Kulak Çınlaması, Kulak Ağrısı, Orta Kulak İltihabı Doğal Tedavisi!

Kulak Çınlaması, Kulak Ağrısı, Orta Kulak İltihabı Doğal Tedavisi!

Cilt hastalıkları yazılarımız devam edecektir. En sık görülen kulak hastalığı orta kulak iltihaplanmasıdır. Kulak arkasında ağrı sorusunun cevabı aşağıda kulak ağrısı başlığı altındadır.  Kulak hastalıkları genelde tek başına ayrı bir hastalık değildir. Kulak beyne bağlıdır. Kulak yoluyla, gözyaşlarıyla, geniz akıntılarıyla, kulak arkası yaralarla, burun akıntılarıyla ve kafa derisinde oluşan yaralarla beyin kendini temizler. O zaman emin olabilirsiniz kulaktaki problem beyinden kaynaklanmaktadır. Genel tedaviyle bütün kulak problemleri geçer. Aslında bütün vücut saçların dökülmesiyle, tırnakların uzamasıyla, terlemeyle ve kulak,burun ve geniz akıtılarıyla kendini temizler. Bir insanın tıbbî ifadeyle ölüm sebebini tespit etmek için saç analizi yapılır. Çünkü bütün toksinler saç ve tırnaklarda görülür. 

 

Dr Aidin SALİH: "Kan grubu 0 olanlarda balgam, irin, ter gibi, vücuttan çıkan şeyler (ifrazât) çok fazladır çünkü onlarda bağışıklık sistemi çok kuvvetlidir. Onlarda kulak kiri çok fazla olduğu için kulakları kirle tıkanır. Kulağı temizlemek için 3 gün boyunca 2-3 defa karbonat eritilir ve suyu kulağa damlatılır. İsterseniz de doktora gidip temizletebilirsiniz." diyor. Kirle tıkanan kulaklara: Bir parça pamuk fitil haline getirilir, bala batırılarak kulakların içine konur, 2-3 gün bekletilir. Sonra 16 ölçü karbonat + 3 ölçü İran safranı sirkede eritilir, biraz ılıtılarak günde 2 defa 7'şer damla kulaklara damlatılır. 5-7 gün bu uygulamaya devam edilir. 5-7 gün sonra pompayla ılık su verip çekerek kulaklar temizlenir.

 

Kulak Çınlaması

 


Kulaklara 3'er damla soğan suyu veya taze sıkılmış ceviz yaprağı suyu damlatılır.
Kulakların arkasına çam sakızı veya soğan suyuyla ıslatılmış pamuk yapıştırılır.
Ökse otu çayı içilir.
10 gr. kaya tuzu, 50 gr ılık suyla eritilir. Sonra bu tuzlu sudan gerekli miktar alınır ve aynı miktar bal ile karıştırılır. Sabah akşam ılık olarak 7-8 damla kulaklara damlatılır. Ortakulak iltihabına, mantara ve kulak uğultusuna iyi gelir.
Kulakların ve kafanın arkasından kan aldırmak, kulakların arkasına sülük koymak, çene altı ve şakaklara kupa çekmek kulak iltihabını kurutur, uğultu ve çınlamayı giderir.

 

Kulak Ağrısı

 

Beyin, metabolizma atıklarını ve toksik maddeleri kısmen saçlara gönderir, kısmen kulak kirine dönüştürür, kısmen de geniz akıntısı ve gözyaşıyla dışarı atar. Geri kalan atıklar ise kulaklardan iltihap şeklinde dışarı atılır yada sivilce, çıban veya yara şeklinde kulakların arkasına indirilir. Çocuğun yedikleri veya emen çocuğun annesinin yedikleri sağlıksız ise, bu besinler mide ve bağırsaklarda çürür. Dışkının kötü kokusu, çürümeye işarettir. Çürüyen besinlerde oluşan kalıntılar kan yoluyla beyne gelir ve beyin damarlarında birikirse yüksek ateşe, kulak ağrısına ve kulak iltihabına sebep olur.

 

Tedavi

 

Ağrıyan kulak üzerine ılık su torbası konur veya tuz tavada ısıtılır, temiz bir bez içerisine sarılarak kulak üzerine bastırılır. Bu işlemler ateş yükseldikten ve kulakta akıntı başladıktan sonra yapılmaz.
Çocuk ise hemen 2-3 gün aç bırakılır. Su içmek isterse su verilebilir.
Aynı zamanda soğan suyu sıkılır, ılık kaşığa konarak ılıtılır ve her bir kulağa 3'er damla damlatılır, akıntı devam ettiği müddetçe soğan suyu damlatmaya devam edilir. Akıntı kulak zarının yırtıldığının habercisidir. Soğan suyu akıntıyı temizler. Akıntı kesilincede sarımsak suyu damlatılır. Sarımsak yırtılan kulak zarının parçalarını birleştirerek kapatır, böylece delik kalmaz. Sarımsak suyu biraz acı verir, fakat faydası çoktur. Kulağa damlatılan her şey mutlaka ılık olarak damlatılmalıdır çünkü kulak soğuğu sevmez.
Ağrıyan kulağa 4-7 damla ılık çörekotu yağı damlatılır. Şakaklara, kulak arkasına ve ense köküne çörek otu yağı sürülür.
Kulağa soğan suyu yerine ceviz yaprağı suyu da damlatılabilir. Soğan suyu ve ceviz yaprağı suyu kulak iltihabını kurutur.
Anne sütü ile beslenen çocuğun kulağı ağrırsa, anne kendi beslenmesini düzeltmeli, çocuğu 1-2 gün aç bırakmalı, göğsündeki sütü sağıp atmalı ve çocuğun kulağına soğan suyu damlatmalıdır.

 

08.04.2021 tarihinde yazılan Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması ( Tinnitus) Bitkisel Tedavisi Nedir? makalemizin linkini aşağıya bırakıyoruz:

 

Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması ( Tinnitus) Bitkisel Tedavisi Nedir?