Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

Alıç Sirkesinin Faydaları Nelerdir? Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

Alıç Sirkesi; yüksek antioksidan içerir. Antioksidanlar vücuda giren serbest radikallerle baş eder ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle, damarlarda oluşan yüksek kan basıncı nedeniyle ortaya çıkan yüksek tansiyonu düzenler. Bu sirke tüm vücudu onaran doğal bir ilaçtır. Uykusuzluğa çok iyi gelir. Böbrek hastalıklarında tedaviye yardımcı olmaktadır. Özellikle böbrek kumu ve taşına çok faydalıdır. Yağ yakıcı özelliğinden dolayı zayıflamak isteyenler için birebirdir. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi bağışıklık ve üst solunum yolları hastalıklarında  iyileştirici etki yapar. 

 

Kadınların menopoz dönemlerinde sıcak basması aşırı sıkıntı gibi hallere iyi gelir. Ayrıca yumurtalıkların olumlu etkilenmesini sağlar. İdrar söktürücü özelliği vardır. Hücre besleyen ve yenileyen etki gösterir. Kalp kaslarının güçlenmesinde etkisi vardır. Dermatolojik bazı sorunların giderilmesinde etkilidir. Mide rahatsızlıklarının da hafifletilmesine yardım eden sirke, hazımsızlık ve mide krampları için kullanılabilir. Mide asit salgısı düzensizliklerinde de rahatlamaya destek verir. Rahatlatıcı etki sunan sirke,  özellikle de anksiyete ataklarına etki ederek hızlı yatışma sağlar.

 

Anjin yani göğüs ağrısını hafifletici etkisi olması da alıç sirkesinin faydaları arasındadır. Fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, alıç sirkesi kötü kolesterolü düşürür. Yani kolesterol seviyesini de dengeler. Karaciğere de faydası vardır. Beyni güçlendirerek hafızayı da kuvvetlendirir. Unutkanlığı önler. Şeker hastalığı yani diyabet rahatsızlığı olan kişiler de alıç sirkesini kullanabilir.  En önemlisi mide parazitlerini gidermede etkilidir. Vücudun içindeki antioksidan etki ile kanser risklerini en aza indirir. Sinir, stres, ve depresif ruh hali gibi problemlere çare olur. Cinsel ilişki performansını artırabilir. 

 

Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler:

1 kg alıç

3 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 adet elma

1 çay bardağı elma sirkesi

2 tatlı kaşığı toz şeker

2 litre su

Büyük bir kavanoza suyu koyun. Alıçları iyice yıkayıp sularını süzün ve suya ekleyin.

Ardından elmaları dilimleyin ve kavanoza ekleyin.

Tuz, şeker ve sirkeyi de ekledikten sonra kavanozu kapatın ve karışımı iyice çalkalayın.

Alıç sirkenizi karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edin.15-20 gün kadar sonra tüm alıçlar dibe çöktüğünde sirkeniz hazır demektir. Marketlerden veya herhangi bir yerden sirke alırken şişenin dibinde tortu olup olmadığına mutlaka bakınız. Dibinde tortu yoksa o sirke doğal değildir.