Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir? Bahar Nezlesi Bitkisel Tedavi!

Bahar Alerjisine Ne İyi Gelir? Bahar Nezlesi Bitkisel Tedavi!

Bahar alerjisine halk arasında saman nezlesi denir. Baharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların görülme sıklığında büyük bir artış olur. Bunun nedeni havada yayılan ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları polenlerdir. Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri alerji. Neredeyse iki çocuktan bir tanesi alerjik sıkıntı yaşıyor. Dr. Aidin SALİH Gerçek tıp kitabında "Alerji, bağışıklık sisteminin, alerjen ile temastan sonra meydana çıkan aşırı bir tepkisidir. Ev tozu, küf mantarları, kedi, köpek, kuş tüyleri, penisilin gibi bazı ilaç­lar, aşılar, deterjanlar, kirli hava, çeşitli kimyasal maddeler, tarım ilaçları hazır gıdaların katkı maddeleri gibi maddeler alerjik özellik taşımaktadır. Suni beslenen ineklerin sütü ve süt tozu, suni beslenen tavukların yu­murtası bayat yumurta ve yumurta tozu, suni GM bazlı yem ile beslenen GM çiftlik balıkları, GM soya fasulyesi ve ürünleri, Bt-buğday, Bt-mısır ve Bt-patates ürünleri, en sık alerjiye yol açan besinlerdir. Hazır gıdalarda bu­lunan renklendirici, kıvam artırıcı, tatlandırıcı, aroma ve koruyucu kimya­sal katkı maddeleri, hem alerjik sorunlara, hem de pek çok hastalığa ve kan­sere neden olabilir.

 

Alerjik Hastalıklar

 

 

 

 

 

Astım, sinüzit ve alerjik burun nezlesi, alerjik göz nezlesi, bahar nezle­si, burun polipleri, alerjik orta kulak iltihabı ve egzama gibi hastalıklar,- gı­dalara bağlı alerjik reaksiyonlar,- işyeri ortamında bulunan bir alerjene veya çeşitli ilaç ve kimyasallara bağlı reaksiyonlar, arı ve böcek sokmalarına bağ­lı reaksiyonlar, alerjik hastalıklar arasında en sık görülenlerdendir. Bazı ki­şilerde, sayılan hastalıkların bir kaçı bir arada bulunmaktadır. Alerjinin yer­leştiği yere bağlı olarak farklı alerjik belirtiler görülür: Dudaklarda, dilde ve boğazda şişme, yanma ve kaşıntı,- yüzde kızarıklık,- karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal,- hapşırma, burunda kaşıntı, akıntı ve tıkanıklık,- gözde ya­şarma ve kaşıntı,- kulakta kaşıntı, baş ve kulak ağrısı,- nefes darlığı, öksürük, hırıltılı solunum, göğüste tıkanıklık,- ciltte kaşıntı, döküntüler.

 

Bu belirtile­rin krizler şeklinde ortaya çıkması, bir müddet sonra kendiliğinden geçme­si ve defalarca tekrarlanması alerjik hastalıkların tipik özellikleridir. Alerjik hastalıklar, teknolojinin gelişmesi, katkı maddesi içeren hazır gı­daların tüketilmesi, tıbbi ilaç çeşitleri ve kullanımının artması, çevrede kim­yasal maddelerin giderek fazlalaşması, su, hava ve toprak kirliliği, ev için­de kedi, köpek, kuş ve benzeri hayvanların beslenmesi gibi nedenlerle, gi­derek artmaktadır.
 

Alerjinin Tedavisi

 

 

 

Alerji tedavisinde temel prensip, alerjene duyarlılığı azaltmak ve alerji nedeni olan alerjen faktörün temasını kesmekdir.

Alerjene olan duyarlılığı azaltmak için, evvela, beslenmeyi düzeltmek, yanlış yaşam tarzını değiştirmek ve GENEL BİR TEDAVİ uygulamak gerekir.

Aşağıdaki metod gerçek tıp kitabından alınmıştır ve Genel tedavinin süresi 27 gündür.

Her gün (açlık günleri hariç):
v Sabah (06:00-07:00): Bir bardak greyfurt suyu veya limon suyu, suyla karıştırılarak içilir. 1-3 diş sarımsak yutulur.
v Yarım veya 1 saat sonra 30-50 gr. halis zeytinyağı + 30-50 gr. limon suyu içilir.
v Acıkınca 50 gr. kırmızı pancar suyu + 150 gr. ıspanak suyu veya 150 gr. semizotu suyu + 50 gr. kuru soğan suyu veya 150 gr. ıspanak suyu içmeye başlanır ve öğle yemeğine kadar 2-4 bardak içilir. Her bardak­la birlikte 1-3 diş sarımsak yutulur.
v Öğlen yemeğinden yarım saat önce 3 tane acı badem, 3 tane tatlı ba­dem ile yenir.
v Öğlen yemeği (16:00-17:00): Tabiata uygun et, balık veya taze köy yumurtası salata ya da sebze yemeği ile yenir. Yemekle beraber veya yemekten sonra 1 -5 diş sarımsak yutulur. Sarımsak yerine çiğ soğan da yenebilir. KAN GRUBU BESLENME.
v Akşam (21:00): 1-5 diş sarımsak yutulur ve 1 tatlı kaşığı ısırgan tohu­mu veya ezilmiş ısırganotu + yarım çay kaşığı öğütülmüş zencefil + 1 tatlı kaşığı bal karışımı suyla yutulur. Yaz mevsiminde bu karışım yeri­ne vişne, erik, taze incir, üzüm veya karpuzdan biri seçilerek tek başı­na yenir.
Isırganotu her şekilde kullanılabilen, organları toksinlerden temizleyen alerjik tepkileri azaltan ve bunların yanında pek çok faydası olan bir bitki­dir: Çayı demlenir, yemeğin üzerine serpilir ya da taze yapraklarından sa­lata veya yemek yapılır. Yıllarca kullanılabilir.
3 hafta boyunca bu beslenme şekline devam edilirken her Pazartesi ve her Perşembe 1 günlük açlık yapılır.
3 hafta sonra 3 gün açlık yaptıktan sonra karaciğer temizlemesi yapılır
Bahar nezlesi, bazı insanlarda görülen, her yıl bahar aylarında tekrarla­yan, ağaç, ot ve çayır polenlerine bağlı olan ve bugünkü tıpta çaresi bulun­mayan alerjik bir reaksiyondur. Burada anlatılan alerji tedavisine başlar başlamaz, bahar nezlesi yok olur ve insan onun varlığını unutur.

Özetleyecek olursak:  Ev tozu, küf mantarları, ev böcekleri, kedi, köpek, kuş tüyleri gibi alerjen faktörlere bağlı alerjiler, karaciğer temizlemesi yapılarak alerjene olan duyarlılığın azaltılması ile geçer.
Ancak, penisilin gibi sentetik ve kimyasal tıbbi ilaçlan, aşıyı, deterjan­ları ve kimyasallar gibi toksik özellik taşıyan maddelerle teması kesmek mecburidir Onlara gösterilen alerjik reaksiyon, bağışıklık sisteminin nor­mal koruma hareketidir. Çünkü bağışıklık sistemi, kuvvetli olduğu müddet­çe, toksik maddelerin vücuttaki organ ve sistemlere karışmasına engel ol­mak için bütün yolları kapatır.
Gıdalara eklenen GM kökenli veya sentetik katkı maddeleri, aslında gı­da olmadıkları için en sık alerjiye yol açan, aynı zamanda pek çok hastalı­ğa sebep olan maddelerdir. Onları tüketmek kesinlikle doğru değildir. Kan grubu "A" ve "O" olanlara, inek sütü do­ğal alerjen olduğu için yani onların mizacına uygun olmadığı için, süt tü­ketmemeleri gerekir. Süt tozu ise hemen hemen her insan için alerjendir. Suni beslenen tavukların yumurtası, bayat yu­murta ve yumurta tozu da her insan için farklı derecelerde alerjendir ve ge­nel sağlığı tehdit edicidir. Ancak doğal beslenen tavuğun taze yumurtası alerjen değildir. Ne yazık ki günümüzde yumurta ve süt için yapılan alerji testi yumurta tozu ve süt to­zu ile yapılmaktadır.
Genel tedavi bittikten sonra, böcek sinek, polen, portakal, çilek, süt gi­bi doğal alerjenlere karşı alerji yok olur. Hayati tehlikeler taşıyan kimyasal ve sentetik maddelere karşı alerji bu tedaviyle geçmez fakat şiddeti ve teh­likesi azalır.