İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin Faydaları Nelerdir?

İncirin tam zamanı. Bağırsak tembelliği, bağırsak problemi yaşayanlardan bana soru geldiği zaman - Sabah aç karnına ve gece yatmadan önce incir tüketmelerini tavsiye ederim. İncir ve doğal hurma, bağırsaklardaki faydalı mikropları artırarak, bağırsakları kuvvetlendirir. Bir seferde tüketmemiz gereken miktar 3-6 arasıdır. İncir kuşbaşı şeklinde kesilip bir gece Hakîki zeytinyağında bekletilip yenilirse TAM ŞİFÂDIR. Bu kıymetli meyveden Kur'ân-ı Kerîm'de kelâm edilir. İncir müjdelenen bir meyvedir. Hadisi Şerifte " Eğer cennetten gelme bir meyveyi zikretmem gerekse idi, incirdir derdim. Çünkü cennetlik meyvelerin çekirdekleri yoktur. Hemoroid ve gut hastalıkları olanlar bu meyvelerden yesinler.' buyrulmuştur.

 

İncir Bağırsakları Boşaltır

 

 


Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabının doğal ilaçlar bölümünde incir'den bahseder: "İncir tüm meyvelerin faydalarını içinde toplamıştır. Kanın pıhtılaşmasını sağlar, koyu kanı sulandırır, balgam söktürür. Yaraları iyileştirir, bağırsakları açar ve boşaltır, tüm hastalıklara şifadır. Üzüm sirkesi içerisinde 8-10 saat bekletilmiş 3 tane kuru inciri her sabah yiyen kişi ateşli hastalıklardan korunur, safradan zarar görmez. Halis zeytinyağı içerisinde bir gece bırakılan 3 tane inciri her sabah yiyen karaciğer hastalığı görmez. İncir karaciğer, dalak, böbrek, mesane tıkanıklıklarını açar. Bağırsakları çalıştırarak yabancı mikroplan çıkartır, sağlıklı mikroplan eker. Kanseri önler.

 

Bağırsaklarda önceden oluşan cepler, genişlemeler ve iltihaplanma sebebiyle meydana gelen kısmi kaynamalar  incir, hurma, zencefil, keten tohumu, sarımsak ve bal tüketmek ile tedavi edilebilir. Mide ve bağırsak tedavisi çok önemlidir çünkü Mide ve Bağırsaklar tedavi edilirken, bütün organlar tedavi edilmiş olur. Mide ve bağırsak tedavisinde amaç; Sarımsakla yabancı mikropları öldürmek, Semizotu, ıspanak, havuç suyu veya yoğurt suyuyla yaraları kapatmak, İncir ve hurmayla, bağırsaklardaki faydalı mikropları artırarak, bağırsakları kuvvetlendirmektir.

 


Taze inciri yıkamadan, kabuğunu soymadan, yemek yerine yemek gerekir. Haftada 1-3 günü sadece incirle geçirmek çok faydalıdır. Fakat inciri yıkamaya mecbur kalınırsa, yıkadıktan sonra 3-4 saat bekletilmeli ki üzerindeki faydalı mikroplar çoğalsın.