Göz Hastalıkları Nelerdir? Belirti ve Alternatif Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz Hastalıkları Nelerdir? Belirti ve Alternatif Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Göz sağlığı, organların sağlığıyla bağlantılıdır. Göz hastalıkları beyin, kalp, mide, ince bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve böbrekle bağlantılıdır.  Miyop; kalp, böbrek ve ince bağırsağın sıhhatiyle bağlantılıdır. Siz miyop birisini gördüğünüzde herhangi bir sebepten dolayı onun böbrek kalitesinin düşük olduğunu hemen tahmin edebilirsiniz. Çünkü böbreklerinde problem olanların hepsinde miyop ( uzağı net görememe) vardır. Miyop olan kişinin annesinin kaçıncı çocuğu olduğunu, anne sütü alıp almadığını, genetik veya ailevi olarak böbrek durumunun ne olduğunu araştırabilirsiniz. 

 

Hipermetrop (yakını görememe sorunu) özellikle astigmat ( hem uzağı, hem yakını bulanık görür), karaciğerle bağlantılıdır. Dr. Aidin SALİH : göz tansiyonu da binbir sebeple bağlantılı olabilir, diyor.  İlk önce beyin durumuyla, sonra da kan dolaşımı bozukluğuyla alâkalı olabilir. Göz tansiyonunda gözde muhakkak kan dolaşımı bozukluğu ve tıkanıklıklar mevcuttur. Bu durumda tabîki genel tedâvi uygulamak gerekir. Hipermetrop daha kolay tedavi edilir ama miyopun tedavisi zordur. Eskiden göz hastalıklarını 40 yaşın üstünde görürdük. Ama şimdi daha erken yaşlarda görülmeye başladı. Mama tüketen çocuklarda astigmat görülür. 

 

Tıkanıklıkları Açmak İçin Doğal İlaç

 

 

 

Dr. Aidin SALİH Son Söz-2 kitabında tıkanıklıkları açmak için kendi formule ettiğimiz bir damar açıcı ilaç tavsiye ediyoruz, diyor. Nedir o ilaç? Limon suyu. İlk başta limon suyu çok yakar ama sonra sadece gözü değil, bütün vücudu çok rahatlatır. Günde 3 defa damlatmanız yeterlidir ama bazı durumlarda alıştıktan sonra saat başı da damlatabilirsiniz. Limon suyunun hiçbir zararı yoktur. 

Gerçek tıp kitabı: Gözde bulunan bez kanallarının kireçlenmesi ve tıkanması, göz ve göz kapağının akut veya kronik iltihaplanması, gözde batma, yanma, yaşarma, ışığa duyarlılık, göz yorgunluğu, damar tıkanması, görme gücünün zayıfla­ması, göz tansiyonu, katarakt başlangıcı gibi rahatsızlıkları olanlar aşağıda­ki ilaçlan kullanır:

Taze rezene, bilhassa yabanisi sıkılıp suyu göze damlatılır. Mucizevi bir şekilde gözü kuvvetlendirir.
1-2 tatlı kaşığı rezene veya anason tohumu havanda ezilir, 150 gr. kay­nar suyla karıştırılır, 15 dakika demlendikten sonra süzülür ve soğu­duktan sonra göz banyosu için kullanılır.
Haftada 1-2 defa gözlere 1-3 damla defne yağı, zeytinyağı veya papat­ya yağı damlatmak, göz hastalıklarına iyi gelir ve gözü hastalıklardan korur.
Günde 1-3 defa gözlere 1-3 damla limon suyu damlatılır. Buna 1-2 haf­ta devam edildiğinde gözü temizler, kireci çözer, göz tansiyonunu düşürür, gözü kuvvetlendirir. Limon suyu ömür boyu kullanılabilir.
Alt göz kapaklarının içine 1 damla bal koymak, limon suyu damlat­maktan daha etkilidir ve gözlere çok iyi gelir.

Uyarı: Göz hastalıklarında tarama hacamata kürek kemikleri arasından başlamak gerekir.
Şakaklara sülük koymak yeni oluşmuş katarakta ve kaza sonucu yaralan­mış gözlere çok iyi gelir.
Uyarı: İlerlemiş ve sabitleşmiş kataraktı, ilerlemiş glakomu ve göz kan­seri olanlara, göz ameliyatı geçirenlere, kemoterapi ve radyoterapi gören­lere hacamat yapılmaz, kupa kapatılmaz, sülük konmaz.

 

Göz için zararlı olanlar:

 

 

 

 

Tuz, doğal olmayan turşu, fazla ekşi yemek, soğan, sarımsak, siyah zey­tin ve sirkeyi çok kullanmak, çok yemek, çok su içmek, mide ve bağırsak­larda gaz oluşturan bilhassa bakliyat türü yemekler yemek, yemekten hemen sonra uyumak, çok uyumak, aşırı cinsi münasebette bulunmak, sırt üstü uyumak, uykusuzluk, bağırarak ve şiddetli bir şekilde ağlamak, sık hama­ma gitmek, yüz ve boyuna sık kupa kapatmak, sık kan aldırmak, küçük harfli yazıları çok okumak.
Göz egzersizi için günde 10-15 dakika küçük harfli yazı okumak fayda­lıdır.

 

Göz için faydalı olanlar:

 

Az yemek, sessizce çok ağlamak, hapşırmak, gülümsemek, başı zeytin­yağı ile yağlamak, buruna zeytinyağı, badem yağı, defne yağı damlatmak, arasıra kusmak, beyin, karaciğer, böbrek ve kan temizlemelerini yapmak, güzel ahlaklı olmak, temiz nehir veya denizde su altında gözleri açık tut­mak, sabahleyin yükselen güneşe bakmak, sık sık fakat kısa sürelerle güne­şe bakmak,  rahat ve yeterli uyumak, yüksek yastıkta uyumak, saçları uzat­mak, saçları sık taramak, hergün sürme kullanmak, gözleri sık sık rezene su­yu ile yıkamak, beyaz mantarı kaynatarak suyunu içmek.


Eskiden insanlar saat olmadığı için güneşe sık bakarlardı, bu sebepten göz problemi yaşamazlardı. Vücuttaki her organın onsekizbin alemde bir misali vardır. Gözün misali güneştir ve göz ile güneşin enerji kaynağı aynı­dır.