Hastalıkların Sebepleri

Hastalıkların Sebepleri

Bu makâleyi yazmayı uzun zamandır düşünüyorduk. Nasip bugüneymiş. Daha önceki yazılarımızda İbn-i Sînâ'nın hastalık sebeplerini iki hususta topladığını anlatmıştım. En başta hazım imkânlarından daha fazla yemek. İkincisi de hazım olmadan ikinci bir yemek yemektir. Hastalıkların sebeplerini  16 maddede yazacağız. Eğer bir maddede açıklama yoksa onunla ilgili bu sitede başka makale olduğu içindir. 1- Az Çiğnemek. 2- Fazla Yemek. 3- Karışık Yemek 4- Sık Yemek 5- Yeme ve İçmede Sıraya Dikkat Etmemek: Önce su içilmeli, sonra birlikte yememek şartıyla, meyve veya tatlı, sonra salata ve yemek yenmelidir. İki çeşit yemek yeniyorsa hafif ve sulu olanı ağır ve kuru olandan önce yemek tercih edilir. 

 

6- Bayat ve Isıtılmış Yemekler: Dr. Aidin SALİH Gerçek Tıp kitabında şöyle der: Yemeği, piştikten sonra biraz soğutarak hemen yemek gerekir. Yemek insanı değil, insan yemeği beklemelidir. Yemek ısıtıldığında yeni kimyasal bağlantılar oluştuğu için, faydadan çok zararı vardır. Isıtılan yemeğin özü ve tadı değişir, hazmı ağırlaşır, hatta imkânsızlaşır. 7- Katkılı Hazır Yiyecek ve İçecekler. 8- Deterjanlar, Kimyasal Maddeler, Kozmetikler ve Vücut Bakım Ürünleri: Dünyanın bütünü bir okosistemdir. Bir de bizim için bir ekolojik sistem vardır. Bu ürünlerde kullanılan metionin, lard, keratin, jelatin, gliserol v.b pek çok katkı maddesi mezbaha atıklarından, tırnak, kıl, kan, ölü evcil hayvan ve domuzdan üretilmektedir. Dolayısıyla hastalıklar başgöstermektedir. 

 

Aromalar Nasıl Elde Edilir?

 

 

9- Aromalar: Aromalar sentetik hormondur. Bunlar çok latif olduğu için, burun mukozasına yoluyla hipofizi, iç salgı bezlerini ve sinir sistemini doğrudan etkiler, vücudun her hücresine ulaşır ve enerji üretimine karışır ve hastalık başlar. 10- Tarım İlaçları Hormonlar, Sunî Gübreler, Herbisitler, Pestisitler  ( Bu konuda hususİ makale yazılacaktır) 11- Kimyasal İlaçlar ( Bu konu çok önemli olduğu için bu konuda da makale yazılacaktır) 12- Nefes Alıp Vermenin Bozulması. 13-Zararlı Duygu ve Düşünceler. 14- Yanlış Oturma.

 

15- Sterilizasyon: Hububat ve türevlerini bütün mikroorganizmalardan arındırma veya bunlardaki mikrop veya böcek gelişimini önleme işlemine denir. Bu işlem esnasında kulanılan dezenfektanlar hücre sitoplazmasının yapısını değiştirerek hücrenin metabolizmasını bozar. Hücre metabolizması bozulunca çeşitli hastalıklar meydana gelir. 16- Duman, Toz, Eksoz. Bunlar yüksek oranda asit, dioksin, PCB ve benzeri kimyasal maddeler ile civa, kurşun, kadmium gibi ağır metaller içerir. 

 

Not: Açıklama yapılmayan kırmızı renkteki  maddelerin üzerine tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz.