Diş ve Diş Eti Hastalıkları

Diş ve Diş Eti Hastalıkları

Neredeyse her yazımızda beslenme diyoruz, bağışıklık sistemi diyoruz ( coronavirüsü için de çok çok önemli), bağırsak diyoruz.  İbn-i Sîna küçük lokma ile yemekleri iyi çiğneyen ve kafadan hacamat olanın dişleri çürümez diyor. Tabi onun dediği doğal besinler.  Dr. Aidin SALİH şöyle diyor: Hazımsızlığın sebebi tektir, o da tabiata uygun olmayan yemek yemektir. Çünkü tabiata uygun olmayan yemek hastalıktır. Mesela kan grubu 0 veya A olanlar için süt içmek tam bir eziyettir. O zaman onlarda hazımsızlık olur. Veya ishal olurlar ki en iyi durum budur. Kan grubu B ve 0 olanlar etçil oldukları için et yemeleri gerekir. O zaman dişleri mükemmel olur. Ama eğer kan grubu 0 olan et tüketmezse veya küçüklükten beri hamur işleriyle beslenmişse dişsiz kalır. Dişler çürüyor, eriyor ve yok oluyor. 

 

Bu durumda kullanılmayan mide asidi kulaklara kadar yükselir ve bütün dişleri yakar,damakları eritir, ayrıca anjin ve kronik faranjite sebep olur. Ama et yiyen kan grubu 0,B ve AB'lerın dişleri iyi durumdadır. Aidin SALİH'e kan grubu A olan birisi geldiğinde "kaç tane diş dolgusu" olduğunu soruyorum; diyor. Eğer ağızda diş dolgusu varsa o kişi mutlaka sıfır taşır. Anne ve babalarının kan grubu sıfır olup olmadığını sorduğumda "evet" diyorlar ve bunu bildiğime şaşırıyorlar. Hâlbuki kan grubunun nasıl oluştuğunu bilen birisi için bunu bilmek normaldir. Yoksa, ane babasının kan grubunu nereden bilebilirim? Kan grubu A olanların dişleri şeker gibi pütürsüz olur ve çürükleri olmaz. Dişler bozuksa sıfır taşıyor demektir. A kan grubunu her durumda dişleri iyi durumdadır. Çünkü onlarda mide suyu ve asidi yoktur.

 

Beyin tıkanıklıkları ön dişetlerinden anlaşılır. Üst diş etleri kalın, kanamalı ve ekşimiş hamur gibi görünür. Bu, beynin çok kötü bir durumda olduğunu gösterir, çünkü beyin dokuları da aynı o diş etleri gibidir. En önemli olan üst ve öndeki 4 dişte olan bozukluktur çünkü onlar da beynin özelliklerini gösterir. Süt dişleri düşmeyip arkasından diş çıktığında onu çektirmek, açlıkları yapmak ve çimlenmiş buğday kullanmak gerekir. Çimlenmiş buğdayı unutmayın çünkü o mûcizedir. Bol kök hücre taşıyan bir üründür. 

 

Kan grubu A0 ( A0 demek; A grubundan fakat aynı zamanda 0 taşıyor. Anne babasından biri 0 demektir) olanların burun ve üst  dudak mesâfesi kısa olur ve diş etleri de kısa olur. Diş etleri de kan grubu 0 ve B'ler gibi bozulur. Bir çocuk ne kadar erken kendi kan grubuna göre ve mîzacına göre iyi beslenmeye başlarsa dişetlerini o kadar iyi muhafaza etmiş olur.   Kan grubu AA olanların ise dişetleri kusursuzdur ve ölene kadar hepsi şeker gibi durur. Kan grubu A'larda mide asidi olmadığı için hem yemekten önce hem de yemekten sonra kakule yemeleri iyidir.

 

Ağız Kokusu İçin

 

 

Ağız kokusu ağız içindeki bakteriler ve beslenme ile ilgilidir. Ne zamanki ağız içimizde mutlu yaşayan bakterilerin sayı veya oranı değiştiğinde sayısı çok az olan bazı bakterilerin sayısı hızla artar. Bu bakteriler bizim besinlerimizden özellikle şekerli besinlerimizden yiyerek bir çeşit gaz ortaya çıkarırlar. İşte ağız kokusunun tam nedeni bu gazdır. Hastanın bu bakterilerin sayısının artıp azalmasına bağlı olarak hastanın ağız kokusu artıp azalacaktır. Mide ve bağırsaklar hastalandığında bir de sabah güneş doğduktan sonra uyursak bu durum da ağız kokusu yapar. 

 

Diş Eti Kanaması

 

 

Diş eti kanaması dişleri fırçalamadığımız ( misvak tozu ile fırçalamalıyız) zaman olur. Dişlerin çok sert fırçalanması, diş ipinin çok sert kullanılması sonucu da olur. Diş eti kanamasının bireyin sağlığını tehdit etmesi, diş etlerinde aşırı derecede plak birikmesiyle başlar. Dişlerimizi diş etlerimizi misvak veya misvak tozu ile fırçalarsak diş eti kanaması biter. Devam ederse doktora danışınız. Misvak çok önemli; Misvak akupunktur noktaları vasıtasıyla, dişetlerine 28 sinirle bağlanan beynin, 5 duyu organı ve sinüslerin, kasların, iç organların ve ayrıca üreme organlarının işlevini dengeler. Misvak kaslardaki ağrıyı azaltır, diş eti hastalıklarını ve diş çürümesini önler, ağızdaki zararlı mikropları öldürür. Düzenli misvak kullanan insan akıl sağlığını ve hafıza kuvvetini son nefesine kadar korur. Misvağın etkisi kullanıldıktan sonra 48 saat boyunca devam eder.

 

Diş Ağrısı İçin 

Diş Ağrısı Doğal Çözüm

 

 

Doğal olarak diş ağrısı için ise ( diş çürümeye başladığında ağrı da başlar. diş çürümesini önleyen en önemli unsur iyi çiğnemek, küçük lokma ve misvaktır, ayrıca diş ağrısı yirmilik diş çıkartırken, diş iltihabında ve diş dolgusunda olan bir sorundan kaynaklanabilir.) Karanfil yağı veya kuru karanfil yüzyıllardır enfeksiyonu tedavi etmede kullanılır. Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Diş ağrısına iyi gelen çözümlerden biri de sarımsaktır. Çürük diş üzerinde bekletilen sarımsak, ağrıya neden olan bakterileri yok eder. Çörek otu, diş ağrısı için kullanılan bir başka çözüm yoludur. Bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu, uyuşturucu etkisi olmamasına rağmen düzenli kullanımında diş ağrısına neden olan etkenlerin ortadan kalmasını sağlar. Çörek otu ile diş ağrısı nasıl geçer? İki su bardağı sirkeye, 1 tatlı kaşığı çörekotu konup kaynatın. Soğuyunca gargara yapın.