Yüksek Tansiyon ( Hipertansiyon) Nedir? Yüksek Tansiyon Bitkisel Nasıl Düşürülür?

Yüksek Tansiyon ( Hipertansiyon) Nedir?  Yüksek Tansiyon Bitkisel Nasıl Düşürülür?

Yüksek tansiyon Kalp-Damar Hastalığıdır. Günümüzde kime sorsam herkeste damar hastalıkları ve damar tıkanması var. Hidrojenize yağlar ve margarin kullanan herkeste bu durum görülür. Dr. Aidin SALİH Son söz 1 kitabında tansiyon için: " Böbrek üstü bezi, tansiyon, kolesterol, ve şekeri yönetir. Kolesterol, şeker ve tansiyonun düşük veya yüksek olması sadece böbrek üstü bezi ve böbreklerle bağlantılıdır. Mesela büyük 20, küçük 9 veya büyük 20, küçük 10 şeklinde olan tansiyon genel kan kirliliği veya karaciğer problemiyle bağlantılıdır ve bunu çözmek kolaydır. İkisi birbirine ne kadar yakınsa o kadar kötüdür. Meselâ 15-11 tansiyon çok kötüdür. O zaman böbrekler çok kötü durumda demektir." diyor. 

 

Hipertansiyonun Çözümü Nedir?

 

Hipertansiyon, kan damarlarında basıncın artmasıdır. Normal kabul gören kan basıncı değeri bir yetişkinde 120/80'dir yani büyük tansi­yon 12, küçük tansiyon ise 8'dir. Kan basıncı sürekli sabit kalmaz. Hareket ederken ya da heyecanlanınca biraz artabilir, uyurken ve istirahat ederken daha düşük olabilir. Ancak, kan basıncının sürekli olarak 14/9'un üzerinde olması durumunda hipertansiyon sözkonusudur.  Hastalık bazı kimselerde belirti vermez. Böbrek kaynaklı yüksek tansiyonda böbreklerin tedavisi için yemek azaltılmalı ve sıvı içecekler özellikle kaliteli su arttırılmalıdır. 

 

Hipertansiyonun Nedenleri:

Gerçek tıp kitabında yüksek tansiyon nedenleri şöyle anlatılır. "Karışık ve çok yemek, doğal olmayan veya mizaca uygun olmayan yi­yecekler, katkılı hazır yiyecekler, iyi çiğnenmeyen ve birbirine zıt yemekler hazmedilemez ve çürür. Çürüme sonucu oluşan toksinler ve atık mad­deler kana karışır. Kan koyulaşarak ağırlaşır. Bu durumda vücut, kanı hare­ket ettirmek, gerekli maddeleri hücrelere dağıtmak, atıkları mümkün oldu­ğunca çabuk çıkartmak ve damar tıkanıklıklarını önlemek için, damarları daraltmak ve kan basıncını yükseltmek zorunda kalır." der. 

 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi; Hipertansiyonun nedenleri arasında en yaygın olanı böbrek hastalıkla­rıdır. Böbrek hastalıklarının sebebi olarak saç boyası, yağ çözücü, güçlü le­ke çıkarıcı, lavobo açıcı ve güçlü çamaşır suları gibi ağır eritici kimyasallar, böcek-sinek ilacı, defoliantlar, antiromatizmal, analjezik, aspirin ve diğer tıbbi ilaçlar gibi toksik maddeler, katkılı yiyecek ve içecekleri kullanmak ön plana çıkmaktadır. Bebekken anne sütü yerine mamalarla beslenen bazı insanlarda, böbrekler yapısal olarak normalden daha küçük olabilir. Bu du­rumda böbreğin tuz atma kapasitesi sınırlı olabilir ve gereğinden fazla tuz alınması, rafine edilmiş katkılı tuz veya yapay tuz kullanılması, hipertansi­yonun ortaya çıkmasına yol açar.

 

Doğal Tedavisi:

Erkeklerde bazen tansiyon yükselince burun kanaması olur, kanamayla birlikte tansiyon düşer. Bu, bağışıklık sisteminin koruma eylemidir. Rahim ve basur kanamaları da benzer kanamalardır. Bundan korkup, kanamayı durdurma yoluna gitmemek gerekir. Yüksek tansiyondan korunmada sigaradan uzak durmak, fazla kilolar­dan kurtulmak, az yağlı ve az tuzlu beslenmek, düzenli egzersiz yapmak önemli yer tutar.  Yemek miktarı azaltılır ve düzeltilirse,- kabızlık ortadan kaldırılırsa,-karaciğer temizlemesi ile kan ve damarların temizlemesi yapılırsa, tansiyon hızla normale iner. 

 

Tansiyon yükselirse, hemen doktorunuza danışınız. Bitkisel tedavi isterseniz kusmak gerekir. Sonra lavman yapılarak soğuğa yakın ılık suyla duş alınır ve limon suyu veya biberiye çayı içilir Biberiye çayı bir tatlı kaşığı biberiye 1 bardak kaynar suda demlenerek hazırlanır, ikiye bölünür ve iki defada içilir. Boyundan, omuzdan veya kafadan hacamat yaptırılır, veya ehil bir haccam veya haccame tarafından  sülük koyulur ve kupa çeki­lir. Bunlar yapılmazsa bu hasta baş ağrısından kurtulmaz. Kusma ile yemek kalıntıları ve mideye inen toksik geniz akıntısı dışa­rı atılır ve vücudun hazım ile değil, kendi durumunu düzeltmekle meşgul olması sağlanır.

 

Bağırsak dolu olduğu zaman, bağırsakta o anda bulunan fazla besin maddeleri ve toksinler kana karışır. Bunun sonucunda tansiyon yükselmeye devam eder. Lavmanla bağırsaklar boşaltıldığı zaman ise bir önceki duru­mun tersine, bu zararlı maddeler kandan bağırsağa akar ve tansiyon düşme­ye başlar. Soğuğa yakın ılık suyla alınan duş, vücudun enerjisini yük­selterek, kalp ve damarların direncini artırır.
Limon suyu kandaki asidi nötralize ederek, mineral tuzların üretimini keser, kanı sulandırır ve idrarı çoğaltır. İdrar çoğalınca kan miktarı azalarak tansiyon düşer.

 

Böbrek hastalığına bağlı bir hipertansiyon söz konusu ise, böbrekler te­davi edilmeden hipertansiyonun kontrol altına alınması mümkün değildir.