Narın Faydaları Nelerdir?

Narın Faydaları Nelerdir?

Nar kadını, doğurganlığı ve bereketi simgeleyen bir sembol olarak da yer almıştır. Nar ağaçları kutsal olarak kabul edilmiş ve bu ağaçları kesenler cezalandırılmış, eski kültürlerde dini ritüeller içerisinde nara yer verilmiş, İslam dininde ise cennet meyvesi olarak adlandırılmıştır. Gerçek Tıp Kitabında ise şu bilgiler mevcuttur: "" Hz. Ali (r.a.) "Allah'ın nuru, nar yiyenlerin kalbindedir" buyurmuştur. Biyolojik süreçleri hızlandırmada çok etkilidir. Sindirim sistemindeki bütün bozuklukları düzeltir, kanı temizler. Kalp zafiyeti, akciğer hastalıkları, iç yaralar, rahim akıntısı, safra rahatsızlığı, kusma, basur, sivilce ve uçuklarda kullanılır.

 

Nar suyu, bal karışımı hazmı kuvvetlendirir. Kabuğu yeşil olan idrarı artırır, ekşisi iltihaplı hastalıklara ve diyabete, tatlısı ise boğaz ve göğüs hastalıklarına ilaçtır. Nar, ateşli hastalıklara şifadır. Çekirdekleri ve iç kabuğu ile yenirse, kabızlığı önler, mideyi temizler. Mevsiminde içilen nar suyu cildi temizler ve parlatır. Çekirdeksiz nar ve saf nar suyu kabızlık yapar. O yüzden nar suyunu içerken, günde 1 -2 defa üzüm veya incir yemeli ve buna 4-5 gün devam edilmelidir. Nar kabukları ishal kesici ve kurt düşürücü ilaç olarak da kullanılır.


* Narın dış kabuğu kurutulur ve öğütülür. Sabah ve akşam birer çay kaşığı su ile yutulur. Çocuklara ise 1/2 çay kaşığı verilir, bal ile karıştırılabilir. İshali durdurur, kurtları düşürür, sarkık mideyi toplar.


* Nar, çekirdeği ile beraber 4-5 gün yemeye devam edilirse bağırsak kurtlarını düşürür, ishali durdurur ve bağırsaklardaki yaralan kapatır.


* 1 çorba kaşığı kavrulmuş ve öğütülmüş pirinç 400 gr. su ile karıştırılır, 1 çorba kaşığı ince kesilmiş nar kabuğu eklenerek kaynatılır ve her seferinde 100 gr. olmak üzere günde 4 defa içilir veya lavman için kullanılır. ishali durdurur, mide ve bağırsak yaralarını kapatır.


* Nar çekirdekleri kurutulur ve öğütülür. Günde 2 defa, l'er çay kaşığı olmak üzere su ile yutulur. İshali durdurur, mide ve bağırsak yaralarını kapatır.


* Ekşi narın suyu sivilcelere ve uçuklara sürülür.


* Mide iltihabına karşı ve idrar söktürmek için, ekşi (bal ile olabilir) veya tatlı nar, çekirdekleri ile beraber yenir.""

 

Kolit ve Ülseratif Kolit

 

 

Dr. Aidin SALİH Kolit ve ülseratif kolit tedavisinde : "Arpa suyu ve nar suyu hâriç de hiçbir gıda vermiyorum. Ama nar suyuna dikkat etmek gerekir. Nar suyu ekşi olursa büzüştürücü, tatlı olursa rahatlatıcı olur. Nar suyu bağırsağın iç zarını büzüştürerek yaralara kapanma imkânı vermiş olur. Bu yüzden kolit hastalıklarında nar suyu kullanıyoruz. Nar suyu ne kadar ekşi olursa o kadar büzüştürücü olur. Ekşi nar suyu sadece suyla karıştırılarak içilir ve çok miktarda içilmez. Eğer çok ekşiyse yarı yarıya su ile karıştırın veya ölçü 1/3'ü su, 2/3'ü nar suyu olsun. " Gerçek tıp" kitabını okuyan bir hasta, kanı temizlemek için en iyi şeyin nar suyu olduğunu gördü."

 

"Ama kitapta suyla karıştırılır yazmasına rağmen, su karıştırmadan içti. Hiç olmazsa narı çekirdekleriyle yese daha iyi olurdu ama o sadece saf nar suyu içti. Nar suyu içince de kabız oldu ve bağırsakları o kadar daraldı ki iç dokuda büzüşme oldu. Bağırsaklar daralıp büzüştüğü için büyük abdestini yapamadı. Bu hastayla o zaman çok uğraştık. Kusma, müshil ve lavman ile hasta ancak 2 hafta içinde kendine gelebildi. Aslında komplikasyonlar çok nâdir oluyor ama böyle ilginç bir vakâ yaşamıştık."

 

Dikkat edilmesi gereken nokta nar suyu mutlaka su ile karıştırılmalıdır. Eğer çok ekşiyse YARI YARIYA SU ile karıştırın veya ölçü 1/3'ü SU, 2/3 Nar suyu olsun. Çok miktarda içmeyin.