Bağırsak Hastalıkları

Bağırsak Hastalıkları

Bağırsaklarımıza ikinci beynimiz adı verilmiştir. Eğer bağırsaklarımız tam boşaltım yapamıyorsa şifâlı bitkiler ve kullandığımız ilaçlar belli bir süre fayda sağlar sıkıntılarımız devam eder maalesef. Çünkü bağırsaklarımızda milyonlarca sinir hücresi var ve bu yüzden "ikinci beynimiz" adı verilir. Bağırsaklarımız yediklerimizi hazmetmenin ötesinde görevler yapar.  Bağışıklık sistemi hücrelerimizin %70'i bağırsaklarda bulunur. Dr. Aidin SALİH: " Kan grubu 0 olanlar ince bağırsak problemlerine açıktır. Bana hastalar geliyor ve çölyak hastası olduklarını söylüyorlar. Kan grubu 0 olanlarda neden çölyak hastalığı olacak?  Onların zaten tabii olarak glütene intoleransları vardır. Kan grubu 0 olanlar mide ve bağırsak problemi yaşarlar. Onlar için buğday ve süt ürünleri tehlikeliler arasındadır. Bunları muhakkak ölçülü tüketmelidirler." diyor.

 

Herkesin kendi bağırsağının durumunu anlayabilmesi için 1 tane kırmızı pancar (100–150 gr) rende yapılıp, limon suyu, sarımsak, zeytinyağı ile istenirse başka sebzeler de eklenilerek salata yapılır. Ekmek ile birlikte yemek olarak yenilir. Bu yemekten 3 saat sonra idrar kontrol edilmeye başlanıp, 36 saate kadar kontrol etmeye devam edilir. Bağırsak sıhhatli olursa, kımızı pancarın rengini kana karıştırmaz ve idrara çıkarmaz. İdrar normal renkte olmalıdır. Hasta bağırsak pancarın rengini kana karıştırır, idrar da kırmızı olur. Pancar vücuttan tamamen çıkana kadar (24–36 saat) idrarın rengi kırmızı olabilir, o zaman bağırsak bozulmuş demektir. İdrar ne kadar kırmızı olursa bağırsak da o kadar bozulmuştur. Hafif kırmızı olursa normal sayılır, idrar bir kaç saat kırmızı olup, ara ara temiz olursa bağırsak kısım kısım bozulmuş demektir. 

 

Kalınbağırsaklarda Polip

 

Kan grubu B olanların kalınbağırsaklarda polip oluşumuna ve kansere yatkınlıkları vardır. Onlar oburdurlar. Yemekten sonra meyve yedikleri için en yoğun gaz oluşumunu onlar yaşarlar. Onlar her gün iki defa rutin olarak büyük abdeste çıkarlar. Ama devamlı gaz oluştuğu için bağırsaklarda yabancı mikroflora oluşur. Bu yabancı mikroflora da polipoza ve kansere yol açar. Pekâla polipoz nasıl tanınır? Boyunda ve koltuk altında ayaklı benler oluşur. Bu benler ciltten ayrı durur. Aslında bunlar ben değildir, ciltten oluşurlar. Boyunda bunlardan görürseniz bağırsaklarda polip olduğunu düşünün. Eğer koltuk altında varsa bağırsaklarda çok polip olduğundan hiç şüphe yoktur. 

 

Kalınbağırsaklarda polipoz varsa o polipleri evde yapılmış kefir ve kefir mayası düşürür. Kefir mayası pirince benzeyen bir maddedir. Çoğalan mayayı kefirle beraber içmek gerekir. İlk başta bir tatlı kaşığı, sonra iki tatlı kaşığı kefir mayası kefirle birlikte yutulur. Daha sonra bir yemek kaşığı olarak günde 2 defa yutulur. Günde 2 yemek kaşığından daha fazla maya tüketmeye gerek yoktur. Kan grubu 0 olanlar için günde 1-2 bardak kefir yeterlidir. Diğer kan grupları istedikleri kadar içebilirler. Mide ve bağırsaklar tedavi edilirken, tüm vücut tedavi görmüş olur. Çünkü, Allah'ın yarattığı mükemmel mekanizma böyle çalışır. 

 

Mide ve bağırsak tedavisi için takipçilerimize Gerçek tıp kitabını tavsiye ediyoruz. Bu süreç 3-4 haftadır. Bu tedavi yapılırsa karaciğer temizleme süresi 3 gündür. Toplam süre 24-31 gündür. Zâten Karaciğer ve safra kesesi temizlemesine başlamadan önce hazım düzeltilmeli, bağırsakları çalıştırıp kabızlık giderilmelidir. Eğer ishal varsa, bağırsakları sağlamlaştırmak, mide ve bağırsaklarda yaralar varsa onları kapatmak gerekir. Yani sindirim sisteminin, karaciğerin ve safra kesesinin zararlı maddeleri atabilme kuvvetine ulaşması gerekir. Tedavinin amacı şudur:

 

Bağırsaklara sinamekiyle hareket vermek, Keten tohumu ile temizlemek ve şişkinlikleri yok etmek, Sarımsakla yabancı mikropları öldürmek, Semizotu, ıspanak, havuç suyu veya yoğurt suyuyla yaraları kapatmak,  İncir ve hurmayla gerekli mikroplan bağırsakta çoğaltarak onu kuvvetlendirmek, Oruçla mide ve bağırsaklara formunu yeniden kazandırmaktır.
 

Bağırsak problemleri bir yazı ile anlatılması mümkün değildir. İlerleyen zamanlarda mide ve bağırsak hastalıkları yazılarımız devam edecektir. Takipte kalınız.