Sinüzit Nedir? Belirtileri Nelerdir? Sinüzit'in Bitkisel Tedavisi Nedir?

Sinüzit Nedir? Belirtileri Nelerdir? Sinüzit'in Bitkisel Tedavisi Nedir?

Sinüzit, alnında ve yüzünde çeşitli amaçlara hizmet eden boşluklar olan sinüslerin, genizin iltihaplanmasıdır. Bu amaçlardan biri, patojenleri ve diğer yabancı cisimleri yakalamak ve onlardan kurtulmak için mukus üretmektir. Bazen sinüslerin genellikle bir enfeksiyon nedeniyle iltihaplanır ve bu iltihaplanma, akması gereken mukusun akışını engelleyebilir. Bu durum sinüzittir. Yani GENİZLERDE TIKANIKLIK OLMASIDIR. Mukus özellikle hastalıklarda önemli bir role sahiptir, bakterileri yakalayarak onları dışarı atmaya yardımcı olur. İçerisinde mukus olmayan bir vücudu, yağı olmayan bir motora benzetebilirsiniz; sindirim sistemini ve solunum sistemini bir nevi yağlayarak midenin keni kendini sindirmesini önler, bakterilerin dişlere zarar vermesini önler ve yiyeceklerin daha rahat çiğnenmesini sağlar. 

 

Vücuttaki mukus hücreleri 24 saatlik periyot içerisinde 1 ila 1.5 litre mukus üretirler. Bu hücreler, mukus zarı içerisinde bulunurlar. Mukus, mukus zarının bulunduğu akciğerler, burun ve sindirim sisteminden salgılanır. Mukusun içerisinde bir araya getirilmiş bütün bu bileşenler sayesinde vücut tıpkı iyi yağlanmış bir makine gibi çalışır. Belki de artık mukus ‘’sümük’’ ile karşılaştığınızda ondan hemen iğrenmek yerine, insan vücudunun kahraman savaşçısı gibi bakabilirsiniz.

 

Sinüzit'in Belirtileri Nelerdir?

  • Göz ve yüz çevresinde zonklayıcı bir baş ağrısı,
  • Burun tıkanıklığı,
  • Burun ve genizden sarı yeşil renkli akıntı,
  • Boğaz ağrısı,
  • Ağız kokusu, koku ve tat bozukluğu
  • Hafif ateş
  • Halsizlik ve adaptasyon güçlüğü

 

Sinüzit'in Bitkisel Tedavisi Nedir?

Doktor Aidin SALİH genizlerde tıkanıklık olması çok tehlikeli ve ağır bir durumdur diyor. Çörek otu yağı damlatmak geniz etlerini çok güzel kurutur. Buruna ev sirkesi çekmek de genizlerin açılmasını sağlar. Sirkenin hangi sirke olduğu farketmez. İnce öğütülmüş çörek otu ve sirke karışımını burna çekmek de genizleri çok güzel açar. Bu karışım 21 gün kullanılır. Halk arasında acı kavun genizleri açtığı bilinir. Fakat acı kavun bazı kan gruplarını çok etkilediği için zehirleyebilir. Olgunlaşmadan toplanırsa bir de miktarı ayarlanmazsa öldürücü olabilir.  

 

Aktarlarda satılan muskat ( küçük hindistan cevizi) bir balgam çözücü ve söktürücüdür. Geniz akıntısı için muskat cevizi buruna çekilmez, toz olarak içilir. Balgam sadece beyinde değil, nerede olursa olsun muskat cevizi o balgamı söker. Ama beyindeki balgam hemen görülür çünkü akıntı çoğalır. Muskat cevizi ince bir şekilde öğütülerek kullanılır. Fakat bir hususa dikkat etmek gerekir. Öğütücüyle bir ürün öğütürken makineyi kısa kısa çalıştırmak gerekir, sıcak olmaması için. Çünkü makine ısınınca ürünü bozar. Birkaç saniye sonra durdurup, tekrarlayarak öğütmek gerekir. 

 

Muskat cevizinin de miktarı çok önemlidir. Yarım çay kaşığı ile başlamak gerekir. Neden yarım çay kaşığı? Çünkü eğer ki şiddetli bir şekilde balgam söktürmeye başlarsa beyinde ağır bir durum oluşur. Burun ve geniz akıntısı olur ama o akıntılar zehirleyen geniz akıntılarıdır. O zaman mide bulantısı ve kusma olur. Yarım çay kaşığından fazla olursa halüsinasyon veyahutta delirme vuku bulabilir. Daha detaylı bilgi için Aidin SAHİH'in son söz 2 kitabından okuyabilirsiniz.