Karaciğer Yağlanması Nedir? Karaciğer Temizliği Nasıl Yapılır?-1

Karaciğer Yağlanması Nedir? Karaciğer Temizliği Nasıl Yapılır?-1

Karaciğer Yağlanması Nedir sorusunun cevabı bu yazıda. Karaciğer Temizliği için Kaynak Kitap: Aidin SALİH. Gerçek Tıp Yitik Şifanın İzinde.  Kendim karaciğer temizliğini değişik zamanlarda 10 defa veya daha fazla yaptım. Karaciğer Temizliği Aidin SALİH.

Hangi Durumlarda Organ Temizliğine İhtiyaç Vardır?

  • Her yediğiniz yemekten sonra büyük abdeste çıkıyor musunuz ve yemek sonrası kendinizi rahat hissediyor musunuz?
  • 4-5 saatlik uykudan sonra kendinizi dinç hissediyor musunuz? Uyandığınızda ağzınızdaki tat güzel mi?
  • Vücudunuzun kokusu güzel mi?
  • Vücudunuz esnek mi, ayak baş parmağınız ile alnınıza dokunabiliyor musunuz?
  • Dizleriniz üzerinde veya bağdaş kurarak istediğiniz kadar oturabiliyor musunuz?
  • Tek bacak üzerinde 30-40 saniye kadar durabiliyor musunuz? Rüyalarınızda koku, tat, renk algılayabiliyor musunuz?

 

Tüm sorulara verdiğiniz cevap “Evet” ise, sağlığınızın yerinde olduğu söylenebilir ve temizlenmeye muhtaç olmayabilirsiniz.

Aksi durumda olanların organları temizlenmeye ve tedaviye muhtaçtır.
Tüm hastalıkların sebebi aynı olduğuna göre, tedavisi de hemen hemen aynıdır.

 

 

Dr. Aidin SALİH Son Söz kitabında karaciğer temizliği ile ilgili bizlere sıradışı bilgiler veriyor: Bir ağacı kestiğinizde gövdesindeki halkalardan kaç yaşında olduğunu anlarsınız. Çünkü her bir halka bir yıl demektir. Aynı zamanda o ağacın her yıl ne kadar besin tükettiğini de anlarsınız. Geniş halka çok, ince halka az besin demektir. Karaciğer temizlemesinde de durum aynen böyledir. Karaciğer temizlemesiyle vücudumuzun hangi dönemde çok toksin biriktirdiğini anlarsınız. 

 

Diyelim ki siz sadece son yıllarda toksinlere mâruz kaldınız. O zaman karaciğer temizlemesi önce ağır geçer, sonra da hafifler. Eğer yapmaya devam ettiğiniz temizlikler gittikçe daha hafif geçiyorsa bu, küçüklüğünüzden beri doğal yaşadığınızı gösterir. Ama diyelim ki iki yıl önce " Gerçek Tıp" kitabıyla tanıştınız ve zararlı olan her şeyi tüketmeyi bıraktınız. Daha sonra karaciğer temizlemeye başladınız. O zaman ilk karaciğer temizliği iyi geçer, sonrasında gittilçe ağırlaşır. Karaciğer temizlemesinde çıkan yeşil çimen gibi atıklar safra kesesi birikintisidir. Karaciğer de taş da bulunabilir ve bazen karaciğer temizlemesinde böbrek taşı da düşürülür. Böbrek taşı ve safra taşı birlikte düşerse temizlik çok ağır geçer. Çok nâdir de olsa aynı anda düşebilirler. Ya da bir gün sonra veya sabahtan başlayarak düşerler. 

 

Eğer temizlenme sırasında kalp sancısı olur ve soğuk ter akarsa taş düşürüyorsunuz demektir. Bu durumda sadece karaciğere ılık su torbası koyabilir ve magnezyum sülfat içebilirsiniz. Böylece sökülüp atılır ve ağrı hafifler. Bu durumda magnezyum sülfat içilir ya da lavman yapılır. Onun dışında hiçbir şey yapılmaz. Kalp problemleri safra taşıyla çok karıştırılmaktadır. Çünkü karaciğer ve safra kesesinin en önemli akupunktur noktaları iki taraftan kaburga ortasındadır. Sancı bazen sağda değil, solda olur. Bu kalp sancısı sanılıyor hâlbuki öyle değildir. 

 

Karaciğer temizlemesinde zeytinyağı ve limon içince her defasında şiddetli mide bulantısı oluyorsa karaciğer iyi durumda değil veya vücudunuzda çok eski birikintiler var demektir. Meselâ anneniz sizi emzirmeyip mama verdiyse vücudunuzda bebekliğinizden beri toksinler birikti ve onlar katı katı granit gibi oldular. Bunlar çok eski ve ağır birikintilerdir. Granit, mermerden bile daha sert bir maddedir, sadece elmas granitten daha serttir. Karaciğer temizliğinde o toksinler kabarır, tabaka tabaka alınır ve atılır. İçki içenin karaciğeri çok zayıftır. Kuvveti yetmediği için toksik maddeleri atmaya müsait değildir. O yüzden bu kişiler, açlık ve karaciğer temizlemelerine devam etmelidirler. 

 

Karaciğer Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

 

 

Karaciğer Temizlemesini ne sıklıkla yapmanız gerektiği genel durumunuza bağlıdır. Aidin SALİH'e göre 3-6 ayda veya yılda bir defa yapabilirsiniz. Aslında her insanın  1-2 yılda bir defa karaciğer temizlemesi yapması gerekir. Çünkü her ne kadar sağlıklı olduğumuzu düşünürsek düşünelim; su, yemek, hava, toprak ve her şey bizi kirletiyor. Eğer karaciğer temizlemesi yaparsanız ateşlenmez, yapmazsanız ateşlenirsiniz. İster karaciğer temizlemesi yapın ve ateşlenmeyin, ister yapmayın ve ateşlenin. Bu tamamen sizin seçiminiz. 

 

Çünkü sağlıklı insan yılda veya 6 ayda bir toplanan toksinlerden; ateşlenme, grip ya da karaciğer temizlemesi ile bir şekilde kurtulacaktır. O zaman hastalanmazsınız. Karaciğer temizlemesinde limon ve zeytinyağı karıştırılarak içildiği gibi limon zeytinyağının üstüne de içilebilir.

 

Eğer karaciğer sağlıklı olursa her şey iyi olur. Ciltte bir problem çıkarsa sadece böbrek değil karaciğer de hasta demektir. Normal olan önce karaciğer, sonra böbreğin bozulmasıdır. Ama günümüzde tam tersi durumlar çok fazla. 

Yazımız tek yazıya sığmadı. Devamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

Karaciğer Yağlanması Nedir? Karaciğer Temizliği Nasıl Yapılır?-2