Hicri 13-14-15 CEMÂZİYELÂHİR 1445 yâni  26-27-28 ARALIK günleri. En yakın YENİAY günü Hicri 29.30 ( CEMÂZİYELÂHİR ve RECEP 1 1445) yâni 11-12-13 OCAK 2024 günleri. 

 

ÖZET: Dolunayda sadece 1 gün oruç tutmak, vücuttaki 10 günlük Zehiri ( toksik birikimi) yok eder. Dolunay  günlerinde 3 gün oruç tutmak ise bedendeki 30 günlük toksik birikintisinin tümünü yok eder.