Öksürük ve Akciğer İçin Bitkisel Çözüm!

Öksürük ve Akciğer İçin Bitkisel Çözüm!

Sosyal medya gruplarında öksürük ile ilgili çok soru sorulduğu için bu yazıyı yazmam elzem oldu. Hemen aklıma Dr. Aidin SALİH'in Gerçek Tıp kitabının açlık bölümündeki şu ibâre aklıma geldi. "  Oruç tutarken, yani bedene dışarıdan herhangi bir besin gelmediğinde bağışıklık sistemi sindirimle uğraşmaktan kurtulur, bütün gücünü vücudu temizlemeye yöneltir. Karaciğer ve bağırsaklardan dışkıyla, akciğerlerden öksürük ve nefesle; beyinden hapşırma, gözyaşı, kulak akıntısı; böbreklerden idrarla; kandan terle metabolik atıkları atmaya başlar. 

 

Son söz-2 kitabında şöyle bir tavsiye var. " Öğütülmüş tarçın ve melisa günde 3 defa birer çay kaşığı ayrı olarak su ile içilir. Öksürük hemen o gün yumuşar, balgam oluşur ve çok kolay bir şekilde akciğerden ayrılır. Böylece öksürük de biter. Bu ilacı 2 hafta veya 21 gün kullanmak yeterli olur ama ciddi problemlerde daha uzun kullanmak gerekir". Aidin SALİH diyor ki bu ilacı değerlendirmek için bana bir vakâ vesile olmuştu:

 

Bana gallop ritmi, kalbinde ritim bozukluğu olan yaşlı bir adam geldi ve durumu çok perişandı. Onun kalbini dinlediğimde belki 3 ay bir süre yaşar diye düşünmüştüm çünkü çok problemi vardı. Kalp problemli ve karaciğerde kötü durumdaydı. Böylelikle ona 3 ay sonraya kontrol verdim o da geldi. 5 sene oldu ve hâlâ geliyor. Bu kişi ömür boyu unla çalışmış. Değirmende bir süs kabağı asılıymış. Ne zamandan sonra bakmışlar ki o süs kabağının içi unla dolmuş. Ben anladım ki bu beyefendinin de akciğeri o hâli almıştı. Bu yüzden kalbi de bu denli bozulmuştu.

 

Bu hastanın önce öksürüğü başladı, ben de ona tarçın ve melisa verdim. O da balgam atmaya başladı. Bir sürü parça parça balgam attığını söyledi. Bu onun kalp ritmini düzeltti ve sadece kapaklardaki açıklık, yetmezlik kaldı. Eminim ki akciğer daha iyi olunca kalp de kendini toparlar. O zaman kapakçıkların açıklığı, yetmezliği de yok olur. Çünkü kalp toparlanır ve küçülürse kapaklar da otomatik olarak kapanır.

 

Öksürük ve nefes darlığına karşı:• Bir soğan ince kıyılır, 100 gr. bal ile karıştırılıp, 3 saat bekletilir. Sonra süzülür ve günde 3-5 defa 1 çorba kaşığı içilir. veya                    • Soğan suyu ve doğal bal eşit miktarlarda karıştırılıp sabah-akşam 50 gr. içilir. 

2 çorba kaşığı ısırganotu tohumu + 1 çorba kaşığı hardal tohumu öğütülür. 1 çorba kaşığı yeni sıkılmış acı kavun suyu + 200 gr. bal ile iyice karıştırılır. Günde 2-3 defa 1 tatlı kaşığı yutulur. Mükemmel bir balgam söktürücüdür ve akciğerleri temizler.

 Isırganotu arpa suyu ile pişirilip içilir. Akciğeri iltihap ve balgamdan arındırır. Aynı şekilde pişirilerek içilen ısırganotu tohumu astıma karşı çok kuvvetlidir.

 Kekik yağı göğüs ve sırta sürülürse astım, bronşit, boğmaca ve öksürüğe iyi gelir.

 

Çocuklarda Öksürük ve Balgam İçin Bitkisel İlaç

 

Limon ve doğal gliserinli ilaç: Orta boy 1 limon iyice yıkanıp yeni kaynatılmış sıcak suyun içerisine batırılarak 5 dakika bekletilir Kabukları ile beraber, tahta çatalla veya robotta ezilir Aynı miktar bal ile ve 100 gr doğal gliserin ile karıştırılır  Bebekler için 1 çay kaşığı 2–3 defa, küçük çocuklar için 1 tatlı kaşığı 2-3 defa, büyükler 1 çorba kaşığı, aç karnına öksürük bitene kadar yutulur Çok güzel balgam sökücüdür.

 

Akciğer temizliği yapmak isteyen gerçek tıp kitabına göre; ilk önce mide bağırsak temizliği, karaciğer temizliği, kireç temizliği sonra böbrek temizliği son olarak da akciğer temizliği olarak yapılır. Toplam süre kişinin yaşına göre ( 4-6 ay) değişir.