Kadınlarda Kısırlık Nedenleri ve Tedavisi!

Kadınlarda Kısırlık Nedenleri ve Tedavisi!

Kadınlarda kısırlık sebepleri erkeklerin kısırlık sebebi ile aynıdır. Ama kadınlarda önemli olan bir diğer kısırlık sebebi, şişmanlıktır. Şişman kadınların üreme organlarında vajinada, rahimde ve tüplerin içinde de yağ çoğalır. O yağ da fiziksel olarak spermlere yolu kapatır. Meşhur olmuş şöyle bir hikâye vardır:

 

Şişman olan bir kadın kısırlık şikâyetiyle bir doktora gider. Muayene eden doktor kadına iyiki hamile kalmadığını çünkü 40 günlük ömrü kaldığını söyler. Bunu duyan kadın çok üzülür ve 40 gün boyunca ölüme hazırlanır. Fakat 40 gün geçmesine rağmen kadın hâlâ ölmemiştir. Bu duruma sinirlenen kadın eşiyle birlikte doktorun yanına giderler ve doktora neden yalan söylediğini sorarlar. Doktor da " Tamam, şimdi incecik dal gibi oldun, artık hamile kalablirsin" diye yanıt verir. Daha sonra kadın hamile kalır ve doğum yapar. Hikâyede anlatılmak istenen husus şişman kadınların önce zayıflayıp sonra hamile kalmaları gerektiğidir.   

 

Kadınlarda kısırlığa bir başka basit sebep olan aşırı akıntı, rahim içindeki endometrium sıvısı ve vajinal sıvıdır. Endometrium sağlıklı değilse anormal bir şekilde kalınlaşır ve kan dolaşımı bozulduğu için sıvı bırakır. O sıvı zehirli olduğu için vajinaya iner ve fiziksel olarak spermleri zehirleyerek dışarı akıtır. Bugün kadınlarda hep akıntı oluyor. Doktorlar bunun normal olduğunu söyledikleri için normal zannediliyor. Hâlbuki bu akıntı normal değildir. Vajinanın biraz ıslak olması gerekir.

 

Dr. Aidin SALİH'e göre " Aslınla akıntı olmaması gerekir ama kadınlar bunu hep yaşıyorlar ve pamuksuz abdest tutamıyorlar. Bu anormal bir durumdur. Bazı kadınlarda aynen menstrüel kan gibi sıvı akıyor. Menstrüel dönemleri arasında da aynı akıntı hâli yaşanıyor, sadece kan değil de akıntı oluyor. Peki, sıvı neden o kadar çoğalıyor? Çünkü hazır yiyeceklerden, aspartam, sentetik östrojen ve titanyum dioksitten oluşan birikinti rahim içi dokusu olan endometriumda birikir. O zaman endometrium kalınlaşır, kan dolaşımı bozulur. Bahsettiğimiz bu sebepler kadınlarda kısırlık için basit sebeplerdir. Eğer rahim temizliği ve açlıklar yapılırsa bu iki problem ortadan kalkar."

 

Aidin SALİH konferansa şöyle devam ediyor. " Biz kısırlığı bugüne kadar çok kolay bir şekilde tedavi ettik. Hanımlar bazen 3 günlük açlıktan sonra hamile kalıyorlar. Ama biz aslında tedaviye başladıktan sonra korunmalarını, tedavi bittikten sonra da korunmayı bırakmalarını söylüyoruz." İki yıl düzenli evlilik hayatı yaşayan bir kadın hamile kalamazsa o zaman kısırlıktan bahsedebiliriz. Vücut bakım ürünleri, kozmetikler ve deterjankardan uzak durulması gerekir. 

 

Kadınlarda Kısırlık

 

 

** Erkeklerde Kısırlık Nedenleri ve Tedavisi!   yazısı mutlaka okunmalıdır. Bu yazıda benzeyen çok yönler var.

** 4-7 gün arayla 7 defa 3 günlük açlık yapılmalıdır. Bazı durumlarda 2-3 defa 10 günlük açlık yapmak kaçınılmazdır.

** Akıntısı olanlar, hijyenik ped yerine pamuklu bez kullanmalı, bu bezleri doğal sabunla yıkamalıdır. Ayrıca rahim temizlemesi yapmalı, ve rahim ağzına sülük tutturmalıdır. 

** Ehil bir haccâme bulup tarama hacamatı ve sülük tedavisine başlanılmalı.

** En önemlisi beslenme ve yanlış yaşam tarzı değişmeden hiçbir şey değişmez. 

Hatırlatma!  Aidin SALİH başından geçmiş bir olayı Son Söz kitabında anlatıyor.

" Daha önce 3 defa tüp bebek denemiş olan çok sempatik bir karı koca tedavi için bana geldi. Kadın çok fazla sentetik ilaç ve hormonlar kullanmıştı. Bana geldikten 3-4 ay sonra kadın hamile kaldı. Onlar buna çok sevindiler, ben ise çok üzüldüm çünkü bu durumda bebek sağlıklı olamazdı. Daha sonra bebekleri dünyaya geldi. Çok sempatik bir erkek çocuğuydu ama midesinde 3 tane fıtık vardı. Fıtıklardan birisi tespit edildi ve ameliyat yapıldı. Diğer ikisi ise tespit edilemedi. Sonra çocuk ikinci ameliyatını oldu. Daha sonra çocukta kas zayıflaması meydana geldi, biz de bunun için açlık verdik. Şimdi daha iyi görünüyor ama çocuk da annesi de babası da çok eziyet çekti. Bu çocuk artık tamamen sağlıklı olamaz çünkü küçükken 2 tane ağır ameliyat geçirdi. Bu çok zor bir durumdur."

En başta sağlığımıza kavuşup hamile kalmalıyız. Genç kızlar rahat hamile kalmak, hamilelik dönemini rahat geçirmek, sağlıklı bebek doğurmak ve emzirmede problem yaşamamak için evlenmeden önce sağlığı düzeltmelidir. Ancak sağlığını düzeltmeden evlenen ve düşük problemi yaşayan kadınlar da düşüğü durdurmaya çalışmamalıdır. Hasta rahim cenini tutamaz, sağlıklı rahim hasta cenini tutamaz, dışarı atar.